ik ben bezig….

efkes los uit de pols schrijven…

hier is de eerste schoolweek gestart en het is natuurlijk intens geweest maar ook goed!

het is niet zoals andere jaren, mama is wie ze is en gaat gewoon door en de zoon is wie hij is en gaat gewoon door!

we hebben heel erg veel gehad aan de gesprekken van de afgelopen jaren over dat waar moeilijk over te praten is…

natuurlijk hebben mijn zintuigen zichtbaar en onzichtbaar op meer dan volle toeren gedraaid, de eerste schooldag zaten we al bij de dokter omdat onze zoon al 4 dagen aan een stuk buikpijn had en in een vicieuze cirkel terecht kwam.

eten, niet eten, niet eten, pijn krijgen, en zo verder en zo voort…

we hebben dat besproken zoals wij dat samen kunnen doen, en dus zijn we samen wijzer geworden en beide hebben inzichten kunnen verwerven.

en dus gisteren na een tijdje alweer rollen over de vloer en heen en weer springen en doen wat niet echt gepast is en er geen oren naar hebben door zijn overvollllllllll hoofd heb ik met één vraag – hoe gaan we dit oplossen schatje – het hele repertoire mogen horen wat er deze week allemaal is gebeurd en wat er dan zo vermoeiend en moeilijk was….

het is duidelijk – ik wil naar een school met veel minder kinderen – maar wel bij de zelfde juf – en ‘staf’ was stout… – al twee dagen lang…

hmmmm Hij zit bij juf Tine – nee mama niet Tinne maar Tieieiene! – en juf Elke, een duo baan, maar dat gaat wonderwel goed!

en ons mama heeft deze week maar gedaan alsof de school even bijkomstig was, omdat ik het zo moeilijk heb in de week dat ik vluchtte in het – andere werk – en er dus minder aan heb gedacht en dus ook heb overleefd…

ergens heb ik het dit jaar ook persoonlijk wel een beetje gehad met – onzichtbaar te blijven – en ben mezelf aan het ‘beoefenen’ om meer zakelijke teksten te schrijven op LinkdIn.

och ja ik probeer maar, we zien wel wat daaruit voort komt…

natuurlijk is mijn hoofd een flipperkast en ga ik de adhd kant van mij nog extra voeden daardoor!

ik ga dus mijn focus moeten bepalen en opnieuw aan de pc gaan zitten en schrijven aan mijn boek.

het is echter een drukke maand september, verjaardagsfeestjes van de zoon, dat er nog allemaal bij komt…

ja alles in eens!

niet de gemakkelijkste tijd van het jaar voor biebie!

maar we gaan toch niet in de val trappen en de adhd knop indrukken, want deze week was een stuiterende week!

op naar week twee, we hebben bijna alles wat nieuw is gehad, school, tekenacademie, lessen zwemmen – ja hij heeft een hobby – en de nieuwe kleren…

de leerkrachten van zijn klas weten nu ook dat ik autisme heb, dat was vorig jaar niet het geval, dus ik ga eens kijken of dit een goede zet is geweest…

en verder heb ik mijn eerste cursus bijna uitgeschreven – wat is autisme – dankjewel aan Tistje want door zijn blog heb ik een vrouwelijke bron gevonden waar ik op verder ben gegaan, en ga ik deze week naar de vdab om eens te kijken of ik een scholing kan volgen om ergotherapeut te kunnen worden…

ik ga ook nog op ‘cafe’ met mijn kraamzorg, om het hoofdstuk van onze zoon wat meer in beeld te brengen en dit vanuit het standpunt van iemand anders…

oh ja, het is een bijzondere tijd…

ééntje waar ik als een stuiterbal doorheen ga, maar wel er bewust van ben wat het van me vraagt…

en nu naar buiten om alles eens op te ruimen!

hier in beeld de emotie regulatie van onze zoon in beeld op de eerste morgen van de eerste schooldag. -ter info – vlakbij stond er een fanfare te spelen die nogal luid het nieuwe schooljaar in musiceerde.

de verder dagen heeft hij bij alles gestuiterd – in beweging – zijn muisjestankbeurten – lees knuffels niet kunnen missen – opgedreven en verbaal en lichamelijk heel sterk geuit waar zijn grenzen liggen.

maar we zijn er, en we gaan ervoor!

nee mama nu niet! – ook nog van alles willen doen omdat hij – ER ANDERS GEEN TIJD MEER VOOR HEEFT – nu het school is…

ja van wie heeft hij dat!?!?

hahahahaha….

groetjes uit ass wonderland!

tot schrijfs!

2 reacties op ‘ik ben bezig….

 1. en dat noem jij “ff los uit de pols ”
  een drukke tijd dus en ook zoon lief was erg druk
  dan kan ik me goed voorstellen dat je wat tijd voor jezelf nodig hebt
  of je dat zo 123 kan vinden , heb er twijfels bij
  suc6

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s