#hoezichtbaarisautisme?

Dat is vandaag mijn plan van aanpak, getriggerd door mijn schrijfcoach die deze nacht me tagde op een link over ….

https://www.tishiergeenhotel.nl/25-dingen-die-je-beter-niet-zegt-tegen-een-moeder-met-een-autistisch-kind-en-25-dingen-die-ze-graag-hoort/?fbclid=IwAR14l_p29DUYzfPHBvFP8JCyn90RfTMIC7kRg2fqiU-FNClHPZB899Euqkg

Ik persoonlijk heb al zoveel aangehoord dat ik de tel kwijt ben geraakt, heel veel mensen vinden de goede woorden niet en zeggen wat ze …

ja wat ze…

ik weet het niet waarom ze het zeggen, maar ze zeggen altijd wel iets als ze ons maar net kennen, of zelfs als ze ons al langer kennen…

ze blijven het zeggen, ook in de professionele kaders blijven de mensen maar ‘zeggen’…

soms komt dat binnen diep in mijn hart en heb ik werk om die pijnlijke pijl uit mijn hart te krijgen, zonder te wringen om er geen litteken aan over te houden, omdat het gaat over mijn autisme en ik, en over mijn zoon en zijn autisme…

en ja nu ik het gisteren las, die link onder mijn foto, moest ik lachen en huilen tegelijkertijd, want ja ook ik maak nog ELKE WEEK mee dat ik opmerkingen krijg en denk, je moest eens weten, en zonder iets te zeggen gewoon verder ga en met een afleidingsmaneuver – wat mijn therapeut mijn trukendoos noemt – het gesprek naar een andere ‘focus’ breng…

ook dat heeft me gevormd ik ben daardoor veel veel veel minder gaan vertellen tegen iemand, nu weten weinig mensen wie ik ben, ik heb een beschermingsmuur opgetrokken en een paar extra voelsprieten om te weten hoe ik een bepaald gesprek kan voeren met iemand…

dat zien weinig mensen, omdat ik daarin volleerd ben, maar als je echt mijn vertrouwen hebt en je ben authentiek dan heb je me mee, en dan krijg je de volledige Esther…

ja ja ja…

dat brengt ook autisme met zich mee, brengt chronisch ziek zijn met zich mee en brengt zoveel met zich mee …

wat niet zichtbaar is aan de buitenkant, wil niet zeggen dat het er niet is.

voor mij die er mee leeft is het een kunst om ermee te leren leven en zeker er elke dag een bepaalde ‘betekenis’ aan geven, wat weg mag en wat echt onbelangrijk is om mee te nemen!

je kan je echt niet voorstellen hoeveel mensen eens beter EERST hadden moeten leren om eerst eens even in ‘tongdraaitherapie’ te gaan…

MAAR ook dat maakt mijn leven boeiend hoor, heel boeiend!

nu komt het er voor mij op aan om mijn gevoel – intuïtie – gewoon te volgen, à la minute, en niet aan mezelf te twijfelen als ik een – hart in boor pijl – binnen krijg….

zie we leren nog elke dag bij!

ode aan het leven!

*tongdraaitherapie komt uit de wonderlijke canvasreeks therapie!

https://www.facebook.com/ASSinbeeld/videos/389004988494783/

6 reacties op ‘#hoezichtbaarisautisme?

 1. We ze zie zeggen ze. Maar ze weten vaak niet hoeveel pijn men er iemand kan mee doen.
  Denken is hun eigen interpretatie aan iets geven en dat doet nog pijnlijker.
  En ja zoals je schrijft mensen zouden eens beter ………….
  Men mag de puntjes zelf invullen die het lezen of anderen voor zichzelf.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s