blijft u ook alert?

ik leef samen met een bio ingenieur en een absolute natuurliefhebber, natuur en bos gids en boswachter en vooral een vogelspotter.
hij ademt natuur mijn man – in en uit –
wij zijn dit jaar 20 jaar samen en al 20 jaar zitten wij samen in de natuur.hij heeft mij meegenomen in zijn liefde voor de natuur die ontstaan is in zijn prille voor 10ner jaren.
hij is nu in de 50 en in die jaren – ondertussen al wel even – heeft hij gezien dat er alleen maar verdween – er verdween van alles – van algemene vogelsoorten tot insecten die voor de diversiteit zorgen –
hij heeft ook gezien dat er iets bijkwam wat er vroeger niet was, massaal in grote en in hoeveelheid.
hij zegt dikwijls vroeger zag je nog…toen schreef ik in de zelfde periode …nu zijn de trekkers …
hij merkt op en kan dat nagaan, hopen van die hele simpele boekjes heeft hij zijn hele leven vol geschreven met verslagen en waarnemingen.
al 20 jaar ben ik me dus ook persoonlijk ervan bewust wat er gaande is in de wereld waarin wij leven en de wereld – over heel de wereld – hier thuis is het nog steeds heel veel natuur, natuurbeheer en natuurstudie wat de klok slaat.
al 20 jaar bewust zijn van dat wat we zien, horen en lezen over de natuur met grote verwondering en veel liefde, maar ook letterlijk houden we heel dikwijls ons hart vast.
nee wij zijn geen puristen, wij leven, maar wel bewust, zoals wij dat kunnen binnen onze grenzen van ons bestaan.hadden we geld gehad dan deden we nog veel meer…
we zijn beide heel actief bezig met bewustwording. mijn man als beheerder van verschillende natuur / recreatie domeinen in de Prov. Apen en ik heb 10 jaar in de natuur educatieve sector gewerkt.
we weten wat “natuur” ons geeft en we weten ook wat de “natuur’ ons afneemt.
ik ga nog een stapje verder en ga de extra trilling de extra dimensie van het leven opzoeken van de natuur in de natuur en met de natuur.
nee niet als herborist maar wel door divinatie met al mijn zintuigen.
daarmee ga je voelen, voelen…
het geeft je een bepaald soort kracht…het geeft je ook een soort angsthet geeft je iets en neemt ook iets…
ik heb autisme, onze zoon heeft ook autisme, we hebben in de medische mallemolen rondgelopen om kinderen te krijgen we hebben kennis van milieu vervuiling – mijn man op vlak van waterzuivering en bodemkunde –
ons beeld over covid hangt heel duidelijk tegen dit artikel aan!
ook al zeg ik erbij – gebruik gedachtenkracht – en hou je gezond verstand helder en geoefend!

lees zeker deze link!

https://www.knack.be/nieuws/belgie/in-alle-stilte-ontvouwt-zich-een-tweede-pandemie-antimicrobiele-resistentie/article-opinion-1628283.html?fbclid=IwAR30RpdbKJBOFwPgchVh9G3RtWRuz7rIWlM-dXOQtj0OdCH8SC82JT9DJlg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s