het vingerlabyrint

vorige week vrijdag gaf ik een workshop – vingerlabyrint –

voor de eerste keer.

allé een vingerlabyrint met een groot sausje van mijn intuïtieve benadering om een gedachten doel te kunnen onderscheiden van een gevoels- doel –

een wereld van verschil voor iemand die het kent, voor die die daar niet van bewust zijn, toch een oefening waardig.

dat was het dus, en ik had grote tekenplaten laten maken met een spiegelend labyrint en een gewoon labyrint.

voelen, dus, voelen hoe je vingers glijden en niet meer glijden over de grote labyrinten die ik heb gaf.

hoe verschillend je vingers bewegen, wist je dat eigenlijk wel?

ja ik zag dat mijn linkerkant veel meer de richting ging bepalen dan de rechterkant, ook al schrijf ik rechts, ik ben links oogig en links georiënteerd ….

straf dacht ik als ik mee ging doen bij het allereerste begin. links en niet rechts.

de cursus die ik samenstelde die ging letterlijk over een innerlijke scholingsweg.

het meest boeiende als je met intuïtie bezig bent is dat je helemaal in het NU zit.

NU zet je die kwaliteiten en vaardigheden op je blad, NU zeg je die woorden, Nu pak je die kleuren, Nu zeg je die dingen en NU, en NU en NU…

dat is de wijsheid vanuit je hart en ziel.

maar nee, ook hier weer, mensen grijpen naar dat wat ze eerder hebben geleerd over hun insights kleuren, omdat wat je niet ziet eindelijk in een kleuren schema overeenkomt.

dus ook weer in mijn training.

bij een deelnemer kwamen die kleuren naar boven met de uitleg – ik ben die en die kleur –

ja daar kan ik iets mee en daarna nog dieper iets mee. wat is voelen ohhhhh zo moeilijk!

nochtans mijn kameraad Jung heeft die kleuren niet voor niets opgetekend, idd het zegt wel iets over je karakter, maar in principe niet veel over uw gevoel van NU – wat zegt je ziel, je hart en je gevoel NU

ik gebruik deze jung kleuren in mijn model, om je inzichten te geven in je intuïtief voelen, weten en leren gebruiken. maar dat is pas één van de laatste stappen, na het NU in beeld neer te zetten.

mensen zijn niet gewoon om te voelen, en ik ontmoet ze elke dag als ik buiten kom!

afgelopen zaterdag was ik bij mijn therapeut op training. alles kwam voorbij waarbij je het voelen als instrument moet gebruiken anders werkt het doodgewoon niet.

familie opstellingen,  Voice Dialogue, regressie, ontwikkelingspsychologie het passeerde allemaal de revue, en meer in praktijk dan in theorie.

en hier gaat het dus om hé, het stopt dus niet met de beleving in een opstelling, het stopt dus niet met een voice dialogue sessie, niet bij een therapeutische regressie sessie, niet bij intuïtie, nee dan begint het pas!

meestal ondergaan we dat in een training, en dan gaan we verder met de orde van de dag, ohhhh nee zo werkt het niet, dan begint pas de diepste innerlijke reis, energetische reis van je leven, en die stopt nooit meer, nooit meer…

voelen en je energetisch verbinden is gewoon zo noodzakelijk dat je wel eens kan vergeten dat nét daar de healing vandaan komt!

de healing komt niet persé uit het klassiek gesprek bij een hulpverlener, nee ergens tussen alle elementen ontstaat de meeste healing.

maar je moet dus wel weten hoe!

hoe en wanneer en waarom en waardoor…

zalven van de – dingen die men zegt- is echt niet voldoende! werken als je zelf je energetisch kanaal niet zuiver hebt en krijgt is gewoon not done.

dju toch dacht ik gisteren!

we kwamen een nieuw ontsproten spiritueel winkeltje binnen hier in de buurt, we stapte binnen en kwamen terecht in de halve living van de heer en dame des huize.

meteen heel mijn rechterkant koud, het kroop van mijn vingers naar boven en in no time was ik in de helft gespleten, dju, dacht ik, dees is het niet misschien.

ik geef altijd iemand een kans en ging me focussen op wat ik zag.

de acces bars lagen op een – behandeltafel – bijna in het midden van de winkel.

ik zag het en zei niks, de vrouw trok haar vest wat dichter, zette de wierrook weg – van engelen – en zei dat ze het verschrikkelijk koud had.

ik lachte innerlijk en kon het niet laten om te zeggen – je hebt een healing gegeven zeker?! –

je kan het antwoord al raden, ja een chakra healing en een bars gegeven.

ik zei ze nog, van wie heb je die koude gekregen?

ze zei niks, en ging verder, ik warmde op en kon me goed staande houden en ze nog vertellen dat ik ook energetisch werkte.

wat doe jij, vroeg ze?

ik werk met de psychologische kant van de mens en de energetische kant om healing en verbinding te geven.

 • ik zit met angsten – zei ze…

ik moest zo erg lachen in mezelf omdat die koude dus pure angst was, niet van iemand anders maar wel van haarzelf.

ik stapte in de auto bij mijn vriendin, en zei niks.

we hadden al iets meegemaakt voordien die dag;

mijn vriendin, die een armbandje kwam kiezen, die met mijn dierbare intuïtieve vriendin had gezien hier aan mijn living tafel mijn vriendin die die al bijna 20 jaar training heeft gehad in de spiritualiteit hebben met haar gepraat over de stenen die ze nodig had en waarom.

ik heb die stenen nog niet en dus we zijn samen naar een stenen winkeltje van Juliette gereden – als je daar binnen komt en je bent dat niet gewoon ga je meteen overvallen worden van de kracht van Juliette haar stenen in haar winkeltje –

Juliette gaf haar meteen de juiste steen! maar als je niet gewoon bent om de kracht van stenen te voelen, dan is het echt even wennen en het kan zelfs zijn dat je afgeschrikt gaat worden van die kracht van die stenen.

dàt hadden we net meegemaakt voor we naar ‘mevrouw acces bars’ reden in onze gemeente.

een winkeltje vol met Boeddha beelden voor de deur – voor mij altijd een reden tot iets of wat alarm belletjes en dan roep ik altijd mijn engelen erbij – hahahaha… knipoog –

geen oordeel, pas als ik het gevoelt heb, dan kan ik er iets mee…

we stapte in en mijn vriendin zei – nee ik pas daar niet –

ik slaakte bijna een zucht van verlichting!

en zei langs mijn neus weg – als je graag een portie angst krijgt van iemand, dan ga je het best naar haar toe ! –

dju, dacht ik, het zou nu toch niet mogen hé!

zeker op energetisch vlak moet je toch zorgen dat je kanaal zo zuiver mogelijk is!

nu heb ik de afgelopen jaren al verschillende professionele mensen tegen gekomen die niks weten van de energetische uitwisselingen die ze doen tijdens hun job….

voetreflexologie , accesbars, mediumschap, engelen tekenen, noem maar op… als je zelf niet ok bent en je bent je niet bewust van je kanaal en je eigen energetische eigenheid, ga dan een ander werk doen hé…

hoeveel ik in mijn leven al van rotzooi heb over me gekregen en gedacht heb dat het ‘van mij was’ en nu merk dat het niet zo was, dan weet ik dat je zelf heel heel bewust moet zijn van je eigen kwaliteiten…

voelen, dat kan je als je het wat aangeleerd krijgt, op de meest duidelijk energie banen werken van het menselijk fysieke lichaam is gewoon niet moeilijk! maar de rest is bijzonder moeilijk! en vraagt bewustwording en idd ervaring ervaring ervaring!

en daarom, ik ben er helemaal nog niet, en ga dus alleen werken op deze vlakken als ik persoonlijk weet dat ik mijn kanaal en energetisch centrum en eigenheid kan zuiver houden tijdens die sessie – dagen ervoor en dagen erna –

anders doe ik het niet! – nee dan ga ik niet channelen, ga ik niet healen en ga ik alleen maar mijn mijn eigen ontworpen technieken aan de slag.

het vingerlabyrint, mijn model om intuïtief leven te stimuleren en ja daar is zeker energetische healing bij, maar dan wel altijd zo zuiver als kan, anders doe ik het niet.

en dat maakt het allemaal zo boeiend, in het werk dan ik doe, ja ook soms met een beetje frustratie omdat ik denk aan de mensen de – er hebben gelegen – en de behandelaar die er toch vanaf kan zien…

op dit moment weet ik dat veel van deze mensen een cursus aan het uitkiezen zijn om meer van dit en dat te gaan leren, mijn vingers jeuken, ik heb al een jaar mijn training – je weet meer dan je denkt – in de kast liggen, maar ik voel dat het voor mij niet die tijd is, en ik nog verder moet rijpen…

en dat is dus wat ik ga doen, en ik weet nu al, deze rijp tijd is nodig om aan professionele mensen training te gaan geven over x aantal tijd.

en toch roep ik bij deze blog op!

weet wat je doet! weet in hemelsnaam waar je mee bezig bent, en stop met uw trauma’s door te geven in je energetisch werk!

als je vragen hebt, kom naar de workshop van het vingerlabyrint!

hahahaha…

6 reacties op ‘het vingerlabyrint

 1. Voelen ooo zo moeilijk voor velen. Zeker als je het dan nog eens gaat doen met de vingers. Waar men dan toch weer rekening mee moet houden de eelt die erop kan zitten. Voelen en aanvoelen is een kunnen en moet je leren. Spijtig dit wordt niet meegegeven in de kinderjaren dat moet jezelf uitbreiden.
  Een zeer belangrijke zin waar niet altijd aandacht aan gegeven wordt.
  en stop met uw trauma’s door te geven in je energetisch werk!
  En al zeker niet als je bepaalde winkeltjes binnen stapt. Men voelt dit heel snel aan. En het beste is voor je een winkel binnen stapt je even af te sluiten tot je gevoel zegt oke.
  Dit doe ik eigenlijk in alle winkels je weet nooit wat er hangt of rondhangt van negativiteit.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. ohhhh ja, idd, ik ben dikwijls nog zo nieuwsgierig dat ik het voelen in de gang zet om net te ‘pijlen’ wie ik voor me heb…
   het kijken vertrouw ik nog niet helemaal… – knipoog –
   – zoals mijn therapeut zei, wees selectief met het inzetten van uw zintuigen – daar ben ik me nu bewuster van aan het worden…
   ja ik zet – in visualisatie – mijn hoed op als ik ‘aan het werk wil gaan’ en zet de hoed af als ik het niet moet doen…
   zonder de hoed ga ik ook winkelen ondertussen…

   ik bedankje shivatje, je maakt me bewuster van dat wat ik al wist …

   Namasté Esther

   Geliked door 1 persoon

  1. angst en liefde zijn de meest fundamentele emoties die je kan hebben in het leven.
   onder deze gevoelens en emoties zit een diepe een hele diepe wereld, en dit kan je begeleiden als je dat wenst, maar nooit energetisch alleen…
   ik heb het haar gezegd dat ik psychologisch werk deed, ze had wel oren in het prille begin maar nadien niet meer en dan laat ik het bij haar…
   helaas maar ik kan niet iemand angst wegnemen als ze er niet bewust van worden waarvan en waardoor die angst komt…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s