Autisme is authenticiteit in een goodie bag

dat schreef ik ooit – autisme – is authenticiteit – in een goodie bag.

ik moest er mee lachen als ik het schreef, want ik schreef het zoals ik zoveel heb geschreven – omdat de wereld om me heen voelt alsof het allemaal tegen natuurlijk is – ik schrijf dat om te laten lezen net aan die mensen, die groep van mensen die net niet authentiek zijn.

ja, of beter gezegd, ik heb geleerd van om te denken…

het was nota bene in een cursus over sociale media en klanten werving en ik was met de vraag aan het spelen – waar maak ik het verschil? –

waar maak ik het verschil?

in authenticiteit!

maar nu ik hier zo bezig ben over authenticiteit, wat is dat dan authenticiteit?

Authenticiteit is de mate waarin iemand trouw is aan zijn eigen persoonlijkheid, geest, of karakter, ondanks externe krachten en invloeden. Het is een technische term in de existentialistischefilosofie. In deze filosofie wordt het bewustezelf gezien als iets wat een adequaat begrip moet vormen van het zijn in de materiële wereld en van het omgaan met externe krachten en invloeden die erg verschillend en anders zijn dan zichzelf. “

https://nl.wikipedia.org/wiki/Authenticiteit_(filosofie)

zo dat is dus authenticiteit…

een eigen persoonlijkheid, geest of karakter, ondanks externe krachten en invloeden…

haha, je voelt het al hé!

in het kader van deze opleiding was ik dus excentriek en kwam ik over als – extrovert – omdat ik ik eigenlijk meteen wist waar ik het verschil kon maken, niet alleen in de cursus om meer klanten te winnen, maar wel hoe ik naar buiten moest treden, want in die week die volgde moesten we zien dat we 50 zieltjes hadden kunnen winnen op onze facebook pagina’s…

ik won geen zielen, want de zielen wisten niets over autisme laat staan over authenticiteit…

dju, de rest schoot naar boven in een taal die ik nu nog niet onder de knie heb – en ik heb ze losgelaten om ze onder de knie te willen krijgen – en ik stond met het resultaat aan de deur van plus 10 zieltjes, wat ik bijzonder goed vond.

zo dat was waar ik verschil in kon maken toen die week met deze slogan – autisme is authenticiteit in een goodie bag –

ik sta er nog steeds met volle 200% achter dat dat zo is! ik heb ook het volste vertrouwen dat ‘de rest’ de taal van iemand met autisme ooit gaat snappen, omdat we allemaal wat meer volgens ons denkpatroon gaan moeten denken.

en waarom dan Ilma?

wel heb je gisteren het nieuws gehoord, binnen 30 jaar kan er voedsel schaarste ontstaan door de klimaat verandering! Door oogstpieken en dalen!

ja je leest het goed binnen 30 jaar! ja ja ja…

en weet je dan komt het er op neer om inventief te worden! en wie is er meestal als eerste inventief en kan andersom denken van nature uit!

oh ja, nu zijn we er!

die ‘rest’ die authentiek zijn! in de taal van een computer met het gevoel en de sensorische eigenschappen van alle dieren van de wereld, in een mensenlijf.

ja ja je leest het goed…

ik heb gisteren van ergernis weer eens moeten lachen! de trend is tegenwoordig systemisch coachen! ja systemisch coachen! systemisch leiding geven in een benarde situatie om inzicht te krijgen…

weet je wat dat eigenlijk is!?

dat is met de poppetjes spelen hé, zoals je al deed als je kleuter was, je maakte toen de familie opstellingen die je kende en die je graag wenste zoals je het zelf vanuit je pure kern had bedacht! als kleuter deden we dat dus allemaal!!!! – de wijsheid van het innerlijk kleine kind –

daar zit de authenticiteit, want daar raak je je eigen alles wetende innerlijk kind, dat puur en rouw en onversneden recht de waarheid in je gezicht vlamt.

– mama blijf staan! – weet jij wel hoe belangrijk de vlinders zijn op de vlinderstruik – blijf hier nu staan – mama je spreekt weer in een andere taal! – ja de taal die je altijd spreekt als je kwaad bent – mama weet je wat ik het liefste heb? – dat jij altijd die lieve taal praat tegen mij – zeg mama, dat wist je niet hé! maar wist je dat als ik naar de wereld kijk zie dat de meeste mensen die ik ken niet veel lachen?! – goh ja mama, moet je dat nu vragen, dat weet jij toch ook! –

zo dat dus, puur onversneden, rouw en authentiek, zoals hij is!

ja ik bleef staan aan de vlinderstruik en keek naar de distelvlinder, de atalanta en de net aankomen vliegen de mooiste van alle maal mama! vlinder! – hadden we nu niet gewacht dan hadden we die niet gezien hé mama – mama wel in alle staten omdat hij op tijd in het zwembad moest zitten omdat hij deelneemt aan de turbo zwemlessen om te leren zwemmen – ik zei het tegen hem, toen ik 60 reed en maar 50 mocht, dat mama helemaal opgefokt achter het stuur aan het racen was en hij zei in zijn pure zelf – maar ik kan toch al zwemmen mama, alles wat ik nu bijleer is een extraatje voor later! –

wie is hier de manager van het huis?

jawel, hij speelt perfect met alle poppen die hij heeft en creëert zo helemaal vanuit zijn authentieke zelf zijn ideale wereld!

knipoog…

een extraatje voor later…

dat was waar ik aan begon toen ik enkele jaren geleden begon aan die training, winst maken vanuit de sociale media. maar toen maakte ik geen verschil, nu zoveel jaren later en vooral deze week haalde mijn gevoel me bij de kraag door een flinke maagontsteking en kreeg ik zomaar de woorden – het is de spiegeling van hoofd naar hart

mama – weet jij wel hoe belangrijk de vlinders zijn? – blijf staan en kijk naar de vlinderstruik! –

ik zag de koninginnenpage aankomen vliegen, mijn innerlijk kind steeg van verwondering op en bleef steken in mijn keel van verbazing, en keek vol verwachting uit waar die pracht vlinder ging neerstrijken op de vlinderstruik, en dan zouden we samen heel stil dichterbij sluipen om te kijken hoe hij zijn rol tong uit ging rollen om de nectar uit de aller kleinste bloemen te halen ….

dat was voor onze manager in huis het ideaal beeld dat hij kon ‘bekomen’ in zijn succesvol rijk der heerlijkheden!

zeg mama weet jij wel hoeveel ik moet werken in de vakantie!

ik zei hem dat hij met de playmobiel mocht spelen en daar haalde hij de poppetjes uit, hij maakte een zwembad en ging de situatie naspelen van de afgelopen dagen, maar nu had hij en zijn vriendin al een beker gewonnen!

  • DE BEKER IS BINNEN ! riep hij

ik zat te schrijven en ik zag wat er voor mijn ogen gebeurde hij was systemisch aan het coachen, hij was de toekomst aan het visualiseren en hij ging vanuit zijn authentieke kracht zelf aan de slag met zijn gewenste toekomst!

zonder statistieken hoe je meer verkoop kan genereren door op het sensorische profiel van de doorsne mens in te spelen, zonder de ideale kleuren te gebruiken om eetlust op te wekken en zonder te spelen met gemanipuleerde krankzinnige onnodige sturingsmiddelen om de mens te laten doen wat de manager wenst dat de robots doen…

wij laten ons zo doen, we beseffen het geeneens dat we als we in een grote winkelketen van kleding al meteen instant overgeleverd zijn aan de geur van vanille die ons een instat goed gevoel geeft, we beseffen het geen eens dat bij een grote hamburger keten in het ‘hout’ omgeven zijn omdat ze hun imago moeten oppoetsen omdat ze zoveel milieu belasting veroorzaken dat er generaties en generaties na ons nog werk zullen hebben om het weer in orde te zullen krijgen, we laten ons doen door primark omdat daar te targets moeten gehaald worden en de managers ook targets moeten halen en de mensen onder de managers ook targets moeten behalen…

MAAR ILMA ZO ZIT DAT NU GEWOON IN ELKAAR?

ok, zeg dat maar eens aan onze zoon!

hij zal zijn poppetjes nemen, ze eerst op de gewenste plaats zetten en dat dat herhalen met de echte poppetjes – mama, papa, oma, opa, moeke, vake, liselotte, sam, lore, stef, jan, gijs, raphaël, trump, poetin, himjoenghang,decdnv,despa,denva,…

en dat zijn de nieuwe leiders van de wereld, vanuit de authenticiteit!

in de vorm van een goodie -bag – U mijnheer U heeft mijn nodig, ik ga eens kijken wat er in mijn goodie bag zit, oh kijk hier een koninginnen page! die kan U leren dat je de kleuren van je eigen IK zal moeten leren kennen voor U door mag gaan om met de poppetjes te spelen…

ode aan het authentiek zijn!

ode aan alle archetypes die in ons huis wonen

ode aan de nieuwe leiders van deze wereld! – ga van die platgetreden paden af en leer van je jonge kinderen!

ode aan de taal van de anders denkende man en vrouw!

ode aan de vernieuwing om de schaarste niet te veel de schaarste te laten zijn maar wel een kanteling kan teweegbrengen!

en eet minder vlees, koop minder en verkoop minder!

wees authentiek!

wees divers!

wees jezelf!

en blijf staan bij de essentie

5 reacties op ‘Autisme is authenticiteit in een goodie bag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s