voelen, echt voelen

is een kunst, je hebt er veel moed en geduld voor nodig, het gaat ook niet vanzelf en het is voor de buitenwereld al snel iets – zweverig –

net daarom gaan mensen niet meer voelen, maar krijgen we allemaal massaal burn outs – bore outs – en chronische aandoeningen.

we vallen door niet te voelen helemaal uit, en daar staat geen leeftijd meer op, van 10 tot 65 of 75 het is allemaal te zien, allemaal!

en we weten het ook nog eens dat het kan gebeuren, maar steeds denken we dat het ons niet kan overkomen…

en daarin sta ik anders in de wereld, ik ben net zoveel mens als jij mens bent.

alles wat een mens kan overkomen kan een ander mens ook overkomen, alles is mogelijk, en het klopt dan ook nog!

maar we zien onszelf graag zoals we onszelf wensen te zien, ik ben mijn werk en mijn werk is mezelf, dan kan je je werk nog zo graag doen, jij bent wel het hoofdpersonage en niet je werk. je heb een werknemers of een ondernemersrol die jij jezelf aanmeet en aantrekt.

en zo sta je naar de buitenwereld jezelf te zijn, wat heb je gestudeerd? Welk werk doe je? Hoeveel kinderen heb je? dat zijn allemaal geen gevoelige vragen, deze vragen zijn feitelijk en hebben geen extra verbinding. weetjes vragen!

daar zijn we zo goed in geworden dat we vergeten of iemand wel graag heeft gestudeerd wat hij heeft gestudeerd, dat we vergeten te vragen of iemand zijn werk – zijn rol – wel graag doet elke dag, we vergeten te vragen of iemand wel gelukkig is in het huwelijk en zijn gezin?

feitjes, daar zijn we goed in, en veel praten waar we zeker geen gevoelens bij hoeven te vertellen.

vriendschappen die de koetjes en de kalfjes door het open veld met boter bloemetjes laten dansen, daar zijn we tuk op, als het in ‘ons’ veld past, want oh jee als er iemand anders een veld heeft met grotere en mooiere bloemen, grotere stallen en …en…en…

gisteren avond een pracht vrouw op chat

” ik heb het gevoel dat, sinds ik echt bij mezelf ga voelen of het voor mij ok is, dat mijn vriendschappen van toen ik nog ondernemer was op het spel komen te staan “

ik reagerende daarop door te zeggen – oh ja natuurlijk! – oei dacht ik het bleef even stil aan de andere kant. ik schreef terug zonder af te wachten – wanneer je gaat voelen wat voor u nodig is ben je niet meer de ondernemer die de mensen kennen, en dus heb je een andere rol aangenomen, en daar hebben mensen het dikwijls moeilijk mee –

ik kreeg een berichtje terug – welke rol heb ik dan nu?!

en ik schreef haar naam als antwoord.

het werd opnieuw even stil…

door de stilte voelde ik een masker af vallen, letterlijk voelde in de pure zuivere kracht die nog wel wankel is maar wel heel echt is en van daar veel liefde en sensitiviteit uit barstte…

Dat is dus echt voelen!

als je echt gaat voelen wat voor u het belangrijkste is, dan gaan de echte vrienden blijven, dan gaan de mensen om je heen echter worden en ga je andere mensen die niet mee kunnen met dat wat echt goed is voor je aan de kant worden gezet, daar steek je geen energie meer in.

als je echt gaat voelen ga je weten wat goed voor je is, en alleen dat toelaten – jawel met vallen en opstaan – en ga je vanzelf de juiste dingen op je pad vinden en hoef je niet meer te zoeken.

als je echt gaat voelen dan ga je de schoonheid zien, van alles wat er rondom je zich gaat bevinden en er al is. dan vallen de kleinste dingen weer op en open je de zintuigen van je eigen ziel.

als je echt gaat voelen, dan leef je zoals je bent!

en dat vraagt enorm veel zelfkennis, dat vraagt veel moed om in de schaduwkant te duiken, dat vraagt onderzoek naar je dromen, en vraagt realisme en bewustwording.

en dat is altijd een proces, stevig met de voeten in de grond, een levenslang proces van bewustwording.

dat kan je niet uit een boek halen, dat kan niemand voor je – voordoen – dat moet je niet aan de andere kant van de wereld gaan halen, dat kan jij NU waar je nu zit allemaal doen.

gewoon, beginnen te voelen!

zo simpel kan het zijn, zo moeilijk is het voelen.

het is wel zo, in zulk intens proces heb je best iemand naast je staan die weet wat voelen is en die weet wat voelen betekend, het is een therapie die je zelf in gang zet en waarbij je wel hulp kan gebruiken.

Maar weet dan dat je de hulp die je gaat opzoeken weet wat voelen is en blijf heel erg dicht bij jezelf.

dat is wat jij kan doen voor jezelf, als je dat wenst, ga voelen!

7 reacties op ‘voelen, echt voelen

 1. • voelen, echt voelen is een kust, (…).*
  Esther, ik neem aan dat je hier ‘kunst’ bedoelt, maar toen ik erover nadacht kwam ik tot de conclusie dat zowel ‘kust’ als ‘kunst’ kan. Waarom? ‘Voelen’ kun je heel goed oefenen aan de kust op het strand. Als er niemand in de omgeving aanwezig is, word je aandacht niet afgeleid en kun je je helemaal laten gaan en alleen maar voelen, omdat het denken is uitgeschakeld.
  Maar voelen is voor veel mensen – vooral mannen – ook een moeilijke kunst omdat vooral mannen worden opgevoed om strikt logisch en verstandelijk door het leven te gaan. Voor hen is het heel moeilijk om over te schakelen van denken naar voelen en dan vooral het voelen te ervaren als gevoelsbeleving. Ik schat in dat 9 op de 10 mannen geen idee hebben wat ik hiermee bedoel. Ik bedoel maar!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. ja idd Jan Willem, ik bedoelde idd – een kunst – ik vergelijk voelen wel met de zee – voor mezelf…

   ja je hebt voor een deel wel gelijk, als ik met mannen praat over voelen noem ik het eigenlijk mediteren… (oeps sorry) en ga ik op een afstand energetisch werken zonder al te veel woorden, zo kan ik op mijn manier hun – analytische en logische verstandelijke eigenheid – een beetje omzeilen…

   en ja idd, de mannen waarmee ik werk, die het zelf niet echt weten dat ik er mee werk, waaronder mijn eigen man, die voelen het wel maar weten het niet bewust…

   Geliked door 1 persoon

   1. Toch even een probleempje dat ik uit je antwoord opmaak Esther:
    *ga ik op een afstand energetisch werken zonder al te veel woorden, zo kan ik op mijn manier hun – analytische en logische verstandelijke eigenheid – een beetje omzeilen…*
    ‘Zonder al te veel woorden’ lees ik, maar je weet toch ook dat het zonder woorden kan en via telepathie die positieve energie sturen en als die energie aankomt bij de ander, dan weet je dat je je doel bereikt hebt. Dat gaat dus geheel gedachteloos. Wat de ‘ander nodig heeft’ ontvangt hij/zij.
    Mannen zijn over het algemeen (99%) strikt logisch en verstandelijk opgeleid en kunnen alleen op het gevoel overstappen als ze die aanleg via hun geestelijk DNA mee hebben gekregen, maar dat ze eerst zelf – met aanwijzingen van anderen – moeten leren ontdekken. Dat maakt die klus zo zwaar. Daarom komen ze in hun volgende reïncarnatie ook als vrouw geboren terug zodat ze spontaan vanuit hun gevoel opgevoed worden.
    Ik hoop dat je mijn redenering kunt volgen!

    Geliked door 1 persoon

   2. Ja dat doe ik volledig via telepathie en positieve – natuurlijk – en gestuurde energetische verbindingen – vooral het hart en de longen, daar werk ik graag mee…

    ik ga niet mee met kwaaltjes heling, ik doe aan bewustwording en stroming…

    maar niet zeggen hé!

    – trouwens ik moet toch een hele kritische man zijn geweest in mijn vorige levens, want ik ben nog steeds heel bewust en kritisch op wat ik doe, laat staan op wat andere doen… hahahaha…

    Like

 2. Voelen of iets laten aanvoelen. Weet je probeer maar eens met iets satijn en een hardere stof. Vraag wat ze voelen en diep voelen.
  Lichamelijk voelen is een kunst. De kust om juist daar je gevoel in te leggen wat je daadwerkelijk voelt of te voelen krijgt.
  Iedereen voelt maar niet iedereen gaat met zijn gevoel tot de intentie van het voelen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. aha, ja ja, dat staat zo ook in een oefening die ik er heb bijgeschreven! het verschil tussen voelen met je zintuig huid, en voelen doorheen je zelf…
   och zo mooi hoe je op de zelfde lijn zit, het is door de zintuigen aan te spreken dat je gaat leren voelen! – zo ga ik ook te werk – maar dan moet je wel iets over de zintuigen kennen natuurlijk!…

   iedereen kan voelen, maar idd niet iedereen gaat met zijn gevoel tot de intentie – de kern – van het voelen…

   dankjewel voor je waardevolle zinnen!

   Namasté shivatje.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s