Hoeveel ben je waard autodidact?

lastig heel lastig en het blijft terug komen…
dus idd een blokkade
hoe kom ik hieruit?

ik zie en hoor rondom mij van ‘professionele mensen’ dingen vertellen waar van mijn tenen krullen en ik echt veel beter weet wat hoe en waarom …

Ik voel dat mensen rondom mij en verder van mij af gewoon starten met iets en meteen floep daar ook mensen voor hebben, ik vraag me dan telkens af, hoe kan dat – waarom die wel en ik moet hemel en aarde verzetten om iemand binnen te krijgen –

ik zie mensen met veel minder bagage in het leven en in kennis en ervaring dingen doen met mens en dier, waarvan ik het zelf onverstandig en zelfs ronduit ‘gevaarlijk’ vind – die kunnen dat blijven doen en ik kijk ernaar en denk, hoe is dees nu mogelijk…

ik heb het daar lastig mee en vandaag ben ik er weer goed gefrustreerd van geworden.

volgens mij spreek ik Mandarijns…

hoeveel 1000de euro’s moet ik nog uitgeven, hoeveel jaren zelfstudie moet ik nog gaan doen, hoeveel slapeloze nachten – wikken en wegen – blogs schrijven, starten en weer terug komen omdat er weer god weet wat gebeurd?…

of niet gebeurd…

vandaag zit ik bij een hele nieuwe dokter – arts in opleiding – die duwde op mijn enkel op 1 bijzondere plaats – ik schoot naar boven van de pijn, en het is niet meer weg gegaan.

dan raakt me dat tot op het bot.

zo hard gewerkt de afgelopen jaren en nog steeds niet echt iets mijn handen!
nee geen loon naar verdienste – verre van!

ik heb een methode liggen die echt naast andere kan gaan staan, ik heb een model liggen dat echt naast andere modellen kan staan, en daar is het dan…
werken om het aan de mens te brengen, hoeveel uren, dagen jaren nog?

als iemand nu tegen mij zegt dat ze niet weten wie ik ben en wat ik doe…
dan ben ik eigenlijk innerlijk woest aan het worden.

dan gooi ik innerlijk de handdoek in de ring en ga ik verder met iets anders, dat doe ik, geen respons iets anders dan maar…

het is en blijft zo frustrerend als goeie autodidact om niet taal van ‘het volk’ te spreken en dus strop te komen zitten.

het publiek waarmee ik kan werken is niet jan met de pet, het is een ander publiek.

ik werk nu weer niet met dat publiek en ga het vanuit de wandelclub ook niet binnen krijgen, dat voel ik nu ik het zo hier schrijf, en toch is er een ongekende drijfveer die al 10 jaar draaide op een peulschil – ik was met de vorige vzw net op het punt dat ik kon doorbreken omdat ik kei hard gewerkt had met 2 burnouts in die 10 jaar van kei hard te werken! – en toen werd ik zwanger helemaal – out of the blue – en kreeg er een knoert van een postnatale depressie op zijn ass manier erbij –

er liggen hier f*cking 4 methodes en 1 model – in mijn kasten, die werken! – er zijn 2 educatieve bedrijven die 2 van mijn methodes hebben ‘overgenomen’ en waarmee ze nog steeds werken een andere is voor kinderen en die werkt ook want daar heb ik jaren mee gewerkt de 2 andere zijn van afgelopen jaren en die werken ook – zeker mijn model! –

ik ben een creator, mij hoef je niets meer te leren van creatief coachen en systeem therapie – ik heb in heel mijn opleiding psychologie van kleuren – vormen – en opbouw van een ontwerp gehad! dat is van het 3de middelbaar tot 19 jaar hé! het zit in mijn vingers !!!!

en daarna ben ik gewoon verder gegaan als autodidact en met mijn ass brein is dit toch op een ander niveau dan andere …

hoeveel ben je waard hé autodidact?

ik leer alles zelf, ik weet hoe ik het moet doen en ik ben er zo bedreven in, als het mij interesseert natuurlijk.

of het nu met mijn handen is of met mijn assbrein dat de HB op EQ vlak nog niet echt ten volle laat zien…

nee!
wij als kunstenaar zijn niet geschoold om foutloos te schrijven en foutloos te rekenen – het is een zeer technische aangelegenheid en heel praktisch gericht waar ik als 13 jarige al mee bezig was!

maar niemand ziet dat ik op jongen leeftijd al boeken las die mijn leeftijdgenootjes nog niet eens van dichtbij hadden gezien, niemand zag hoe ik studeerde en hoeveel bijles ik kreeg om echt foutloos te kunnen rekenen en schrijven – ook al heeft mijn brein daar minder goeie kronkels voor en dus ook een labeltje – jawel!

nu ik heb mezelf gemaakt wie ik ben, en ik ben daar trots op, maar nu is het echt het moment dat er – boter bij de vis – mag komen, want ja – ik ga nooit zo hard meer werken als voorheen.

ik heb een leven vol kennis, ervaring, wijsheid, intelligentie, certificaten – ja hoor maar daar hoor je nooit iets van – getuigschriften – en eindeloos veel trainingen!

alleen
ik doe het net iets anders dan de andere..

is dat dàn het probleem?

ik zal hier eens een stevige doordenker zetten, wie hier iets van kent die weet waarom ik dit beeld hier bij plaats!

amen!

4 reacties op ‘Hoeveel ben je waard autodidact?

  1. Een persoonlijke tekst, en dat lees ik graag. Ook een tekst die ‘iets’ aanraakt waar ik de voorbije jaren vaak op stoot.

    Dat een aanpak, een ideeëngoed, een oplossing of geheel van oplossingen weliswaar werkt bij mensen waarvoor het bedoeld is, maar dat het niet of moeilijk past in de context. Dat kan liggen aan heel concrete zaken (niet passend binnen een verdienmodel waar anderen zichzelf mee voeden) maar ook aan gebruikte termen en taal. Ik vraag mezelf dan meestal af wat ik er nu concreet mee wil. Meestal gebeurt er niet veel mee. Ik zie ook wel eens dat mensen ‘mijn’ idee kapen, maar zij blijken vooral beter in de promotie. Dat is triest, maar zoals Shivatje zegt: je weet wie je bent, wat je bent en wat je kent. De mensen die het gebruiken, weten het vaak niet.

    Geliked door 2 people

    1. ja je slaat de nagel op de kop Sam. die concrete zaken die mensen willen lezen, willen kopen en willen ‘overnemen’ dat verdienmodel dat heb ik nog niet in mijn vingers zitten blijkbaar… Als ik heel concreet wil werken dat is het antwoord heel sterk en concreet voor mij, maar niet in het verdienmodel van een anders waarschijnlijk. Je geeft me wel hele wijze tips mee! heel wijze tips! dankjewel daarvoor!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s