ja! je mag dat zeggen!

vandaag heel veel schrijfwerk!

ja idd, morgen is het postdag, dan gaan alle gemaakte en bestelde mala’s en andere leuke strengen de deur uit.

gisteren heb ik veel reactie gekregen van mensen op mijn filmpje over de mala die ik daarin toonde.

het verbaasde me enigszins, ik moest even – mijn hulplijn in schakelen – om even af te stemmen – 🤗😍

het verbaasde me omdat;
1) veel van mijn vrienden deze tijd HEERLIJK vinden! OEF ik heb deze tijd echt nodig
2) het verbaasde me ook dat mensen beginnen te twijfelen aan hun empathisch vermogen – ik vind het heel erg wat er gebeurd en heb veel bewondering voor de mensen die in de vuurlinie staan – maar ik geniet er zo van van deze tijd.
3) ik verveel me nooit, en eigenlijk mis ik – buiten mijn familie (soms) niets –
4) de uitspraak – ja het gaat hier goed! Ik durf het bijna niet zeggen – als ze gezond zijn en blijven
5) met mij goed, ik ben gelukkig …

dat mensen daar zich schuldig over voelen, dat ze in deze tijd gelukkig zijn!

dat verbaasde me eigenlijk heel erg.

dat je haast niet durft te zeggen dat jij je nu goed voelt terwijl de wereld op zijn kop staat!

JA! heel zeker!
DAT mag je gerust zeggen!

DAT betekend dat jij nu goed zorg draagt voor jezelf en dat je nu de tijd die je anders niet had gekregen – in goede gezondheid – doorbrengt en dus aan het helen bent – voor de tijd die komen gaat.

WANT HET GAAT NIET MEER HET ZELFDE WORDEN!

wie nu niet leert om zichzelf te amuseren en voor zichzelf te gaan zorgen die gaat het nog heeeeeeeeel moeilijk krijgen in de toekomst, want in de komende tijd gaat de nadruk worden gelegd op IK in de wereld – niet IK EN de wereld, maar IK IN de wereld.

oei ik dwaal af. nee geen preek hier.

BLIJF VOORAL BIJ JEZELF en laat de mensen die nu staan te roepen – en hulpverleners en coachen – kennen daar wel wat van moet ik zeggen – maar roepen.

JIJ weet het beste wat voor U goed is.

& als jij nu gelukkig bent en de tijd gebruikt die voor u super goed past is dat toch ook super!

& nee, dat wil niet zeggen dat we dan niet denken aan de mensen die overleden zijn, goed ziek zijn geweest en aan het revalideren zijn en dat wil niet zeggen dat we niet denken aan de mensen die nu in de vuurlinie staat in onze verzorgingstehuizen en ziekenhuizen.

DAT WIL ZEGGEN DAT JE AAN JEZELF AAN HET WERKEN BENT en dit zo nodig was – deze tijd is helend en zeer mooi van energie – gebruik deze tijd en geniet van de ECHTE DINGEN die er toe doen in ons leven!

ja dus wel een preek – dju ik kan het niet laten precies…

kijk, eigenlijk is het heel simpel – wanneer je nu niet de tijd neemt om even bij jezelf te gaan kijken en te gaan helen, dan heb je een grote spirituele kans gemist –

dat horen we nu al gebeuren, mensen worden – rad van tong – de frustratie ligt op het puntje van hun tong en het kan er zo uitgespuwd worden éénder waar…

dat wil zeggen dat die mensen niet mee gaan – in de stroom – die het virus ons aangeeft.

om een voorbeeld te geven;
ik persoonlijk heb al snel toegegeven aan
1) ik heb geen invloed op de duurtijd van ‘het thuis zitten’
dus; denkvraag – wat kan ik laten vallen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor ons allemaal?
2) heeft het zin om aan ‘alles vast’ te houden dat wat nu eigenlijk kan wanneer het gewoon kan gedaan worden?…
dus; ik ben niet zo krampachtig bezig met het moeten, het mag en het kan elke dag – wat hier in huis resulteerde in heel gezond eten en iedereen wist om 17 uur komen we samen!
3) ja ik geef de kleine veel meer tijd in dat wat hij graag doet, omdat het anders voor mij niet leefbaar gaat worden! weg frustratie en de kleinste doet toch wat hij moet doen voor de school, zelf meer dan vroeger – papa mama gaan we nog eens dat en dat doen?…
4) ik erger me wel verschrikkelijk aan wat mijn huisgenoten doen – hé dat minecraft Engels op de instructie filmkes – dat is zo vermoeiend om te horen dat kost me energie en vreet aan mijn welzijn, ja ik erger me en ik kan het ook – op mijn manier uiten – en ja ik krijg dat ‘probleem’ niet altijd opgelost – maar ook dat leer je wel loslaten na een uurtje alleen tijd !
5) van mij mag deze binnenblijven tijd blijven, echt waar. ok ik ben geen type dat snel huidhonger heeft, dus jawel ik kan dit wel even uitzitten – natuurlijk éénzaamheid is iets anders hé – éénzaam moet ik nu niet echt meer worden.

dat zijn toch dingen die menselijk zijn!
het is zo!

en het gaat NOOIT MEER HET ZELFDE WORDEN ALS VOORHEEN nee hoor nooit meer…
– we zijn nog niet van het virus af hoor, we staan nog maar aan ‘ronde 1’ …

we hebben NU de keuze hé.
BLIJF IN JE KOT en leer om op jezelf te zijn, dan maak je jezelf sterker!

&
laat ik nu eens heel eerlijk zijn, in mijn leven heb ik meermaals zowel psychisch als fysiek door de stront en de modder gekropen, en toen heeft niemand er zich door schuldig gevoeld dat bij hen de wereld gewoon bleef doorgaan en niemand heeft zich schuldig gevoeld dat hij in die periode zich toch gelukkig heeft gevoeld.
ik verwachte dat ook niet – medelijden heeft nog nooit iemand geholpen! – hoor.

dus laat ons eerlijk tegenover onszelf blijven en heel goed bij onszelf te rade gaan met het nodige gezond verstand een een normaal empathisch gevoel voor de wereld waarin we NU leven.
dat is goed genoeg!

&
ja idd, leef!
LEEF!

5 reacties op ‘ja! je mag dat zeggen!

 1. Ha lieve Ilma
  Ik neem de dag zo hij komt en heb er geen ideeën bij. Leven meander als de stroom in de rivier. Laat je meevoeren of zwem tegen de stroom in, maar volg je hart. Dank voor je overpeinzingen. ❤
  Een oude vriendin orakelde ooit, toen ze nog leefde: Oordeel niet, verwonder je.slechts. Dat vond ik zo verhelderend. ❤ ❤ ❤

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is leren om hier mee om te gaan. En ja dan staat een puntje voor je eigen ik. Als men weet hoe ermee om te gaan en het gezond verstand te gebruiken dan leef je met je hart voor al deze die in de vuurlijn liggen en een helpende hand zijn op gezondheid. Maar weet je we zijn allemaal een helpende hand.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s