verborgen wijsheden

ik ben een stille genieter als ik nog eens de kans krijg om iemand te mogen begeleiden.

maandag morgen was het moment daar dat ik het nog eens mocht doen.

een kern sessie deed ik met mijn wijsheid die ik verborgen heb gehouden maar wel in de meest krachtige zin liet meespelen.

voor de tweede keer kon ik energetische kracht zenden van mijzelf naar de andere puur door focus en concentratie in de meest zuiverste vorm die ik ook mag ontvangen.

ik nam alles mee, alles wat ik ken, ook de kleuren, door op gevoel sytheemisch en opstellend te werken en de kleuren van de chakra’s.

ik puzzel dat bij elkaar waarmee ik graag werk, en dan komt er van nature een kracht in me naar boven waarvan ik even sta te duizelen, en ik niet alleen.

hoe het komt weet ik niet, maar door de cursus intuïtie te schrijven vorig jaar is toch wel mijn leven aan het veranderen en voel ik de essentiële kracht van dat wat ik kan, ik doe echt aan kernwerking dat is wel duidelijk.

de sessie die ik maandag mocht begeleiden was ‘per toeval’ zo krachtig omdat ik de persoon ik kwestie al zolang ken, en ik weet dat ze een diamantje is die ik ken, en niet alleen van dit leven…

maar weet je, zelfs dat bekijk ik wel nuchter, ik blijf heel dicht bij de aarde en ik weet de tools te gebruiken die me daarin ook helpen.

mijn sessie was onwaarschijnlijk voor de persoon waarmee ik heb gewerkt. ze zei me – en ze is al heel wat gewoon op dit vlak – dat ze dit nog nooit had meegemaakt.

ze zei – weet Sander het dat je dit kan? – Sander is mijn Jungiaans therapeut waar ik al een aantal jaren naartoe ga –

neen zei ik, niemand weet het!

Niemand weet het!

Niemand weet het, het klonk na alsof alle klokken in mijn lijf bleven luiden vanboven op de Notre Dame…

NIEMAND WEET HET !

ik liep er tot daarnet mee rond, moet iemand het dan wel weten?

ik gebruik mijn wijsheid die ik heb mogen ontdekken en verwerven al heel mijn leven in stilte, ze is inderdaad heel diep en ik heb er nog zoveel van te leren dat ik nooit kan ophouden met te leren en dus denk – ik hou het voor mezelf en op speciale dagen die zich zomaar aandienen gebruik ik het zoals ik het voel dat ik het kan doen…

dat doe ik… zonder dat ik het weet…

zo leerde ik vorig jaar iemand mediteren, met de voeten in de aarde in het midden van de natuur met de volle maan en de warmte van de natuur in ons hart.

niet dat ik veel van mediteren ken, maar plots deed ik het gewoon en maakte plots uit het niets verbinding met dat lichaamspunt waar hij op kon helen en plots kregen we verbinding op een meter afstand – net ver genoeg om niet in het fysieke energieveld te komen van elkaar.

ik zag hem over een tijdje terug en hij zij dat hij ‘dat’ toen met mij daar op die plaats nooit meer had gevoeld.

ik begrijp het zelf tot op de dag van vandaag nog niet goed, ik gebruik dat wat in me zit met het bewustzijn van dat wat ik heb kunnen verwerven van kennis, zelfkennis en energetische kennis…

wat doe ik eigenlijk? vroegen ze beide achteraf, ik zei dat ik het zelf niet wist, ik gebruik gewoon wat ik op dat moment – wel overwogen en ingezet als het gepast is – wat ik kan en graag wil delen.

het zit in mij, zelf zo erg dat het mij ontroert en het doet iets met mij, ik heb nu bijna alles bij me om te doen wat er gevraagd wordt op het juiste moment, en dan ben ik super krachtig!

ik tover niet, nee ik beleef dat bewust, heel bewust kies ik maar ik kan me ook sterk energetisch verbinden om de sterkte en de stroom in ‘onze’ energie te versterken zonder aanraking en zonder al te veel te vertellen.

ik laat nu de poppetjes vertellen, de kleuren zijn werk doen, mijn kennis neem ik mee en mijn verbondenheid straal ik af.

het is zoals mijn therapeut Sander zei – leer nu gewoon te zijn – je hoeft niets te doen alleen gewoon er zijn –

wel Sander, ik kan je verzekeren, alleen dat geeft me heel veel kracht, alleen zijn, aanwezig zijn.

eigenlijk is dat toch straf, ik weet niet dat ik dat kan, behalve als ik het voor mijn ogen door iemand anders zie ontvouwen, zonder dat ze het gevoel hebben dat ik stuur – wat ik wel degelijk bewust doe – maar daar niets van laat ‘zien’.

ik zie een wonderlijke bloem voor mijn ogen zich openen, dat is magie!

ik ben aanwezig op dat moment, en ben zover dat ik kan loslaten en kan voelen wat nodig is, ik heb alles bij de hand maar het kan zijn dat ik het niet gebruik, dat geeft enorme vrijheid, veel vrijheid, vertrouwen en veel goesting, veel goesting, heel veel goesting!

het is zoals ze zei – ik kan het niet delen, je werk is zo belangrijk voor mij dat het me heeft geraakt in elke vezel van mijn hart – dat is kwetsbaarheid en zijn zuiverste vorm.

je zal dus mijn werk op dat vlak nooit zien, lezen en horen, het wordt alleen gedeeld opnieuw met mij omdat het zulke ‘intieme’ mentale en energetische momenten zijn die zeer dierbaar zijn, en die nooit vergeten worden…

en dat is mijn werk.

mijn werk ligt in uw handen, alleen is het verborgen en moet je mij aanspreken om het met u te delen, anders doe ik het niet, dan heb ik voor altijd een verborgen wijsheid en ben dan gewoon aanwezig…

al heel ik veel mensen zonder dat ze het weten!

maar nu ga ik me echt meer bezig houden met de chakra psychologie, het is zo boeiend en zo leerrijk …

wat is wijsheid een heerlijk gegeven, en ik heb dat gekregen van mijn wijze overgrootmoeder ‘ons ma’ …

verborgen wijsheid, mijn lang leven, dat ik alleen uit de kast haal als ik ‘aanwezig’ wil zijn…

ik hou van mijn leven, steeds meer en meer, laat maar komen, ik leer, beleef en leef!

ik ben gewoon aanwezig…

ik ben mijn pure zelf…

en in ontwikkeling!

diepe buiging en een namasté buiging voor dat wat ik maandag morgen heb mogen meemaken, ik ben er zeer dankbaar voor, dàt moment is voor mij een ‘voor en na’ moment geweest, de tweede op een rij in twee jaar tijd…

dankjewel!

3 reacties op ‘verborgen wijsheden

  1. Het zijn juist die verborgenheden die je nodig hebt op bepaalde momenten en dan kan men wel eens verteld staan van die wijsheid.
    Het is in ons allemaal te vinden, en komt naar buiten als het nodig is.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s