Zo simpel!

Soms soms zijn er van die dagen dat het gewoon mag, gewoon heel éénvoudig gewoon mag.
Zo simpel, zo gewoon…

Nu zo gewoon is deze tijd niet.
Ik zit in mijn bubbel en vele mensen rondom mij hebben veel last van dat wat er gebeurd in de wereld van vandaag…

Ik heb daar ook last van hoor – het uit zich in vermoeidheid –

Maar ergens in mijn leven heb ik een soort veerkracht ontwikkeld – nee geen overleving – maar een veerkracht ontwikkeld om ‘de dingen aan te pakken’ .

Ik pak ze, denk na wat voor me past en bepaal dan een rode draad en ik ga…

Zo heb ik een vaste invulling gecreëerd door te beginnen te schrijven.
Gewoon te schrijven – intuïtief schrijven –

Dàt deed ik al als ik jong was en ooit mijn eerste dagboek kreeg, zo ééntje met een slotje – een veredelde poëzie album – was dat toen in die tijd.

Toen deed ik het al, en nu doe ik het nog steeds.
Elke dag schrijven.

Vele mensen zijn nu verward en zijn vooral aan het rouwen.
Ja ik voel dat ook, ik en rouwen, het is een huwelijk bijna.
Heel veel in mijn leven heb ik hier tijd aan gegeven.

Alles wat leefde en zomaar ging verdwijnen – zelf de seizoensverandering – was voor mij niet altijd zo vanzelfsprekend.

Ook al is het een overlapping, die seizoensveranderingen, toch had ik er last van.

Nu is het al 3 weken geleden en het hakt erin en dju het geeft een litteken op je ziel, en je hart.

Maar om nu te zeggen dat ik er mijn structuur door kwijt ben geraakt? nee eigenlijk niet.

Ik ben geen structuur kwijt geraakt ook niet door het corona virus dat nu heerst, dood gewoon omdat ik voor mezelf een structuur heb vastgelegd in moeilijkere tijden, maar ook in ‘gewone’ tijden.

Als het moeilijk is, heb ik natuurlijk meer ‘last’, en het gaat veel dieper doorwegen en van alles losmaken in mezelf die ik dan ook mee ga verwerken.

Innerlijk los ik veel meer op dat het ‘ding’ waar het allemaal is mee begonnen.

En die resten ook ineens meenemen, dat doe ik dan bewust, ja als ik ze zie tenminste 🤗

Maar ik kijk vooral terug.
Ik sta mezelf toe om terug te kijken, te voelen, te proeven en te wenen en te lachen en weer opkijken naar dat wat NU is, om zo te kijken naar dat wat NU is en wie ik NU ben en waar ikzelf naartoe wens te evolueren.

Dat ik zoveel op mijn bord heb gehad de afgelopen 8.5 jaar, dat is niks in vergelijking met dat wat nu collectief aan het gebeuren is.

Maar het zegt alles over de veerkracht die een mens kan hebben, en die een mens kan leren door te leven.

Het realisme is hierin zo belangrijk.

Niet minimaliseren, niet in een drama trekken maar jezelf een realistische bril laten opzetten en gaan om de puurheid, de eigenheid, de schoonheid en de verbondenheid van ieder zijn natuur in respect en als ‘schat’ mee te dragen en deze ook elke dag te eren.

Ik die door het sterven van ons Fien, nu met de meest mooie parels – ze zijn duur maar ze zijn zo krachtig – nu aan een mala begin te werken voor een vriendin die nu al aan stenen een ‘fortuin’ kost, ben zo fier en zo gelukkig dat ik dit kan en mag doen op deze korte tijd.

Maar, maar weet je waar ik nu ook deze week mee ga beginnen, edelstenen strengen maken voor dieren!

En kijk, soms zit ik te wenen als ik aan het rijgen ben, soms ben ik kwaad als ik aan het rijgen ben, soms kijk ik plots naar buiten als ik aan het rijgen ben omdat ik opkijk omdat ‘ons Fien in mijn gedachten nog even kan passeren’ maar altijd kom ik terug naar HIER en NU, en ben ik zo dankbaar als ik even staar naar buiten en mijn blik blijft hangen bij de appelboom die zijn knopen bijna niet meer dicht kan houden, en ben ik blij als de roze gloed van de sierappelbloesems zie verschijnen aan de andere boom.

En dàt is waar mijn leven om draaide.
Dat is wat er is NU en HIER…

Morgen is een edelstenen streng klaar, vandaag is er een nieuw begin!

Lets go!

7 reacties op ‘Zo simpel!

 1. Er komt een nieuwe tijd aan. En ja sommigen hebben het moeilijk en moeten rouwen voor dierbare maar ook dat zijn nu lessen die geleerd moeten worden.

  Aquarius hoop dat je laptop snel in orde mag komen. Maar ook dat heeft zijn teken 🙂

  Aum Shanthi

  Hou het gezond

  Liked by 1 persoon

  1. ja dat is straf he, ik heb het gevoel dat het gisteren een kanteldag was en vandaag zijn we er pas bewust van aan het worden…

   gisteren was ook een poortdag, en de lente, en de wind en de verandering van trilling en, en, en, …

   Namàste shivatje en Jan Willem…

   Liked by 2 people

 2. Ik ben zelf maar eens gaan uitzoeken wat ik kon schoonmaken op de bestanden etc. en waarachtig, het is volgens mij gelukt omdat ik weer postings kan plaatsen. En dat zonder hulp van Media Markt. Afkloppen natuurlijk, maar nu heb ik geleerd om alles maar uit te proberen. Wel vanochtend een stevige discussie gevoerd op mijn Facebook-pagina over de problemen die Italië en andere zuidelijke lidstaten met ons hebben. Daar ook maar eens de waarheid gezegd. Ik blijf daar nu korte politieke berichten plaatsen en dan zie ik wel wat er op mij afkomt. Overigens is het met de Belgische staatsschuld ook droevig gesteld en dus hebben jullie ook wat aan te pakken en te herstellen. Vandaag dat jullie regering achter die zuidelijke landen staat. Maar ik heb wel geschreven dat we een andere politiek moeten gaan maken zonder al dat gek(n)etter en gevloek en vliegen-afvangen. Dan komt het wel weer goed. 😉

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s