Ondersteboven van een huis…

https://www.zimmo.be/nl/mol-2400/te-koop/huis/JBJ6F/

We zijn gaan zien, we hebben het opgesnoven en geroken dat het te veel is voor ons.

Het was net alsof ik even leefde met mijn neus in de wolken, sterk verlangend naar grotere ruimtes, groot groter grootst was het huis.

Ik heb heel intens – de dingen vergeleken – met ons huis en wat we beide wenste – instap klaar – vlakbij het Prinsenpark in Retie – iets groter dan dat van ons nu – en even rustig.

Het huis waarvan ik zo onderste boven was was één van de vele mooie geschakelde huizen op het vroeger speel terrein van mijn man. Mijn man heeft daar zijn kinder -, jeugd en student – volwassen tijd doorgebracht.

Gebouwd door FBFC waar zijn vader voor werkte op een hoge plaats – zijn vader is pionier geweest in de kernenergie – en dus heel degelijk en sterke huizen. Dat maakte het ook zo aantrekkelijk voor ons.

Nog geen 20 jaar geleden kregen de ouders van mijn man voorkeursrecht om het huis voor ongeveer 4 miljoen Belgische frank te kopen, nu kost het zeker 350.000 euro – 16 miljoen! BE…

Ja, wij stonden en keken…

Onderkant volledig onder keldert, boven kant volledig onder de pannen, bijna helemaal in orde. Vernieuwde verwarmingsinstallatie, thermopane.

Bijna instap klaar – de badkamer – aan vernieuwing toe – en nieuwe elektriciteit boven is nodig.

Oei de marge van onderhandelen klein, en daar stopt het dan voor ons.

We zijn dinsdag gaan kijken, en ik ben nu pas bekomen.

Zondag heb ik er een uur gestaan, en heb ik geluisterd en gevoeld of ik het allemaal wel kon gewoon worden het verkeer van de drukke baan Retie – Geel.

Hmmm wist het niet als ik thuis kwam, hier is er geen baan, geen verkeer, alleen de mensen die hier wonen komen hier…

Dat was toch moeilijk geweest voor mij, ik die zo gevoelig ben voor geluid…

Dat wist ik al als we gingen kijken!

Het realisme nam toch terug de overhand, ik was echt helemaal overdonderd door de mooie leefruimtes, de grote aangename kamers, de mooie goede nieuwe keuken, de bomen, de omgeving, en geen ingesloten gevoel…

Maar het is en blijft een droom, een droom voor later, niet voor vandaag, morgen, overmorgen…

En vandaag, vandaag besef ik weer maar eens welke waarde ons huis heeft, en zal ik mijn reis opnieuw aanvangen om hier meer verbondenheid te creëren.

Tijd om ons huis, dat toch niet helemaal meer aan onze woon noden voldoet toch te omarmen, tot we , wie weet, weer ééntje tegenkomen?

Ik ga na de vakantie eens grondig opruimen, dat staat vast!

3 reacties op ‘Ondersteboven van een huis…

 1. Een ontgoocheling, ik begrijp het. Mooi dat je je vertrouwde huis dan toch weer omarmt en koestert. Maak het wat leger en lichter, geef het hier en daar een ander kleurtje, leg andere kussentjes… maak er een gezellig nieuw nest van.

  Like

  1. Ja – alles is juist – maar er is toch iets bijzonder met dat huis hoor, de energie is aan het veranderen en verhalen van andere mensen die ook in dat huis hebben gewoond komen nu onverwacht toch onze richting uit…
   hmmm bijzonder, er hangt een magische verbinding…
   straf, de tijd zal het uitwijzen…

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s