De langste dag van het jaar!

Zonnewende 2019

Het is mijn feestdag vandaag, mijn zelf uit geroepen verjaardag vandaag.

Een innerlijke reflectie en een goed moment om een feestje op mijn leven te beklinken.

mijn verjaardag, is in de winter, in putteke winter maar vandaag is mijn innerlijke verjaardag!

ik ga vandaag – nu meteen – aan de laatste 10 blz schrijven van het tweede hoofdstuk – de drager van mijn boek – een AFRONDING zo bleek deze morgen als ik in alle vroegte begon te schrijven na een verkwikkend douchke

Ik heb vandaag 11 punten te beschrijven

 1. vriendschap
 2. realties
 3. zelfzorg – slaap, éénzaamheid, natuurlijk ritme
 4. reizen
 5. endometriose
 6. zwangerschapsverliezen en herstel
 7. gevoelens onder de mat vegen – en weer terug krijgen
 8. een hond nemen – het belang van een huisdier
 9. zwanger zijn – de bevalling – overleven – kraamtijd – mamazorg
 10. wat is de oorzaak?
 11. therapie

ik ga er nog een 12 bijdoen vandaag FEEST !

Dit schreef ik vanmorgen, zonder dat ik het wist schreef ik dat wat mijn afsluiting is – altijd de oefening op mijn feestdag – en dat wat ik wens te gaan doen in dit nieuw innerlijk levensjaar

*de synchroniciteit kon weer niet groter zijn, dat beloofd wanneer ik zo meteen naar buiten trek om mijn nieuwe en oude geur pelargoniums in hun zomer potten te planten…

ik luister vandaag naar de zon in mijn hart en laat de zon met liefde op iedereen schijnen!

De kunst om uw leven te beleven zit in je hart.

Je hart spreekt altijd als eerste, de ziel is haar voeding.

Deze twee zijn altijd verbonden.

Het innerlijk weten is je levens essentie.

Als je een levend Lichaam hebt, kan niemand vertellen hoe je de wereld moet ervaren.

En niemand kan je vertellen wat waarheid is, omdat je deze zelf ervaart.

Het lichaam liegt niet.

                                                                                                                                                    Stanley Keleman

Hierboven heb ik bijna mijn hele leven opgeschreven.

Toegegeven, soms met koudwatervrees omdat ik heel goed besef dat een lezer die me leest altijd zijn beleving weerspiegelt en door zijn levenservaring en perceptie mijn verhaal leest.

Ik heb ervoor gekozen om mijn leven zo kort en bondig neer te schrijven. Ik heb er voor gekozen om hier even opnieuw de focus te leggen op wat mijn leven beleven juist ‘is’. Is geschreven tussen haakjes, want dat is natuurlijk een proces en zeker een ervaring.

Wat ik hier schrijf is even je terug nemen naar die momenten waarop jij als lezer dacht, dit kan niet, dit is niet zo zoals ze het heeft beschreven.

Jij hebt voor een deel gelijk als je het met je verstand gaat benaderen, als je luistert naar je hart kan je een andere stem horen, misschien zelfs voelen.

Persoonlijk heb ik getracht om alles in mijn ogen een beetje ‘sek’ en levenslijn achtig helder op te schrijven. Niet te veel tra lala. Gewoon een weergave van dat wat ik in mijn dagboeken heb gevonden en waar ik ook mee aan de slag ben gegaan bij mijn laatste therapeut. Ik heb geschreven door in mijn zeer goed geheugen, de kasten te openen en de schuiven even te openen, de herinneringen eruit te halen en deze te beschrijven.

Ik moet zeggen, het is een uitdaging en jawel ook een herbeleving geweest. Ja ik herbeleefde mijn leven en heb daar inderdaad ook even intens iets mee gedaan. Healing, als eerste van lichaam en dan van ziel.

Die intensiteit die ik voel en beleef heb jij als lezer ook opgemerkt, het is een heel intens leven, en daarom schrijf ik hier even dit  stukje.

Het geboren worden met een trillingsniveau dat ietsje sneller ‘de dingen die zichtbaar’ zijn opneemt is gewoon heel intens.

Daarbij komt natuurlijk nog het gegeven dat ik niet hoog sensitief alleen ben, ik ben door mijn leven hyper sensitief geworden, wat wil zeggen dat ik door mijn natuurlijk gegeven om te leven met een hogere trilling om verschillende vlakken de levensevents al hoger ga waarnemen en daarin gekwetst ben geweest wat natuurlijk een extra dimensie geeft aan de intensiteit om het leven te beleven.

Zowel op fysiek vlak als op mentaal vlak.

Die verbondenheid van het fysieke en het mentale die voeden elkaar door de levensstromingen, die stromen of niet stromen.

Hier raak ik een andere trilling aan. De levens trilling van je natuurlijke gevoeligheid met het moment waarop je geboren bent.

Ik ben een boogschutter met opnieuw ascendant boogschutter.

De hunkering in te intense tijden heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf in mijn lichaam niet ‘voelde’. Ik heb van nature uit een overlevingsmechanisme in gang gezet naar een hogere trilling en een verlangen naar die trilling.

Wie met spirituele psychologie bezig is zal nu wel lezen wat ik bedoel.

Om het in het kort te beschrijven, ik heb mijn leven dat ik hierboven heb beschreven niet als ‘geaard’ beleefd. Ik heb hier op aarde geen ‘vorm’ kunnen aannemen, door de intensiteit waarmee ik leefde en door de gebeurtenissen die ik op mijn levenspad kreeg.

In het volgens hoofdstuk van 40 tot nu zal ik beschrijven hoe sterk ik heb gewerkt op aarding, ‘aarden’.

“Het in ere herstellen van de heilige tempel die ons lichaam is, van ons recht om er te zijn en ons recht om te hebben wat we nodig hebben om te kunnen overleven, kan een vreugdevolle herinnering met de ondergrond van ons eigen wezen zijn en een stevig begin van de opwindende, naar heel wording voerende reis door de chakra’s.

                                                                                                                                                  Uit het handboek Chakrapsychologie

Nu ben ik klaar om over te gaan naar de dat wat ik in dit boek tracht te doen.

Na de kwetsbaarheid even duiden waarom ik mijn kwetsbaarheid heb beschreven.

In goede en in slechte tijden, zoals het leven is.

“Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt zaken van gering belang vergeleken bij wat in ons ligt.”

Ralph Waldo Emerson

https://www.facebook.com/1HouseofSoul/

3 reacties op ‘De langste dag van het jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s