Hij is prachtig!

ik kreeg een glimlach op mijn gezicht als ik tijdens het schrijven dit bericht via messenger binnen kreeg.

nadien een foto van een prachtige vrouw die zo blij was met de gepersonaliseerde mala die ik voor haar maakte.

het deed deugd!

ik liet het gisteren heel blij zien aan mijn man, ik krijg er nog energie van…

heel dankbaar werk is het met edelstenen werken, alles zit daarin vervat, de kracht, de wijsheid en het energetische.

meer moet dat voor mij niet zijn, helemaal niet eigenlijk…

het voelen en het maken zit zo erg gebakken in mijn celgeheugen…

ik heb me deze zomer een cadeau gedaan, ik heb alle goeie kleine boekjes gekocht van Lunadea – het gaat over hekserij – en ik geniet ervan van die kleine handige boekjes die overal mee naartoe reizen!

en heel leuk is – je kan ze in één keer uitlezen – als je een langere wc pauze hebt gehad.

natuurlijk inspireren ze me!

ja hoor ooit in mijn leven hiervoor ben ik één van hen geweest, het is zo leuk om die wereld opnieuw weer voor mijn ogen te zien en het even weer op een iets andere manier te herbeleven…

niks nieuws alweer niet – ik ben een halve sjamaan en een hele heks – op dit moment. ik had het alleen weggestopt – ver weg – en nu laat ik ze heel langzaam rijpen en misschien we uitkomen, maar dan toch maar alleen voor mezelf.

het is een manier van – in het leven staan – van het leven dat je hebt gehad en die kennis daarvan even weer aan te raken, ik moet het niet meer leren, ik weet het al, ik moet het alleen doen, en durven doen…

ik schreef daarnet ook in mijn dagboek – dat mala’s maken dat gaat bij mij tot in een hele speciale verbinding, ik voel dat in mijn hart en ziel, het is zo helend en intens werk dat heel dicht bij mijn ambachtelijk hart zit dat ik het niet kàn delen, dan geef ik te veel weg vanuit mijn hart.

ook dit heb ik zelf geleerd, ook hier weer dit celgeheugen dat weer een rol speelt. ik voel het gewoon en mijn handen weten wat ze moeten doen, ik ben dan een geheel – een éénheid – .

dàt geef ik niet meer weg. nee hier geen workshops in! nee

ik kan er wel iets over schrijven, ja dat wel want het is zo een mala is zo een bijzondere wereld op zich, de mala zelf is maar ‘het eind’ product, het is een fantastische wereld.

zo ook die van de talismannen en de amuletten en de zwaarden en de natuurkrachten en energieën en het waarom…

ja dàn voel ik me thuiskomen

dat kan je niet leren, dat héb je meegekregen!

dat voel je, dat leer je niet, dat weet je gewoon, je voelt het, je kan dat niet leren…

het moet gewoon even opgefrist worden

that’s it

ik moet eerlijk zeggen, na mijn blog – hoeveel ben je waard autodidact? – (die weer massaal is gelezen in deze vakantie tijd – verbazend weeral) na deze blog te hebben geschreven ben ik echt gaan nadenken over de inpakt van zo een zware blog op mij maar ook op mijn omgeving.

vele wisten niet hoe ze moesten reageren.

Enkele deden dat wel!

en net die mensen zijn voor mij belangrijk. Sam en shivatje en Peggy.

Sam omdat hij het assbrein gaat herkennen en ook wat ik beschreef. Ik heb over dit stuk eens nagedacht en ingevoeld en ik merk dat ik heel veel heb meegemaakt dat ‘er over mijn hoofd’ over mij is gesproken zonder mij zelf te ‘raadplegen. – wouw deze kwam binnen hoor – want dit heeft mij gevoed in alles dat ik heb weg gestoken en nu nog steeds een spel speelt in mezelf en ik dus nog steeds Mandarijns spreek in een ander beeld van – het verdien model – waarin ik zo erg mijn best doen.

om een voorbeeld te geven, onze zoon met autisme is gisteren vertrokken op kamp, ik was nog maar zijn valies aan het inpakken en ik kreeg al meteen 1ste grote les daarna zaten we in de auto en hij gaf me 2 de grootste les en het antwoord(en) –

1ste les – maak het niet te moeilijk!

Joris, heb je graag een matrasovertrek over je ligbed, dan voel je de plastiek niet – ik heb het idee – een handdoek op het ligbed leggen dan voel je de plastiek niet van de lafuma – omdat mama dat niet graag voelt onder haar – Hij kijkt me aan vanachter de tablet en zegt – zeg mama maak het niet te moeilijk hé ! –

ik keek hem aan en meteen voel mijne frank, ja idd en moest lachen en ging hem heel stil een knuffel geven waarom ik een welgemeende knuffel terug kreeg.

2de les – ik verlies niet graag, ook al verlies ik heel veel mama, maar ik ben wel slim en ik ben vooral snel –

in de auto op weg naar het corona rode kruis kamp vertelde hij plots in 4 zinnen;

mama ik ga niet graag op kamp want ik verlies alle spelletjes! ik kan nooit iets winnen! maar ik zorg altijd dat ik sneller ben als de rest als het om lopen gaat en eerst zijn en ik ben ook slimmer bij vragen oplossen!

&

voegde hij daaraan toe

als ik voel dat ik niet kan winnen bedenkt ik strategieën !

dan denk ik in strategieën…

3 het antwoord de strategieën – keep it simpel – winnen is heel fijn, maar snel zijn is nog beter – hahahaha – en een goed brein hebben dat kan associëren is heel handig bij vragen oplossen!

Ja mama, ze komen me alleen maar halen als er vragen moeten worden opgelost!

ja zo is de wereld voor hem op kamp.

hij is gegaan, en gaat er plezier hebben, en helaas zijn de verlieservaringen echt een herinnering die heel intens binnen komen, en helaas heel herkenbaar voor mensen met een ass brein. weinig succes ervaringen hebben in het leven – waar andere dat tijdens het spel gewoon mee oppikken – is één van de dingen waarmee ik nu nog steeds te kampen heb.

hij heeft al meer dan een week over – wat gaan we daar doen mama? – wanneer gaan we dat dan doen mama? – …

ik ben dus maandag al met hem naar de kampplaats gereden. toen keek hij van ver – wegens corona is het nu echt een complex gegeven, maar ook veel rustiger gegeven –

het heeft hem behoorlijk veel stress bezorgd die zo herkenbaar is voor mij. spiegeltje spiegeltje aan de wand hé…

DAT heeft onder andere gemaakt waarom ik zulke zware blogs schrijf, maar DAT heeft onder andere ook gemaakt waarom ik een sterke – zo blijkt door met andere te praten want ik ben me daar niet eens bewust van geweest, ik dacht dat iedereen redeneerde en associeerde zoals ik – autodidact ben geworden.

net zoals onze zoon heeft hij een wijsheid – soms heb ik het gevoel alsof ik met een volwassenen aan de tafel zit, en dan moet ik echt bewust blijven van zijn 8 jaar. – die wijsheid heeft hij zoals bij mij en bij zijn vader niet zomaar gekregen die hebben we allemaal in zich.

in een ideale wereld vult het ene het andere en kan er zo groei ontstaan. hij gaat ook zijn ideale wereld creëren door in andere hun ogen – te manipuleren – hij gaat harde lessen moeten leren door gewoon te spelen! hij gaat succeservaringen hebben op vlakken waar – niemand het opmerkt dat het een winners gebeuren is in het hartje van hem…

kijk dàt is een wezenlijk verschil in opgroeien en de wereld te bevaren!

daarom schrijf ik blogs waar mensen op reageren die durven te reageren.

de wereld is en blijft door omstandigheden een ‘andere’ wereld, met een andere associatie van het ‘verdienmodel’ in een ietwat andere ‘context’ en zeker met andere en veel meer associatieve ideeën en ontwerpen. van het schrijven naar het ontwerp, van het ontwerp naar de uitvoering, van de uitvoering naar een methode van een methode naar een model.

onze zoon heeft vandaag al kennis gemaakt met de pomp aan het zwembad, zonder het te zeggen heeft hij gezien hoe het werk, en niemand heft het gezien dat hij het – gezien heeft – maar als er straks iets ‘mis’ is met de pomp dat staat hij daar als ze het hem vragen, anders niet…

onze zoon – doet niet meteen wat er ‘gevraagd’ is tijdens het snel uitleggen van een groepsspel, hij gaat onwennig zich begeven op het veld in de eerste ronde, om ongezien te observeren hoe het spel gaat en wie de snelste, de slimste en de handigste is – na ronde twee is er geen probleem meer als hij die kans krijgt…

onze zoon is een maagd, hij is fan van – hou het simpel – overzichtelijk – uitdagend en alstublieft mama, maak het eens even niet zo moeilijk!

&

op het einde van de rit naar het kamp zei hij –

als ik voel dat ik ga verliezen dat ga ik zo hard werken om niet te verliezen dat ik er heem moe van ben achteraf.

DAN DOE IK TE HARD MIJN BEST MAMA en dan lukt het ook niet en is het ook niet goed !

DAT is mijn grootste les !

dat is mijn grootste les! persoonlijk althans.

spiegeltje spiegeltje aan de wand…

maar nu ik toch op dreef ben, het is zoals shivatje het zegt, jij weet wie je bent.

ja ik weet het, ik weet het heel goed, weten wie je bent vraag 10tale jaren van goed innerlijk werk en veel schaduwwerk te hebben verricht en je levensthema kennen en ermee aan de slag gaan.

mijn levensthema is – vorm aan nemen – in dat wie ik ben, wat ik kan, en vooral wat ik nog niet kan…

DAT is een levensreis!

&

daar helpen beelden me!

wist je dat de meest gelezen topic van mijn blog – en toen kwam horus in mijn leven – is, het beeld dat daar in staat is een super krachtig beeld dat mensen aantrekt maar dat ook doorwerkt!

net zoals het beeld dat Peggy me gaf door haar persoonlijk verhaal te vertellen over de piramide tijdens haar healing.

de piramide….

http://piramiden.net/wordpress2/symboliek

2 reacties op ‘Hij is prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s