wereld autisme dag -en-

Ik ga ervoor, elke vrijdag avond wandel ik in het park.

Wie wil kan met me mee wandelen.

Morgen ga ik een proefwandeling doen, eens even kijken waar ik ga wandelen en hoe ik het ga aanpakken…

Een die ‘aanpak’ die komt tot nu nog steeds niet echt in mijn gedachten.

 • wat moet ik vertellen? de vorige lezingen had ik een hoop en ik heb er altijd maar een beetje van kunnen vertellen.
 • een lezing en of een typische info wandeling gaat het niet worden, ik ben zo niet, ik ben een wandelaar met autisme…
 • ik ga me wel ‘bedacht en gericht’ kwetsbaar opstellen, dat weet ik al zeker, en ok dat is iets waar je voor kiest, dat weet ik ook

Dat is het dan, ik pas me wel aan aan de mensen die mee met me gaan wandelen!

Zo gewoon gaat het zijn, ook al weet ik dat ik wel met een voorbereiding er ga staan, die zal er nog wel uitkomen tegen morgen vroeg 10 uur, ik ga nooit onvoorbereid op stap, maar nu even nog wat strijken, plooien, opbergen en rusten …

En zeker met aandacht genezen van mijn boven rug, schouder en linker arm, want deze vragen om aandacht en liefde…

En wat is voor u autisme?

Dat zal ik vragen als er geen vragen komen?!

Om de deelnemers daarna te laten luisteren naar zichzelf!

4 reacties op ‘wereld autisme dag -en-

 1. Benieuwd wat je voor antwoord gaat krijgen.
  Wereld autisme dag, en eigenlijk zou iedereen buiten moeten komen.
  Soms een durven om blind te gaan wandelen, geen voorbereiding. Daar komen de mooiste wandelingen uit, en gesprekken. Sta gewoon eens stil bij een bloem, laat voelen ruiken kijk er naar. Dan stil vragen stellen wat de persoon nu voelt.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 2. Het is iets wat in veel vormen en gradaties voorkomt. Een vriendin van mij haar zoon verblijft in een instelling omdat hij niet normaal kan functioneren wegens zwaar autisme. Een kind op school is erg op zichzelf en heeft veel tijd en structuur nodig. Ook een vorm van autisme. Als mijn man mij vraagt ‘neem je de melk even die in de koelkast staat?’ Dan kan ik de melk niet vinden. Waarom niet? Omdat de melk bleek te liggen. Ik zocht naar iets wat rechtop stond. Niet naar iets wat ligt. Is dit een ultralight versie van autisme? Heb ik wel vaker dat ik iets heel letterlijk neem en daardoor ‘niet mee ben.’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s