Vreemde vogels…

Vreemde vogels!
Daar kan ik me helemaal in vinden!

Weet je waar ik al jaren mee bezig ben?
De co relatie van ‘het vermogen info op te nemen’ naar ‘ hoe info opnemen en er ook daadwerkelijk iets mee te doen’.

Al jaren ben ik daarmee bezig, ik die het op school moeilijk had, maar vanaf het moment dat ik – leerde vogels kijken – letterlijk dan, kreeg ik door dat DAT de methode was hoe ik het beste info in me opnam en met die info ook iets kon doen!

Het is een groot verschil!
Dat mensen met autisme anders info opnemen dat weten we, dat die info ook efficient kan gebruikt worden daar wringt meestal het eerste schoentje, om die kennis en kunde naar ‘buiten’ te brengen ga je moeten communiceren en daar wringt het volgende schoentje…

Dan sta je daar!
Terwijl je rugzakken vol met ervaring, kennis en kunde hebt.
Dan kruipt de eenzaamheid in je hart, want uiteraard zie je andere dicht bij je aan modderen terwijl jij idd al lang in het snuitje hebt – wat – hoe – en zo verder en zo voort…

Voor mij zijn er twee belangrijke punten in mijn bestaan geweest waardoor ik ineens ‘doorhad’ hoe ik mijn ‘verstandelijk vermogen’ kon verbinden met mijn hart – wat voor mij belangrijk is – 
1) toen ik mijn man leerde kennen en met hem de natuur in trok – studie en beleving – 
2) toen ik na een paar jaar bij mijn therapeut zat en ineens door had dat ik mijn kennis en kunde over ‘de mens’ plots kon verbinden met de theorie en de methodieken die hij me uitlegde en met mij ‘op de korrel nam’ 
Toen kon ik pas echt mijn hart, ziel, kennis en kunde verbinden.

Dat had ik niet kunnen leren in éénder of welke studie of cursus ooit, mijn brein heeft 3 belangrijke tools nodig – observatie – beleving en studie – en – doorleven, om het zo te kunnen doorgeven als het nodig is…

Om nu terug te keren naar dit artikel…
– vreemde vogels kunnen veel betekenen!

Natuurlijk gaat het hier over mensen zonder autisme, maar dit is altijd een beetje een co – relatie, het verwerken van info, is een bijzonder gegeven met iemand met een verhoogd vermogen – en dat verbinden met hart en ziel – en iemand met autisme en info verwerking – want iedereen krijgt dezelfde info binnen – om die kennis en kunde te verbinden met hart en ziel….

Het is echt nodig om goed te luisteren en de kansen te geven om te kunnen ‘creëren’ dat is voor iedereen belangrijk, maar nog extra voor mensen met de – vreemde vogels – eigenschappen!

Daarom pleit ik eigenlijk om nog meer op talentvorming in te zetten, met dat extraatje – dat je TALENT vorming en talent hebben dan niet op de klassieke manier gaat benaderen!

Dan krijgen we pioniers, uitvinders, oplossers, kunstenaars, vernieuwde denkers en doeners….

En daar, daar leef ik voor!

https://www.utoday.nl/news/66723/universiteit-vaak-geen-goede-plek-voor-hoogbegaafden?fbclid=IwAR3xQDdhRlHRw-JhVkaL-4w_v8fKxYrPjhD1GSRN9WwUFuhm3REpBSUugVc

5 reacties op ‘Vreemde vogels…

 1. Vreemde vogels. Bestaan ze wel of zijn het juist bepaalde mensen die daar dit woord aangeven. Als je kijkt in de natuur, vliegt iedere vogel. Als je kijkt naar mensen leven ze allemaal, maar op hun manier. Juist mensen die denken dat ze anders zijn zullen zeggen wat een vreemde is dat. Onlangs kwam ik iemand tegen die spontaan een praatje begon te doen. De jonge zat in zijn rolstoel en wou zijn ongenoegen kwijt over de wegen. Die voor hem niet makkelijk zijn. Wat wil ik laten aantonen. De weg van een vreemde vogel is niet dezelfde weg als deze die denkt niet vreemd te zijn.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. zo ist, we zijn allemaal het zelfde, en weer allemaal even uniek!
   nu net voor wereld autisme dag kan ik weer op stap met mensen die meer info willen hebben over autisme, en weet je wat ik ga doen? ik ga niet over autisme praten maar wel als mens die iets kan zeggen over autisme als ze dat vragen…

   omdat het kijken naar elkaar en luisteren naar elkaar eigenlijk het belangrijkste is.

   Namasté shivatje

   Liked by 1 persoon

 2. Dat is mooi: kijken naar elkaar en luisteren naar elkaar eigenlijk het belangrijkste is.
  Want dan voel je en voel je elkaar. Ongeacht of je nu praat over een onderwerp.
  Als ik wel eens met mensen praat over dit, is mijn eerste vraag altijd wie is niet autist?

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s