kort en bondig

ja,

we hebben het weer gezien, de politiek kleurt een aantal zaken in en veegt de kleur er weer uit.

ik ben nog steeds in de war…

maar mijn hart roept het uit!

mannekes doe eens normaal!

hebben jullie gisteren op de middag naar Lieven geluisterd? daar was een verhaal over een Franse politieker die voor veel ‘dingen’ naar de rechtbank moest, o.a. voor verduistering en nog zo van die maffiose toestanden.

hij heeft dus echt letterlijk veel geld verdient op de kop van mensen. zijn leven lang, hij is nu in de 70!

ik heb er eens mee gelachen – bruin gelachen – omdat hij gewoon durft te vertellen dat – er geen armen bestaan – punt uit!

ik verplaats me dan een hele rit in die mens, wat zijn zijn argumenten waardoor die dat zegt?!

wereldvreemdheid, ons kent ons, en als ik het maar goed heb, ik ben een grote narcist ik kik op macht en rijkdom, onder mijn voeten hangt de wereld en de wereld kijkt alleen maar naar mij op?!

Lieve vertelde het nadien ook met een lach – hij durft –

misschien zijn wij blind voor deze uitspraken, en willen we het niet geloven, waarschijnlijk niet uit liefde, maar werkelijk vanuit een blinde vlek uit het oeverloze vertrouwen in een leuke kop en uitstralingsenergie die we nu weer massaal over ons heen krijgen, gewild en ongewild.

ik heb het er lastig mee, ergens triggerd het me, ik kan niet tegen onrecht, wat ik kan verdienen …

kortom als ik de centen had, dan wist ik het wel, en …

maar iedere keer weer, waardoor je getriggerd wordt daar heb je nog iets uit te leren?

leven en het vertrouwen van uw loon en uw levensomstandigheden, uw leefomgeving en uw toekomst zomaar in handen geven door een klik op een scherm of een rood potlood vast te nemen en een bolletje in kleuren GEEFT altijd een reactie in hun leefomgeving, levensomstandigheden en uw loon…

ik kijk dan naar mijn verlangens, mijn hunkeringen, mijn toekomst, mijn, onze, de onze, u en zij en wij en de natuur, de wereld, de …

mijn intrinsieke waarde en normen zijn niet die van u! maar die zijn wel belangrijk!

en wat voor mij, ons, belangrijk is, is niet zo belangrijk voor u!

en dat dan eens even bekijken is een must voor een politieker, met al zijn drijfveren, de partij, zijn collega’s, zijn conculega’s , u, wij, zij en de wereld…

eerlijk, ik heb het gevoel dat ik de afgelopen jaren – op mijn hoofd heb laten kaken – ik ben het standbeeld en de duiven hebben op mijn hoofd geslapen, hun pluimen geordend, hun klein mannen gevoederd en ze allemaal laten kaken, en ze hebben mijn hoofd gebruikt als landingsplaats en ijkpunt in het landschap.

sorry groen, rood … de kleuren van mijn hart, mijn voorkeur – ja sorry ik beken kleur –

maar eerlijk, op wie moet je nu stemmen?

wat nu?

als je lang hebt gewerkt ben je de klos, als je rijker kan worden dan spring maar in de lucht want daar moet je dus niets meer voor doen, je gaat rijker worden…

vrouwen met kinderen die alleen staan, ja sorry…

oei, wat is dat nu, ik voel een warme kak langs mijn koude wang lopen, hopelijk gaat het regenen, om het ook weg te spoelen…

nu ga ik heel strategisch stemmen, deze keer niet meer uit principes die ik met de paplepel heb binnen gekregen, ik ga wel niet mijn hart weggeven hoor! – maar nu ga ik alleen kiezen op plaatselijke politieker en dan hopen dat ze niet worden opgegeten door de partij filo- ologie die kan wapperen in de wind…

Laten we het eens hebben over leefbaarheid, zonder elkaar te koeioneren!

en u?

wat ga jij doen?

17 reacties op ‘kort en bondig

 1. Ik vind het al spijtig dat het een plicht is. En ze duwen de gewone werkman maar meer en meer de grond in.
  Als het aan mij lag ging ik niet. Want men zou beter aan de hogere lonen komen dan aan de lagere. Voor wat moet iemand 6000euro verdienen en een ander moet rondkomen met een bestaansminimum.
  De school die met een grote hap gaat lopen, net als een dokter bezoek en openbaar vervoer.

  Esther als je geen triggers wilt voelen het beste om er niet al te diep ermee in te gaan.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Ja die triggers, het is al wat weggeëbd, het is zo oneerlijk, maar ik besef ook dat daarin ‘eerlijkheid’ niet te vinden is, dus ik ga het loslaten…
   Ik ook niet, ik ging wandelen op dat moment, maar ik vrees dan dat de gewone mens nog meer in zijn putlijfke komt te staan, als je begrijpt wat ik bedoel…

   Namasté shivatje!

   Liked by 1 persoon

  1. ja ik ga dat toch moeten leren, ik denk veel te ver door als het daarop aankomt, lastig soms dat groot verantwoordelijkheidsgevoel, en onrechtvaardigheid…
   maar idd iedereen heeft zijn leven!
   ik ben geen engel en ben g.. niet!
   hihihi
   namasté shivatje

   Liked by 1 persoon

 2. Ik stem op diegene die me echt al heeft geholpen. Al die debatten op televisie… Pff.. Pure marketing. De partijen hebben elkaar toch nodig om effectief tot een akkoord te komen. Ik ga niet met plezier stemmen maar voel het wel als mijn plicht. Zeker omdat onze voorouders zo hard hebben gevochten voor het stemrecht, ZEKER voor het vrouwenstemrecht.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s