Reactie op een topic via FB en een blog in een groep van ondernemers….

https://www.facebook.com/groups/ondernemers.samen.sterk/?multi_permalinks=503342230546902%2C503317080549417%2C503316633882795%2C502598077287984%2C502780560603069&notif_id=1584893246682481&notif_t=group_activity

Even een momentje van inzicht brengen!

Omdat blijven doorgaan met je handel volgens mij NIET helemaal correct is als je deze achtergrond kent…

Verbondenheid met het leven, en niet alleen met het psyche de chakra’s , de ziel en het hart, zijn van belang.

Holistisch kijken en handelen is de toekomst!

Misschien mis ik dit wel hier, ik weet het niet, het voelt aan dat hier gewoon alle mensen verder gaan en de kern misschien niet beet hebben – ook goed ik heb geen oordeel hierover – ik spreek vanuit mijn gevoel…

Persoonlijk ben ik niet zo een prater over dat wat ik kan, weet en al lang doe.

Die vanzelfsprekendheid, die veerkracht en die kennis is voor mij vanzelfsprekend.

En als ik dan toch eens ga praten dan hoor ik dat het voor de ‘ander’ niet vanzelfsprekend is en ik daar een verschil zou kunnen maken met wel te gaan spreken.

Misschien is het hier nu en vandaag – met nieuwe maan – de kans die ik ga grijpen, ook al weet ik dat na dit posten hier een hoop nieuwe berichten gaan bovenop komen en deze post niet of bijna niet gaat gelezen worden.

Dàt is het leven, net daardoor zitten we filosofisch gezien ook in de problemen.De kern van onszelf leren kennen kunnen maar 90% van vele mensen op aarde, en van die 90% procent zijn er enkele die ook echt het verschil gaan maken.

Hier thuis zit er een jongetje te gamen, hij is nu 7.5 jaar, ik zie wat ik zie en laat ons hopen dat hij mee mag het verschil gaan maken…

Die verbondenheid, met mezelf, mijn partner, mijn zoon, onze huisdieren, onze tuin, onze natuur en ons leven, ongeacht wat je hebt gestudeerd en wat je doet als job in het leven, speelt nu het meest een rol in het hele geheel van deze corona crisis.

Daarom deel ik dit stuk hier.

Daarom deel ik dit stuk hier omdat ik in mijn rugzak doorheen heel mijn leven mooie dingen heb verzameld en minder mooie dingen heb verzameld, want ja alles is met elkaar verbonden, de schaduwkant geeft de meeste inzichten…

Nu is dit misschien wel een oproep aan verstandige mensen en mensen die echt goed kunnen voelen tussen hun haarsprieten door naar het universum door hun speeltjes van hun tenen door naar onze oerbron.

Daar hoef je geen cursus of yoga voor te doen.De oproep aan jullie is er ééntje vanuit het hart, de ziel en verbondenheid, met alle leven, daarom deel ik een residu van mijn schrijven op een topic van deze morgen bij een persoonlijke pagina van een wonderlijke vrouw.

Trouwens voor wie nu heel nieuwsgierig is wat ik ga doen als zelfstandige is alles wat met intuïtie te maken heeft en de natuur.

Intuïtief leven!

Ik deel dit schrijven om bij diegene die de tijd nemen om dit te lezen even dit te laten rijpen, even de tijd nemen om het zoals bij een goede wijn te laten – savoureren – om het dan hopelijk mee te nemen in de toekomst.

Het is trouwens bijna nieuwe maan, een ideale tijd om dit te delen.

Namaste

Esther Cuyvers

Dit is wat ik deze morgen schreef;

Wij zien hier in huis al jaren een achteruitgang bij dieren en voornamelijk bij amfibieën en reptielen. Wij weten als we een vleermuizen kast moeten ‘weghalen’ of vleermuis onderzoek doen dat dit met handschoenen moet gebeuren, ter bescherming van beide soorten. we weten ook dat als je aan goed doordacht natuur en bosbeheer doet een aantal soorten terug krijgt en zo de balans terug in orde krijgt – mijn man is daar dag in dag uit mee bezig als bio ingenieur voor de provinciale groendomeinen Apen hier in onze streek. Toen wij het nieuws hoorden van de eerste gevallen in Azie wisten wij al dat het – zeer ernstig moest genomen worden – maar nooit hadden we kunnen denken dat het zo snel zou gaan. nochtans hebben we genoeg voorbeelden gekend in de natuur die letterlijk voor onze ogen door monitoring het zelfde lieten zien. Ook wij zijn er van verschoten en wij weten heel goed dat dit niet – op datum en tijd – zal ‘uitgestorven’ zijn. ook al weten wij dat de natuur inderdaad goed is in mutatie, van komen en weer gaan – ALS we de tijd hebben om ‘ons’ aan te passen. dat is bij dieren zo idd het geval, maar bij mensen is dat een heel ander verhaal… Helaas gaan we hier ons lessen moeten uit trekken want anders krijgen we morgen alweer een nieuwe les. de dieren en amfibieën en de insecten hebben het ons al laten zien wie zijn wij om nu stoicijns gewoon door te gaan?!

fotobron – Olaf Hajek

https://www.nytimes.com/2012/07/15/sunday-review/the-ecology-of-disease.html?smid=fb-share&fbclid=IwAR2hFrj48UY8UWbJqIViOuUb10sxFZ7OnBcf3u4gRYcoIR-FwcBSGuHw9AU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s