Pesten en gepest worden…

We zijn beide slachtoffer, wist je dat?

Nooit is pesten en gepest worden zo complex geworden als in deze tijd.

Vroeger was het alleen als je buiten kwam, nu kan je in je eigen veilig bedje al heel erg geraakt worden.

Dat is niet van alle tijden!

ZEKER niet!

Waar het mee te maken heeft, er zijn zoveel redenen en 1 van de redenen is – anders zijn – als gepeste. We voelen dat met onze zintuigen, zien dat aan kleine lichaamstaal kenmerken.

Wanneer ga je als pester aan de slag om te gaan pesten?

Wanneer je je ergens niet goed in je vel gaat voelen en dit het pesten als groot masker gaat gebruiken om je eigenste gekwetste kind te gaan beschermen.

Zo simpel is het zo ingrijpend is het eveneens doorheen het hele leven van iemand die gepest is en als pester is doorgegaan.

En niemand ontsnapt eraan! NIEMAND !

Nee niemand!

We spreken wel over onze gevoeligheden en die gevoeligheden gaat niemand graag op de tafel leggen.

Omdat we nog steeds op die essentiële gevoeligheden worden – of kunnen afgerekend – worden.

Net dat is wat zo nodig is, en net daar komt ons welzijn in zicht en net daar is de sleutel om zowel op scholen en verenigingen aan de slag te gaan met STIP IT voor kinderen, net om naar elkaar te luisteren en onze empathie aan te spreken.

Net dat is wat zo nodig is en net daar ben je als volwassenen verantwoordelijk voor, om je eigen welzijn je eigen innerlijk geluk en je eigen inzichten als mens en als ouders voor je kinderen eens goed in beeld te brengen en te kijken wat jij met STIP IT kan doen voor je eigen welzijn en voor je kinderen hun welzijn.

Want, jawel zowel de gepeste als de pester zijn slachtoffers!

Voor volwassenen onder ons die pesten en die gepest zijn geweest, laat je stem ook horen en deel daarom deze foto!

en natuurlijk

volg mijn vlogs deze week via mijn kanalen…

https://www.facebook.com/inbeeldcoach/?modal=admin_todo_tour

10 reacties op ‘Pesten en gepest worden…

 1. Het is niet altijd omdat men anders bent. Het is soms gewoon omdat men als zwak gezien wordt.
  Zowel de gepeste als de pester hebben problemen. Bij de laatst komt het vaak voor dat er psychische problemen zijn of problemen thuis. Zodat ze zich laten gelden op een manier dat niet gewenst is maar dat voor hen goed voelt om gezien te worden.
  De gepeste heeft vaak een angst om zich echt te laten gelden.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Over deze tekst zal ik mij eerst bezinnen op mijn eigen ervaringen uit mijn jeugd om te zien of ik het eens ben met jouw stelling dat het “Vroeger was het alleen als je buiten kwam, nu kan je in je eigen veilig bedje al heel erg geraakt worden.”: Bij mij is het namelijk thuis begonnen door mijn (nota bene) jongeren zusjes die mij d baas waren en haarfijn in de gaten hadden waar ik kwetsbaar was. En dat was mijn ; goedgelovigheid’ dat alle mensen en dus ook ouders, broers en zusjes van goede wil zijn. Als je – zoals ik vanuit een voorafgaand 5D-leven op aarde ‘landt’ en dus geboren wordt, dan schrik je je wezenloos als je in omgekeerde omstandigheden terechtkomt, en dus je zusje als feitelijke bedreiging ervaart want zij is op haar eigen macht uit en vindt dat zij het oudste kind is. omdat ik weerloos ben tegenover haar. Dat is kort en bondig uitgedrukt wat er kan gebeuren als je hier vrijwillig op aarde bent geboren omdat je al vanuit voorgaande levens je hebt ontworsteld uit het Rad van Wedergeboorte. Dát is dus mijn pijnlijke ontdekking geworden en daarmee heb ik een nieuw en onverwacht trauma opgelopen, die mijn hele leven is blijven meespelen. Alleen al daarom is het nuttig dat je deze blog hebt geschreven Esther! Ik ben dus benieuwd wat er bij mij nu nog naar boven gaat komen. Ik heb in de afgelopen jaren niet voor niets een steeds grotere weerzien tegenover de huidige mensheid ontwikkeld, die mij volledig in het defensief heeft gedrongen. Maar anderzijds heb ik ook altijd mijn huidige leven als laboratoriumexperiment ervaren of ik vanuit deze praktijk in staat zou zijn om mij te kunnen handhaven in deze waanzinnige wereld. Ik weet nu dat ik na mijn afronding van mijn aardse taken mij alleen ga bezighouden met het ‘redden van verloren zielen in de krochten van de aardse hellensferen, omdat dat dankbaarder is dan om te gaan met volwassenen die het in alles beter denken te weten dan een ander. Namasté, Aquarius

  Geliked door 2 people

  1. Bij controle achteraf blijk ik erg veel slordig typewerk over het hoofd te hebben gezien, waarvoor mijn excuses. Maar ik bleek al de hele ochtend met mijn laptop te worstelen en dus voor mij geen verrassing. Ik laat het dus maar zitten. Eventueel, afhankelijk van reacties zal ik een nieuwe tekst op mijn blog plaatsen.

   Geliked door 2 people

 3. Pesten is van alle tijden, maar daarom niet goed te praten. Als kind zag ik hoe de bejaarde buurman die inwoonde bij zijn kinderen en kleinkinderen, erg gekleineerd en gepest werd door hen. Verschrikkelijk als ik eraan terugdenk. Dus ook binnenskamers kwam/komt het wel voor.
  Tegenwoordig is het pesten sterk toegenomen via sociale media. Dat is bij ons op school het grootste probleem en de ergste vorm van pesten. Dat hebben wij vroeger niet gekend. Als kind werd ik weleens gepest op school omdat ik een zogezegd rare muts op had en ook omdat ik dunne beentjes had. Ik was een kind dat zich absoluut niet kon weren tegen zulke uitlatingen. Ik kroop gewoon onder een steen, probeerde mij zo onzichtbaar mogelijk te maken, praatte er niet over en droeg mijn lijden in stilte. Het heeft mij in bepaalde opzichten ook veel geleerd en sterker gemaakt. Een mens ziet wat af in zijn leven.

  Geliked door 2 people

 4. Mensen zijn meestal heel onzeker die anderen pesten maar je hebt echt zoveel verschillende manieren van pesten! Het internet barst er van ik heb er helaas ervaring mee en ben een blog gestart over internet pesten

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s