Creatief hoogbewust maar wel vastgelopen

https://www.linkedin.com/pulse/als-creatieve-hoogbewuste-jongeren-vastlopen-het-leven-albert-kaput/?trackingId=XiaxsWx8Rai%2FMZIW5hpTjg%3D%3D

als we dit even doortrekken naar de volwassenen met het asperger type van ass met een hogere begaafdheid en een kernbegaafdheid, gaan we op de werk vloer veel beter zicht krijgen op het functioneren – of zeker het niet meer kunnen functioneren – na thuiskomst…

als we dit doortrekken naar daar waar veel volwassenen zich ‘anders’ voelen, gaan we nog veel meer verbindingen kunnen leggen met – bore en burn out nog verder naar depressie en andere DSM5 diagnose’s en zeker ook eens kijken naar ons helaas diepte punt van het psychisch lijden van volwassenen in onze maatschappij…

zover moeten we niet nadenken om dit verder te trekken naar volwassenen, die niet altijd de aangepaste hulp krijgen! wat voor volwassenen belangrijk is dat ze goed doordachte en heldere hulp krijgen die flexibel kan meedenken en die zeker weet waarover ze praten!

en dàt is gene gemakkelijke omdat volwassenen met ass en een hogere begaafdheid zeer sterke copingstrategiën hebben ontwikkeld en zichzelf er niet meer bewust van zijn… als hulpverlener moet je echt verder durven kijken dan je neus lang is. bij dit art liepen de tranen over mijn wangen om 3 redenen;

– 1 een feest van herkenning

– 2 een diep verdriet dat los kwam

– 3 eindelijk iemand die weet waarover hij/zij het hebben

Halleluja

Dankjewel om te delen Véronique Minnebo

en dan nu

2 reacties op ‘Creatief hoogbewust maar wel vastgelopen

 1. Een mooi artikel om lezen. Hieruit blijkt weer dat de idee dat jongeren die hoogbegaafd zijn probleemloos hun studie kunnen afmaken fout is. Dat het hen makkelijk afgaat. Onze zoon had geen problemen met zijn studies. Die zijn pas achteraf gekomen toen hij al aan het werk was. PTSS was de diagnose. Gelukkig heeft hij op tijd hulp gezocht en zelf aan zijn problemen gewerkt.

  Liked by 1 persoon

  1. Ik ben zelf geen HB ik heb een kerntalentmet een doordrongen asperger type van autisme. onze zoon is vermoedelijk wel een hb’tje met autisme in een totaal andere vorm is ik. mijn man heeft wel hb, is ingenieur geworden, maar nadien heeft het ook problemen gegeven.

   onze zoon van 7.5 heeft het verstand van zijn vader – lachje – en ass die ik kan herkennen, en ik moet zeggen dat onze zoon nu al laat zien – als hij het maar ‘goed genoeg’ doet bij – het is een makkie – mama – omdat hij het niet interessant kan vinden en blijven vinden hij snel geïrriteerd en lastig is in zijn ass kenmerken.

   ja dan haal je wel 10nen maar het is een blijft een aandachtspunt om hem gemotiveerd te houden…

   ja PTSS is ons ook niet vreemd in ons gezin…

   Dankjewel Suske voor je bijdrage!
   succes met je zoon!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s