Wat is dat dan – ondernemen met autisme – ?!

Wat is dat dan – ondernemen met autisme – ?!

Ik vraag het me al af sinds oktober van dit jaar, nee eigenlijk al van vorig jaar op 29 november.
Toen ik de telefoon nam en mijn schrijfcoach belde en van start ging begin dit jaar.

Wat is dat ondernemen met autisme, vraag ik me nu weer al tientalen dagen na mijn verjaardag.

Wel het is durven je hoofd boven het maai veld uitsteken en zeggen – dit is het – dit kan ik – dit ga ik doen! –

Durven doen, want dromen kan je blijven doen!

Ik ben niet iemand die graag ‘zomaar’ met iets gaat beginnen, het lijkt zo wel maar het is zeker zo niet.
Alles wat ik nu doe zijn ‘dingen’ die al heel lang aan het rijpen waren.

Als een soort goeie wijn, goeie kaas en bruisende donker bier soorten die met zorg is gebrouwen, die komen nu langzaam naar boven.

Over de vorm is jaren lang gediscussieerd met mijn innerlijke criticasters, Gremlins en onderdanen.

Wat valt er te ondernemen?
Wat breng jij bij aan de maatschappij?
Waarom zing jij het volgende liedje?

Ja zeg eens waar maak jij het verschil?

Ik hoorde die vraag ongeveer 6 jaar geleden toen ik opnieuw aan een online training begon om hopelijk de heilige graal te vinden waarom het net zo ‘moeilijk ging’.

Het ging maar altijd met moeilijkheden, en ik keek me blind naar andere die er precies leken ‘door te dansen’ door het leven en het gegeven van ondernemen.

De laatste 14 dagen is alles op de spits gedreven.
Ja echt alles!

Alles is dan ook echt letterlijk te nemen – van hero to zero – op alle vlak! op alle vlak.

Ondernemen brengt oude angst naar boven, gaat iets in je naar boven halen dat niet echt ‘puur’ is en brengt je in verwarring, jawel springen met een spierscheur achteraf omdat de landing toch niet op een luchtkussen is gevallen maar net ernaast op de asfalt… zoiets ongeveer zo voelt het…

Nee hoor, we gaan voelen, denken, beleven, nog eens voelen, denken beleven en dan op een avond na een intense training in het midden van de avondspits in Leuven een beslissing nemen waar je echt een koprol bij maakt en zegt, nee ik ga alleen!

Daarna komen de oordelen, de veroordelen en de innerlijke monopolie sessies naar boven waar je als een ‘Notre-Dame de Chartres’ met je beoefend labyrint in je wezen – sterk moet blijven staan en weer opnieuw je labyrint moet schoonvegen en opnieuw gaat beschrijven en beleven.

Ik sta nu nog steeds te lopen op het nieuw labyrint in mijn leven. Nu op dit eigenste moment.
De shit en de moeilijkheden er stapje voor stapje erin te beschrijven en heel dicht bij mijn kern komend met mijn ‘al gekend’ verdriet onder de arm en het verdriet nog eens tegenkomend van de nu opgelopen havenrijen.

Het licht van de glasramen geeft kleur aan mijn energie centra’s, we nemen de dankbaarheid, de liefde, het egostratego spel even mee en laten bij elke stap los, we laten los wat ballast is en nemen mee wat liefde is, wat zelfzorg is, wat vanuit onze kracht komt, onze voorlevens, onze wijsheden, onze innerlijke kleuren, woorden, vormen, en alle vrienden voor het leven.

Dat is ondernemen.
Dat is alles wat ondernemen is.
Op mijn manier!

En dat is waar ik zo dankbaar voor ben.

De mensen die me subtiel hebben gewaarschuwd hebben een waarde meegegeven die ik ter harte heb genomen.
De mensen die volledig achter me staan die draag ik mee in mijn hart!
De mensen die nu rondom me zich bevinden houden een spiegel voor van – vertrouwen – en die spiegels die heb ik nodig om te helen en verder te gaan.

Dat is ondernemen vanuit hart en ziel.
Vanuit ego vanuit liefde.
Vanuit je pure eigen kracht!

En dat is waar ik alleen al voor mezelf het verschil heb gemaakt dit afgelopen jaar en zeker nog in de komende weken van dit jaar.

Maar ook dit jaar heb ik heel veel geleerd dat oordelen, vooroordelen en beoordelen, niets kan bijbrengen en zelfs het luisteren helemaal uitsluit.

Dat is wat ondernemen niet is!

“Alles is een kladversie”
zegt mijn coach, en dat is het ook!

Ik ben, Ik ben, Ik ben, en ik ben altijd in ontwikkeling!
want – alles is een kladversie –

many thanks voor alles!
ik ben dankbaar!

2 reacties op ‘Wat is dat dan – ondernemen met autisme – ?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s