Wat is aan het veranderen?

Wat me aan het veranderen is?
ik stelde me reflectie vragen in de douche, elke keer en laat het slechte mee wegspoelen en het goede daar ‘wrijf’ ik me mee in – knipoog –

– is dat Greta doet wat ze doet en ik er steeds de tranen in mijn ogen van krijg
– is dat mijn gezondheid zich wel weet recht te houden na een halve dag slapen en klier zwellingen in mijn keel van – te veel –
– is dat ik veel vertrouwen heb kunnen opbouwen in de afgelopen maanden en dit vertrouwen goed sterk is
– is dat ik mezelf beter en beter ken en dat ik bepaalde dingen veel beter kan dan ik had gedacht en beter en sneller beslissingen kan nemen – geschikt voor mij en niet geschikt voor mij – nee ik ga vandaag niet naar de cursus Lenormand kaarten leggen want ik kan het al – en het is er nu even de tijd niet voor, maar voor wie wil zal ik wel eens een kaartje leggen –
– is dat ik toch mijn eigen ritme heb gevonden in opstaan en slapengaan en dat mijn slaapkwaliteit erop vooruit gaat als ik als lichtwerker de ‘poort open zet’ en in de nacht doorwerk en ook de keuze maak om ze te sluiten in de nacht door met etherische oliën te werken.
– is dat ik me sterker en sterker begin te voelen en het rustiger kan nemen als ik dat wens – al is de druk van buiten af iets heel anders, daar verlangen ze dat ik een perfecte huismoeder ben en dat plaatje past echt niet bij mij – ik ga er ook niet meer in mee.
– is dat ik me durf kwetsbaar op te stellen – zelfs in ander mans ogen wat naïef waarschijnlijk – maar ik heb er lak aan omdat ik er over na hebt gedacht
– is dat ik veel beter kan voelen welke mensen bij me ‘passen’ en wie niet, en dat gewoon kan aanvaarden door het in het kader als zelfzorg te zien.
– is dat de zware moeilijke financiële jaren die we hebben gehad en waar we aandacht voor moeten hebben in de toekomst er zijn geweest nog een aandachtspunt zijn maar dat die niet mogen overheersen om – het leven – dat geleefd gaat worden en beleefd kan worden.

Ik heb vooral veel vertrouwen gekregen, ik trek me veel minder aan wat andere van me denken, ik weet wat ik kan en wat ik minder goed kan – de twijfels verdwijnen stelselmatig – en ondanks mijn gezondheidskwalen waar ik toch elke dag nog goed wat last van heb kan ik iets neerzetten, al is het wel eigenzinnig en met een autistische kwinkslag ik kan het!

En vooral NU is nu en vandaag schijnt de zon!

Ik dank het afgelopen jaar – ik ben niet alleen moeder geworden in die 7 jaar maar ook vrouw – ook al hebben ze net die hormonen afgenomen – en ben zeker meer mezelf geworden in die 7 jaar.

Op naar de 46 jaar…

6 reacties op ‘Wat is aan het veranderen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s