het huis in de ziel

vandaag komt de makelaar, gewoon eens even kijken…

voor mij is het toch een belangrijke dag, ik weet niet precies waarom, maar zo voelt het.

ook omdat ik met een maagontsteking zit die nu helemaal doorbreekt met koorts en die toestanden voel ik toch dat er een voor en na gaat plaats vinden…

we zijn zeker nog niet van plan om te verhuizen, dat niet, maar het is wel de eerste stap naar eventueel een nieuw huis.

ondertussen heb ik nog niets gedaan wat ik wenste te doen in de dagen dat mijn huisgenoten weg zijn, ik kom zelfs niet tot lezen toe, alleen maar opruimen en jawel toch wel solden sprokkelen – ja nog goeikes kunnen doen –

toch doet het iets met me dat de makelaar komt, ik weet eigenlijk niet helemaal hoe het komt, ik zal wel iets moeten inzien, zien en veel voelen…

bijzondere dag vandaag is het zeker, heel zeker.

*ik ging gisteren naar de dokter en ik moet meteen de scanner in om te onderzoeken hier het met de artrose is vanonder in mijn rug. ik zit al even met een ontsteking door irritatie zeer waarschijnlijk. ze keek ook naar mijn voet, idem ook een ontsteking op mijn hiel. en een maagontsteking….

hmmm, ik voel me eigenlijk niet echt slecht, dat is frappant! het is niet fijn maar ik ben niet echt ziek ziek… nu wel koorts gekregen dat wel, dus ik moet wel gas terug nemen, ben wel moe en al bijna 3.5 kilo afgevallen op hele korte termijn. hmmmm toch wel straf. de dokter vroeg of ik stress heb gehad, ja zo een boek schrijven doet wel wat met een mens, maar ik voel dat als een serieuze leerschool en geweldige reis, niet echt negatief. wat wel veel kost van mij zijn de alledaagse dingen die gewoon blijven doorlopen tijdens het schrijven en nu in de vakantie veel nieuwe dingen die me extra stress geven, maar deze dingen zijn ook positief! hmmmm maar wat wel zo is als ik even terug kijk, ik heb enorm veel stress gehad om alles georganiseerd te krijgen, ik heb stress gehad om de vakantie bewust te bespreken en te organiseren en ik heb mega veel stress gehad in de huwelijkscrisis die we overleefd hebben in de laatste 4 maanden…

wat is er dan veranderd? ik ben wel veel sterker in mijn schoenen gaan staan – ook al heb ik anderhalve maand geleden een discio – gehad en toen ik dat plots besefte heb ik er mezelf uitgehaald… vanaf toen voelde in dat mijn maag niet ok was, dus dat psychische is toch sterk geëvolueerd en ik ben op een aantal maanden schrijven heel erg veranderd. soms ben je je daar niet bewust van, maar mijn therapeut heeft het me gezegd.

en nu gisteren mijn Lenormand kaarten zijn aangekomen omdat ik de kans heb om een hele exclusieve training te volgen voel ik als ik die kaarten in mijn handen neem dat er ‘iets’ op komst is…

iets dat me nog meer gaat veranderen…(?!)

wat dat gaat worden, ik weet het niet…

het enige wat nu door mijn hoofd spookt is – wanneer ga ik terug beginnen te schrijven?- wat door mijn hart gaat is – wonen waar de omgevingsenergie juist is – ook al weet ik dat dit niet ‘een ander’ huis kan zijn, je woont tenslotte in je eigen huis…

och ja het huis – onze achterburen hebben niet de juiste sfeer en intentie om te wonen waar ze wonen. ze hebben een hond, een vouwtje een American staffort en ze krijgt er soms zo van langs, en ze spelen er zo heftig mee, ik kan dat niet gewoon worden. ik voel de energie van dat beestje zo aan dat ik ervan af zie… nu het paard uit hun tuin is is het wonen hier iets beter geworden, veel minder vliegen en geen extra stof meer binnen, maar het blijft moeilijk, al 6 jaar bijna…

ik heb hier graag gewoond, het is al voor de buren hier kwamen wonen dat ik hier weg wenste. maar je mag in deze tijden al blij zijn dat ja een eigendom hebt, en dat is altijd hetgene dat ik in mijn hoofd heb, ik ben blij heel blij, al weet ik niet hoe ik er nog vrede mee kan krijgen, de energie is hier op, ik heb hier in huis zoveel meegemaakt en heb zoveel ingeslikt en ik kan het ook niet opbrengen om van de atelier die we pas hebben bijgebouwd 4 jaar geleden van die ruimte mijn ruimte te maken… ook al heb ik een mooie boodschap in de vloer van de atelier geschreven, in de natte fundering, de ruimte voelt niet als die van ‘ons’…

tja, we zullen zien wat de makelaar zegt, want het is zo, met de voetjes op de grond, want wat een huis in Balen waard is daar moet je in Retie, Mol of Geel dicht bij te Prinsenpark zeker 50.000 euro voor bij betalen…

ja dus, met de voeten op de grond blijven hé!

werk in mijn eigen huis verrichten…

en ik vroeg me af waar die maagontsteking vandaan kwam, ik denk dat ik het nu wel weet.

dankjewel mezelf voor deze schrijfoefening!

10 reacties op ‘het huis in de ziel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s