Studio ster en hoop

https://sterenhoopprenpostnatalekunst.wordpress.com/

ik ben aan een aria bezig – niets dat alles is –

de eerste schrijfdagen van mijn boek zitten erop!

de kop is eraf, ik ben aan het schrijven gegaan, nu voor echt. De vingeroefeningen zijn voorbij, of beter ik ben aan de laatste sessie vingeroefeningen bezig.

het heeft enorm met discipline te maken, twee schrijfdagen in de week.dinsdag en donderdag, daarin schrijf ik veel of weinig, maar schrijven doe ik. en ik deed het afgelopen week.

mijn aria gaat over 20 jaar ervaring met onvruchtbaarheid, verlies van zwangerschap, ongewenst kinderloos,  vruchtbaarheid en postnatale problemen.

geen enkel ander onderwerp heeft me zoveel doen twijfelen of ik mijn 20 jaar ervaring wel zou delen. waarom zou ik dit verhaal vertellen? nog steeds denk ik – er zijn er zoveel andere – en is mijn verhaal wel belangrijk? moet het in een boek dat na een jaar in de stoffige hoek van de handel is beland…

neen ik schrijf absoluut niet omdat het therapeutisch is. ik schrijf al meer dan zoveel jaar in een dagboek en dat was en is nog steeds mijn schrijftherapie, dus waarom uitgeven dan?

het is het hele kunstzinnige dat erachter zit, de glaskunst met de sterren, de schilderwerken van mezelf, en er komt nog meer bij ik voel het.

dàt is het opzet, verwerkingskunst…

Niets dat alles is – is mijn schrijfproject, mijn schrijfdagen voor een boek dat binnen 2 jaar te lezen is.

ja het moet degelijk zijn mijn aria, met kunst en muziek. dat is het recept waarin ik werk, met klara op een hele dag…

dit is een prachtige stukje schrijfmuziek

Ode aan onze Hugo en Rozie …