Ik kijk geen nieuws…

kijk jij nog nieuws?

ja?

ik beperk me tot losse flarden maar ik lees wel over het menselijk gedrag in de covid tijd en volg Rudi Vranckx .

ja ik kan zeggen dat ik nu mijn kritische blik op de wereld en zijn gebruiken echt goed kan gebruiken en niet mee ga in de valkuilen en lokmiddelen die hier en daar zijn gegraven en zijn gelegd door de collectieve geest van onze samenleving ano corona –

voor corona konden ze mij al niet betrappen op het collectieve – als jij springt dan spring ik mee – want ik ben nooit gevolgd en als ik het moest doen werd ik diep ongelukkig en ziek, dus nee ik ben geen volger en dus nu ook niet.

wat voor mij in deze tijd niet moeilijk is is dus ook net dat wat we moeten doen, binnen blijven! mag ik heel eerlijk zijn en zeggen DANKJEWEL want ik ben dat gewoon en ja ik ben nu blij met de verbeteringen die aangebracht zijn als handen ontsmetten dat resultaat heb ik nu al gezien in mijn huisartsen bezoeken die zijn uitgebleven.

blijkbaar ben ik iemand die goed op zichzelf kan zijn en niet de behoefte heeft om mensen te gaan knuffelen en nog eens te gaan bezoeken, ik heb echt genoeg aan dat wat nu is, wat ik mis nu is een goed gesprek en terwijl iets lekkers eten met mijn 2 vrienden waarmee ik het ook al deed zoveel jaar geleden!

dàt is nu wel iets wat ik mis, maar ik mis niets anders, ik deed al veel alleen en moest ook al veel alleen in lockdown zitten omdat ik ziek was, of omdat ik financieel die dingen gewoon niet kon doen, of omdat de kleine te klein was of omdat ik gewoon zo een leven niet heb gekozen.

mijn brein en mijn gevoel heeft eerder iets van aangepast te zijn aan mijn bubbels en mijn ‘kleine’ wereld – al is mijn wereld in gedachten heel groot – ik heb geen behoefte aan veel meer dan dit, iets meer is wel welkom, maar ik vertrouw erop dat dit wel komt!

ik heb ook geen broers en zussen en heb een hele kleine familie dus dat is wel een feit, ik heb het al allemaal alleen gedaan met mijn gezin en mijn ouders, verder gaat het bij mij ook niet echt meer…

dus dat is geen probleem, ik kan me prima redden, meer zelfs het is helemaal ok voor mij nu!

nochtans zie ik heel duidelijk dat mensen elkaar blijven ziek maken. dat is razend interessant voor mij! de mens denkt dat hij iets te kort gaat komen en lapt er meteen alle regels die er opgelegd zijn door andere waar hij zelf niet voor heeft gekozen – aan zijn laars -.

zo simpel als het virus – een vleermuis die waarschijnlijk is gegeten door een mens in armoede – lapt de mens in ‘nood’ de maatschappelijke regels gewoon aan zijn laars alsof ze een – onaantastbare menselijk wezen – zijn geworden.

dat is al lang heel boeiend voor mij!

hoe de mens dat doet met de aarde, met zijn leefomgeving en met zijn gedrag als mens op zijn moeder aarde, met zijn leefmilieu en het maatschappelijk aanvaarden dat deze geplunderd is ver zijn zijn bed.

dàt is al meer dan 20 jaar een boeiend gegeven voor mij, dus ik ben er al 20 jaar mee bezig waarom de mens dit doet en vooral waarom de mens niet doet wat hij zou moeten doen…

dàt is pas echt boeiend nu en nu is het virus de verpersoonlijking van dat wat de aarde meemaakt door het niet zorgen voor de mens en zijn moeder aarde.

massaal gaan er mensen omdat mensen niet voor mensen kunnen zorgen?!

of laat ik het zo zeggen, omdat mensen wel voor mensen zorgen als ze genoeg gezond verstand hebben.

of nog beter omdat mensen gewoon zijn of om te volgen of om niet meer te willen volgen omdat ze toch boven alles en iedereen staan op hun berg vol geld door de ongelijkheid die nu nog extremer zichtbaar is geworden…

nee ik heb niet bepaald oogkleppen op!

ik ben opgevoed door een bankbediende en door een kleuterjuf, dus midden met de voetjes in de realiteit op verschillende vlakken.

de kinderen die geen boterhammen mee hadden in de school wist ik er na 14 dagen zo uit te halen en wist ik zo te benaderen dat ze wel een boterham konden eten zonder iemand iets gezien had om ze te beschermen.

van mijn vader leerde ik dat er heel zeker schone schijn is en nog zo van die andere dingen…

normen en waarden, zinvolheid en mededogen en jawel een kritische politieke blik.

eerst zien en dan geloven…

zoiets ongeveer dàt heb ik nu in mijn blik, en met een gezond boerenverstand ga ik ermee om.

meer zelfs ik ga er heel holistisch mee om en zie mezelf ook als lichtwerker en ja zelf zie ik me een rol innemen die ik kan uitvoeren en in kàn groeien om de wereld een beetje beter te maken.

dàt is wat ik nu zie, voel en ja ook waar ik mezelf toch zo mee kan – tegen mijn bol tikken – omdat ik mijn omgeving zie hoe mensen kunnen ‘afzien’ van de super sterke collectieve bovenstroom, en in zich die stroom ook binnen nemen en dus ook een onderstroom ervan maken en er dus van afzien!

raar en eigenlijk vreselijke verspilling van energie…

kei goed voor sektes, goeroes en andere dokters die zich ontpoppen als levensreddende mannen. vooral mannen weer… opnieuw terug naar af, of nee nu duidelijker zichtbaar omdat ze altijd in die onderstroom aan het werk zijn geweest.

de collectieve blindheid zorgt ervoor dat we blind zijn voor die die zeggen, ik ben degene die je een loer kan draaien – welkom aan alle valken en paarden met oogkleppen op – . de zogenoemde sterke paarden en goed ziende valken een loer draaien is niet moeilijk als je oorlog gaat maken of dreigt te gaan duwen op de rode knop!

 • IK KOM TERUG

zei hij, en hij keek zelfs niet meer om!

de monden gesnoerd in Rusland, in Egypte, in Amerika, in ons eigenste binnenste en ons eigen vaderland. In de hand van de leiders van in de farmacie, de banken en de allerrijkste in vele landen een loer om de politieke valken en sterke paarden een loer te draaien.

monden gesnoerd en met oogkleppen op leven wij in een wereld die meer dan ooit in crisis is.

eerlijk, als je je oogkleppen afdoet dan zie je zoveel sterfte en bommen die vallen door mensen die elkaar aansteken en dat blijven doen, meestal onbewust en vooral onzichtbaar.

de oorlog tegen de onzichtbare vijand is nog niet gewonnen!

de ‘niet’ leiders hebben oogkleppen en de echte leiders doen gewoon – hun best -, met het geld van de burgers die ondergaan.

zoveel is er niet veranderd in het leven !!!!

het gevaar is nu onzichtbaar geworden, alleen die die het zien die kunnen kunnen er iets aan veranderen maar willen het niet…

de vrijheden van alles in het leven worden stelselmatig aan banden gelegd. op ALLE vlak! ja je leest het goed op ALLE vlak.

nog nooit is er zoveel met de loer gedraaid voor de ogen van de wereld als nu, en het kost u en mij veel euro’s elke dag!

dàt – ja echt dàt – is iets waar ik wel mee zit.

dààr lig ik nu eens van wakker na mijn eigen gezondheid en die van mijn gezin en die van mijn familie natuurlijk.

dàt is iets waar mijn zoon mee gaat moeten leven en dàt is wat ik zeg tegen hem – als je voelt dat het in je buikje goed zit – wacht dan eerst even en ga even na of je gevoel juist is, daarna kan je handelen…

iets waar ik als ik zo klein was niet mee bezig was – hij trouwens ook nog niet echt – hij is al afwachtend van nature, heel anders nuchter als zijn mama en zijn papa, maar nu ik hem in deze wereld zonder vrijheid – wat een geluk dat we nog gewone burgers zijn die nog iets vrijheid hebben om binnen de muren te zeggen wat kan – al is mijn blog elke morgen gelezen in Amerika!?! vanaf ik Ilma Rosewood heet, dit even terzijde – nu ik als mama van een 8 jarige al hem dingen ga zeggen, wat je ziet en hoort is niet altijd wat er echt is, eerst zien en dan geloven – bij manier van spreken denk ik dju, hoeveel kansen laten we liggen in het leven waarvoor we gekozen hebben?!

de voorspellingen zijn van die aard dat we nu nog niet eens zijn begonnen aan het kantelen. veel woorden en dweilen met de kraan open en heel soms gigantische successen boeken zoals de boeren tegen een olie gigant, yes yes yes, meer van dat alstublieft!

als het dan zo is dat het ook zichtbaar is op het land van de 3 boeren aan onze voeten van onze aarde.

eerlijk waar, toen ik deze morgen een ‘foto’ zag en deze week bij Rudi las dat verschillende jonge vrouwen en mannen hun leven riskeren door gewoon de te schrijven wat ze moesten schrijven in hun landen, dan zeg ik – we zijn er nog steeds niet op vooruit gegaan!

grootmachten nemen kijken niet om!

ik laat me niet meer wijsmaken en zeg ook niet meer aan mensen die bij mij komen wat hun sterktes zijn, wel wat hun mooi maakt en hoe ze dat kunnen inzetten, want alleen de schoonheid – van de lelijkheid soms – kan het verschil maken.

de stille kunst van de gruwel kan een verschil maken in de wereld waar onzichtbaar de oorlog verder blijft doorrazen.

….

in stilte een oorverdovende blog – op de vooravond van imbolic –

8 reacties op ‘Ik kijk geen nieuws…

  1. Ik loop ook nooit mee met andere, ik heb het ook nooit gedaan, ook niet als kind…
   ik ben wel benieuwd naar uw visie shivatje

   wat me echt al maanden bezig heeft gehouden is hoe makkelijk mensen – in mijn ogen toch sterke coachen en hulpverleners – zich zo kunnen laten hangen in de collectieve stromen en ineens toch gaan vechten tegen het mondmasker en andere dingen…
   vreemd heel vreemd…
   maar goed, misschien ben ik niet de juiste persoon om te oordelen, want ik volg wel met het mondmasker en met de ontsmettingen als ik dan al buiten ga neem ik zoals vroeger al veel meer afstand omdat ik dat van nature al doe. & natuurlijk wij weten dat als we een vleermuis onderzoek doen als natuurbeheerder dat we onze mond en handen moesten beschermen omdat net de prachtige vleermuizen net bacteriën en virussen konden hebben en eventueel hadden die wij als onderzoeker konden overkrijgen… dàt wist ik al langer. mijn man zei het al vanaf het begin, oei dat daar gaan we vanaf zien – maar hij heeft gewerkt als ingenieur in landen waar hij dit heeft gezien, dus ik leef waarschijnlijk met een iets andere blik en kijk anders naar de wereld op dit moment…

   trouwens ik volg met een half oog wat China in Tibet en omstreken aan het doen is…
   hopelijk is lichtwerk voldoende…

   nog een fijne dag Shivatje
   xxx Esther

   Geliked door 1 persoon

 1. Meelopen en schreeuwen met de massa is nooit goed en laat je nooit goed voelen.
  “Denk niet links, denk niet rechts maar denk na” en dat is heel juist.
  Verder zoveel mogelijk voor jezelf zorgen en je gezin en naaste familie.
  De rest zien we wel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s