Kraanvogels in de lucht

https://www.ostbelgien.eu/nl/beleven/ontdekken/panorama-borden/medell-depertzberg

Ik kwam van de zee met de zoon en ging de dag daarna met ons samen naar de kraanvogeltrek.

In de Oostkantons

Weet je wat de afgelopen dagen zo bijzonder hebben gemaakt?

een aantal dingen,

1 de natuur

2 de beleving

3 de passie

4 samen

5 de ontmoetingen

Dàt is de samenvatting van de hele vakantie.

Het is bijzonder te noemen, wandelaars aan zee met honden krijgen contact, maar ook twitchers onder elkaar zijn plots een gemeenschap als er zoals bij de kraanvogeltrek de afgelopen dagen.

We hadden nooit zoveel kraanvogels op trek kunnen zien als we niet aangesloten waren bij verschillende groepen die waarnemingen posten, kleinere groepen die samen allerlei vogels spotten en dit delen, en ook voorspellingen doen.

Zo zijn er mensen die zeer professioneel vrijwillig bezig zijn met vogeltrek en dus ook de afgelopen week zeer actief waren vanaf 7 uur in de morgen – je kon je klok er op juist zetten zo stipt waren ze https://www.facebook.com/kraanvogeltrek.

Die groep heeft ons zoveel al gegeven nu we niet naar Frankrijk kunnen en ook niet naar Duitsland kunnen wat we normaal wel doen maar niet elk jaar.

Zo hebben we elke dag een studie gedaan, jawel zelfs met kompas in een pracht gebied dat we nog moeten leren kennen.

De Oostkantons.

Via mijn man zijn Geelse vogelvrienden konden we een prachtige plaats leren kennen en zo hebben we dit weekend op 2 prachtige plaatsen waarnemingen van kraanvogels mogen beleven om letterlijk U tegen te zeggen.

We hebben Büllingen leren kennen en Amel, schitterende waarnemingen. Op zaterdag hebben ik en mijn man ongeveer 500 à 600 waarnemingen gehad, waaronder een groep vlak boven ons hoofd. Op zondag had ik een pracht waarneming bij de auto – aan het inladen bij onze overnachtingslodge https://snowview-lodge.business.site/ van een klein groepje kranen maar je kon wel het geluid van hun vleugelslag horen, niet alleen hun typische geroep.

Op weg naar huis hebben we nog verschillende grote groepen gezien over de autostrade en toen we thuis kwamen bijna recht over ons huis een 60tal in een prachtige V.

Het is leven voor mij, ik voel altijd heel erg dat ik puur LEEF, de hele beleving van de trek van de kraanvogels – en sommige andere vogels ook – maar vooral de kraanvogels dat is toch iets dat je je blijft herinneren.

De eerste keer was 20 jaar geleden met mijn man en zijn broer en onze nieuwe Skoda – toen – een 6 uur durende rit naar Lac du Der voor een paar dagen.

Een langgerekte beleving van puur natuurlijke waarnemingen.

Dàt is mijn leven, nu weer en wat het nu zo bijzonder maakt, je leert je eigen land beter kennen, wouw ik ben verliefd aan het worden op de Ooskantons. – ik kon er al iets van proeven door vaak in Schimmert, Heerlen en Wittem te zitten, dus ik kende het begin van de streek al vanuit Nederland, maar nu al een paar keer in de Oostkantons te zijn geweest, dan ben je gewoon verkocht!

Ik heb genoten van alles, van ALLES !

HEERLIJK de kraanvogeltrek in de Oostkantons en de overnachting bij een Nederlandse Fries – knipoog – die ook veel wist over d Tibetaanse mala’s en de reizen naar Tibet en de Himalaya…

Of hoe de vogels ons de wereld laten zien – knipoog –

Nee eerlijk, heb jij een idee wat dat met me doet?

met deze muziek in je achterhoofd

Dan weet je waarom ik LEEF!

Noot

ja ik heb een fantastische week achter de rug, dicht bij de natuur en met mijn gezin, mijn zoon mijn man en onze westie, het was een herinnering om nooit te vergeten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s