Ethisch ondernemen

Ethisch ondernemen.

ik zal het je nu al voorspellen!dat gaat de titel worden van snelle Edies in marketing land binnen x aantal maanden.het enge nadeel van die snelle Edies is dat ze denken dat ze weten wat ondernemen is.wat is dat dan Ethisch ondernemen?

het is heel simpel, ondernemen zoals we moeten gaan leven als we dit niet meer willen meemaken!of heel kort door de bocht – als je nu mentaal in uw kot blijft – dan leer je je lesje niet – !en net die les is mega belangrijk om te leren.

ik vroeg aan de 7.5 jarige van mij die in de zetel een heel park aan het bouwen was in minecraft wat er nu volgens hem aan de hand is en zijn antwoord was heel kort en zo waar

 • DE NATUUR IS KWAAD

meer is het niet, zo waar is het op dit moment, te veel, te veel en veel te weinig respect en ethiek voor de wereld waarin we wonen.

ok het is heel kort door de bocht gezegd en geschreven, maar de mens is in deze omstandigheden zo, ja hoe moet je dat nu op een fatsoenlijke manier beschrijven, lomp.ja gewoon lomp

we blijven denken dat het ons niet kan overkomen, we blijven denken dat – als we vegan worden – ethisch goed bezig zijn en we blijven denken dat en dat en dat…het is heel simpel, eigenlijk heel simpel, ethiek heeft te maken met ‘maten’.

wat we nemen gaan we ook geven, en niet alleen van mens tot mens maar geef het wat je genomen hebt.daarmee wil ik niks zeggen in een oordeel naar de lezers van mij epistel, maar wil ik wel zeggen dat

 • als jij de straks als het mag de deur uit stapt als ondernemer je eens kan nadenken over je levensstijl en dus ook over je ondernemersstijl.
 • als jij als mens en ondernemer echt gaat bewust worden van je eigen – blik op ethiek – dat je anders GAAT ondernemen
 • als jij nu deze periode een DURFT af te stappen van dat wat je al altijd hebt gedaan, dat je een grote stap hebt gezet naar de echte toekomst.
 • als jij dat gaat doen, komen er nog andere die het ook gaan doen en zo verder en zo voort.

eigenlijk is het zo simpel als wat ALS je er bewust van bent.als we blijven eten van bushmeat in de wereld – het eten van dieren vanuit de natuur – dan gaan we niet alleen deze crisis moeten over leven maar nog zovelen na deze cirsis.en dan stel ik me de vraag;

 • gaan we dan alle dieren die de mens kunnen ziek maken ook in één klap wegvegen en zo de biodiversiteit weer om zeep helpen?

wel deze zienswijze verschilt echt niet veel van ondernemen.de taal die de marketing ons in heeft gefluisterd is er al helemaal in gebakken en we lopen allemaal als een kudde schapen mee achter de herder van ons leven.

 • met veel respect voor de prachtige schapen maar is dit echt wel de les die we nu moeten leren?

hoe dom kan je zijn als ondernemer!daar kàn je het verschil nooit in maken!

 • of je hebt geluk als ram als je herder je aanzien heeft voor een ooi en je bij de hele bende ooien heeft gezet die je allemaal hebt kunnen bezwangeren en nu alle andere rammen aan de kant heeft geschoven – bron Kemp vzw

wanneer je als een schaap gaat ondernemen kan dat voor een tijdje en dan zal je weer moeten herzien door de parasieten en virussen die in je pels gaan wonen…dàt is wat er nu gebeurd.wij als mens, ja u en ik, hebben gedacht dat we het allerbeste en slimste waren en hebben ons met al ons ‘ondernemen’ en ons menselijke ego boven de natuurkrachten gezet.wie maakt zich nu echt druk dat in de noordpool de permafrost in snel snel snel snel snel tempo is aan het smelten?

 • dat is wel letterlijk de grond onder je voeten zien wegzakken hé

wie oh wie?wie oh wie is nu bezig met zijn energetische eigenheid af te stemmen op net dat wat de natuur ons nu in ons gezicht smijt?wie oh wie heeft eens verder dan zijn neus nagedacht die vernieuwend hij/zij kan gaan ondernemen zonder wat extra euro te geven aan een goed doel met de centen die hij heeft verdiend?wie oh wie gaan in de toekomst echt met zijn energetische kwaliteiten iets ethisch ondernemen vanuit zijn of haar ethische visie en missie – en niet als schaap in de grote wereldse kudde? kijk dàt zegt de natuur ons, omdat ze kwaad is op ons.en ik zal je nog eens wat verklappen;

 • als we het nu niet leren dan volgt er op korte termijn de volgen ramp
 • als we het dan niet leren de volgende
 • als we het dan niet leren nog ééntje
 • als we het dan niet leren nog en nog ééntje
 • als we het dan…

NIET LEREN!zo simpel ist!ethisch ondernemen doe je door eens diep in jezelf te gaan – zien, voelen, proeven, ruiken, voelen, horen – om je evenwichtig te kunnen voortbewegen en met jezelf in het reine te komen staan in het ondernemerschap.en als we dat kunnen, dan kunnen we weer op een normale manier kijken naar ik en jij en wij en de natuur.ONS LEVEN ALS WE….

7 reacties op ‘Ethisch ondernemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s