Ja ik durf!

ja ik durf mijn kwetsbaarheid laten zien!

ik ben ervan overtuigd dat kwetsbaarheid kracht is als het constructief is en de gepaste actie en reactie volgt.

wanneer dat niet is dan is kwetsbaarheid just shit🤪

DU’us

mijn foto van een tijdje geleden over mijn volle atelier heeft wel wat stof doen opwaaien, ja achter de schermen kreeg ik berichtjes of ze me niet moesten komen helpen 😘 of het wel goed met me ging 😘

ik voelde me net een klein kindje die zoveel rommel had gemaakt dat ze niet meer wist hoe eraan te beginnen en wachtte tot als mama bij haar ging zitten en het mee ging opruimen!

een klein gekwetst kind…

een kind dat weet dat het te veel is en weet dat ze met een strategie te ontwikkelen – ik stop het maar snel weg dan zie ik het niet meer – er dus niet meer ga komen.

het wegstoppen was hier misschien wel het geval en ook niet, het werk dat ik 10 jaar hiervoor deed vroeg erom om creatief te zijn en ook te werken met verschillende materialen om met de kleinste kinderen en de grootste volwassenen te werken in de natuur. 10 jaar werk materiaal zat er, plus dat van mijn man en vooral het speelgoed dat niet meer diende van de zoon.

VERLEDEN – ooit met een innerlijke hoop om mijn projecten in de natuureducatie weer op te nemen na de geboorte van de zoon…

TUUUUUUUUUUTTTTTTT…..andere tijden vragen andere noden, zo simpel ist!

dus begon ik in het najaar al, ik zette stap voor stap materiaal klaar voor een bevriend kleuterleidster, een studente kleuterleidster, de juf van onze zoon, en begon de vuilnisbak al eens vol te steken…

fase1

nieuwjaar komt ertussen, veel familiale veranderingen het lag even stil. energie 0 komma 0.

het is pas na een prachtige ontmoeting op 17 februari met een stel honden en een baasje – een zielen vriend voor de zoon – dat ik dé spiegels voor mijn ogen zag opduiken die ik nodig had!

spiegels van hoop, liefde, verbondenheid en vertrouwen.in mijn relatie met mijn man – 21 jaar samen en meer dan 10 jaar getrouwd – in mijn relatie met mijn zoon, 8.5 – wouw de tijd gaat razend snel !!! – in mijn relatie met – vroeger en NU -.vanaf toen 17 februari 2021 – daar op de duin zittend in het streepje zon, daar ben ik veranderd!

op een uurtje of twee…dàt moment heeft ervoor gezorgd dat – alles wat er aan zat te komen – nu door die opruim flessenhals – is mogen doorkomen.😇😘🥰😍

wat ze ook zeggen van opruimen, neem het van me aan HET KLOPT!

natuurlijk, ik zou ik niet zijn om er ook mijn kennis en innerlijke wijsheid niet bij te gebruiken, opruimen is niet zomaar opruimen. bij mij is dit proces ook letterlijk innerlijk opruimen, verwerken, geweest.

bloed – zweet – en tranen – heeft het me gekost 🤪 maar ohhh wat ben ik dankbaar!

gisteren zette ik nog eens voor de laatste keer een zakje klaar – ik riep door de tuin naar Juf Hilde – ik heb iets voor je – !

ze kon het niet geloven als ze binnen kwam, wat een metamorfose!

en dan is het nog niet helemaal klaar!

vandaag komt er nog een werkje – de juiste plaats zoeken – voor de juiste boeken…mijn parels hebben een plaats gekregen.

trouwens dàt was ook een leuke verrassing in de oude commode van mijn overgrootmoeder paste perfect de doosjes met parels in. heerlijke energie!

oh ja ook dat ik heb elke dag salie aangestoken, en gisteren toen ik in de morgen binnen kwam voelde ik dat nu pas de energie ‘juist’ zat, dus nu kan ik weer opbouwen!

kijk, dat is nu kwetsbaarheid omzetten in kracht.

letterlijk!

toen ik gisteren rond 18.30 mijn parels ging ‘verhuizen’ wist ik HET KLOPT HELEMAAL 🥰

& dàt heb ik al vele jaren niet meer gevoeld!

het leven is kort, het is echt nodig om het niet op te vullen met spullen, maar wel met dat wat je hart en ziel nodig hebben!

nu we toch over de grote transformatie hebben 🤗 kan ik je één ding zeggen;

de verbondenheid zit in je eigenste zelf!

dàt is de sleutel van dit verhaal…

voor mij!

laat mijn opruim verhaal een inspiratie zijn voor jullie, dan maken we een mindshift en dat voelen we in onze heartbeat in verbinding met soul connection.❤️

dàt is de weg naar gezondheid, op alle vlak!🥰

#thanks my friend by the sea

Foto credits – Gert Janssens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s