Hoe het ook begon…

Wat met mijn boek?
– Esther het is spijtig dat je nu stopt!
– Esther ben je al over je blokkade in het hoofdstuk van je zoon?
– Esther ik ben en blijf wel heel benieuwd hoor…

Ik kan je zeggen dat ik inderdaad twijfel, ik twijfel niet aan het schrijven van mijn boek, maar wel aan het format van mijn boek.

Een boek schrijven om gewoon maar een boek te schrijven is nooit mijn drijfveer geweest. Nooit.
Dus dat gaat hem ook niet worden.

Maar wel aan de duurzaamheid van een boek vanuit mijn hand.

Ik twijfel aan de duurzaamheid.
En wel op deze manier;
– een boek heeft eigenlijk een heel beperkte houdbaarheidsdatum – nu lees je het boek en binnen 2 jaar spreek je niet meer over een ervaringsverhaal.
– vele lezen het en dan valt het stil en kan jij je boek van de uitgever over gaan kopen omdat de uitgever het niet meer in de rekken gaat leggen – dan zit jij met je hoeveelheid boeken en moet je die zelf gaan verkopen door overstok – hmmmmm
– een boek dat in een kast staat staat gewoon in een kast en dat is ook iets waarvoor ik niet schrijf.

Eigenlijk is het heel simpel, je leven beschrijven en op de tafel van u en mij leggen dat is wel een kwetsbaarheid die je achterlaat, daar heb ik geen probleem mee dat doe je als je een boek schrijft en zeker op de manier waarop ik nu schrijf, maar wel als dat boek in de kringwinkel gaat verschijnen na een tijd, dat is niet waarvoor ik ga schrijven.

Ik ken ondertussen zoveel van autisme af, ik ken zoveel van innerlijke intuïtie af en ik ken ondertussen zoveel vanuit mijn eigen ervaring en heb een bepaalde deskundigheid opgebouwd – ook door mijn methode en mijn beginnend model te ontwerpen en te zien dat het werkt – ben ik ook gaan denken over de duurzaamheid van mijn werk als schrijver zelf en het boek zelf.

Ik zie wat ik zie, ik zie andere rondom me schitterende boeken schrijven over hun leven met autisme. Waarvoor veel dank.

Ik zie in mijn omgeving een toolbox komen, een methode handboek verschijnen, en natuurlijk mijn grootste voorbeeld Positief autisme van Tistje die me toch een duwtje heeft gegeven.

Je kan zoveel wijsheid, tips en verhaal in een boek schrijven, en dat ga ik zeker doen, maar 1 ding is zeker, ik heb zoveel te vertellen dat ik nu al 2 boeken ga moeten schrijven en een methode ga uitwerken.

En daarin ga ik het verschil maken als schrijver – van levens ervaring naar ervaringsdeskundigheid & als psycho -educatieve ontwerper.

En dan heb je weer een denktijd nodig van hoe je het concept gaat aanpakken.

&
Laat ons eerlijk zijn, een boek schrijven kost tijd en jawel ook centen.

Omdat allemaal te financieren ga ik met mijn methode verder aan de slag. De methode was er voor ik begon te schrijven, die investering lag hier en ik kon wegens tijdsgebrek er niet mee verder.

Dat gaan we dus eerst opstarten om zo een cash flow te creëren om effectief een duurzaam schrijfproject op te zetten om;
1 wat sterker in mijn schoenen te staan als het boek uitkomt
2 wat getuigschriften te halen – dit jaar en in 2020 staat een getuigschrift van het Jungiaanse diepte psychologie en een systeem therapie certificaat op het programma.
3 wat meer achtergrond over mijn methode en mijn model in de praktijk op verschillenden vlakken.

4 – en deze is zakelijk, het opzetten van een vzw en kijken hoe ik Nederland iets zakelijk kan betekenen omdat ik nu veel werk met Nederlandse zzp’ers en dus financieel de volle pot betaal voor de diensten daar en dit zo ook gaat blijven!

Dàt is mijn doel dit jaar en in 2020.

Want het is zoals het is, ik weet veel, ik durf veel maar als autodidact die een boek schrijft over zijn leven met autisme en met een kunstenaars diploma ben je maar 1 van de zoveel schrijvers die dat ook doen, ik verschil daar nu nog niets van, en dus ga ik nu het verschil opbouwen om het verschil als schrijver te maken en een duurzaam boek(en) te schrijven.

Mijn doel is om zowel het boek op de markt te brengen en daarna de methode te publiceren en daarna de boer op te gaan met deze twee producten, alleen zo kan ik een breed publiek aanspreken en een duurzaam product in de wereld brengen.

Dus op naar 2020!

En op de vragen te antwoorden die bovenaan staan.
– Ja hoor ik ben over mijn blokkade en ga verder schrijven aan het hoofdstuk over onze zoon.
– Ik ga absoluut niet stoppen met schrijven dit jaar! Het begint weer serieus te kriebelen eigenlijk…
– en ja ik sta er voor meer dan 200% achter in dat wat ik doe.

Ik ben blij dat jullie benieuwd zijn, heel blij!

Ik dank heel erg veel een blogvriend, Sabine, Sander, Miranda,Marije, Marije en nog andere dierbare vrienden…& jawel horus ook 😳omdat ik in de laatste weken precies naar een andere dementie gegroeid ben.

In mijn verjaardagsmaand deze maand gaat nog veel veranderen, ik voel het, ik ga dat helemaal op pakken mee nemen en inleven!

en NU dus op naar 2020!

12 reacties op ‘Hoe het ook begon…

 1. Esther,

  Ik had gisteren een uitputtende dag zodat ik niet meer aan schrijven toekwam en dat is maar goed ook, want nu met een helder hoofd heb ik je worstelingen gelezen en tot mij laten doordringen en voor mij is het duidelijk dat je gisteren meende dat het hele leven voorspelbaar is, maar dat is het niet. Klein denkfoutje dus, als ik zo vrij mag zijn.

  Ik weet dat duurzaamheid dé topic in/van deze tijden van klimaatverandering is, maar de duurzaamheid die jij bedoelt is een andere en die bestaat niet.

  Wat bedoel ik: jij kunt geen enkele voorspelling maken over hoe men met jouw boek en werk omgaat of ZAL omgaan, want dat valt niet te voorspellen.

  Alles we je in je eerste deel schrijft is dus jouw angst en beelden die jij zelf oproept omdat je geen idee hebt hoe anderen met jouw boodschap omgaan.

  Wat je over het hoofd ziet is dat jouw woorden, jouw verwoording anderen zal oproepen om hun eigen ideeënwereld weer verder te ontwikkelen en zo krijg je dus een permanente dialoog of debat vanuit uitwisseling van gedachten, zodat er een eeuwige kringloop ontstaat van nieuwe suggesties en verbeteringen.

  En dit is dus ook een andere kringloop dan jij hebt verwoord.

  Mijn enige advies is dus: houd niet op met schrijven omdat je geen idee hebt – geen enkele auteur weet wat het uiteindelijke resultaat zal zijn van zijn product – wat ermee gaat gebeuren. Wie weet worden jouw toekomstige boeken over enige tijd zelfs in China of Chili verkocht.

  Dat soort ontwikkelingen vallen nu niet te overzien en laat dat dus aan Horus over.

  Dat is het enige verstandige wat je kunt doen.

  Ga dus altijd door met wat je op de rails hebt gezet en zorg dat het een kant en klaar product wordt en laat dan aan de voorzienigheid over wat het verdere ‘lot’ zal worden, want het gaat een eigen leven leiden, waar jij nu geen enkel idee van (kunt) hebt/hebben.

  Jij doet nu wat je nu moet doen omdat je je eigen intuïtie hebt gevolgd en dat is ook je taak. Laat er geen andere angsten en onzekerheden bijkomen, want die zijn nutteloos.

  Ik hoop dat ik zelf niet te eigenwijs heb geklonken! 😉 Want over 20 jaar ben ik pas een oude grijsaard, hihihi

  Liked by 1 persoon

  1. ik heb je woorden in dank en liefde opgenomen, en je hebt overschot van wijsheid die ik de afgelopen dagen heb meegenomen!

   Woorden zijn van groot belang, zo meteen ga ik een blog schrijven over net dat voor mijn therapeut die aan een traject gaat beginnen over net dat wat jij beschrijft in het Jungiaanse….

   ik maak me klaar om heel sterk te staan in 2020 zodat ik geen tijd meer moet steken in twijfel en angsten…

   dus ik ga, en ik dank je van harte want je woorden hebben veel gedaan hoor!.

   & ook als je een grijsaard bent wil ik je ontmoeten!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s