Transcendente meditatie/ communiceren

aanleiding van de uitzending van Van Gils en gasten

Vanuit kwetsbaarheid naar kracht vraagt wel dat ik een drempel over stap, van het rationele naar de communicatie met mijn ‘zijn’…

Als ik het niet doe, zie ik van alles en denk ik….

voor u vanuit mijn kracht en kwetsbaarheid…

Waarschijnlijk vraag je nu na het beluisteren van deze podcast waarom mijn autisme me daarbij heeft geholpen?

Ik kan er maar één verklaring bij vinden – ook uit de boeken gehaald hoor en op mezelf gereflecteerd of het wel ‘juist’ was.

Ik heb ook mijn sensorisch profiel laten ‘testen’. Die test is specifiek gemaakt om je – sensorisch profiel in kaart te brengen om zo te kunnen ‘behandelen’…

Deze test is er eentje – om van te smullen – ik kleurde de volledige waaier in met de regenboogkleuren die de test liet meespelen.

Dus je leest het al, ik ben een heel sensitief beestje…

En dat ben ik gebleven, ik heb dat behouden vanaf mijn geboorte.

Mijn zintuigen staan altijd op scherp! Mijn intuïtie heeft zich daaraan aangepast, mijn interesse heeft zich daardoor kunnen ontwikkelen, mijn kennis heeft zich daardoor gevormd, mijn leven heeft zich daarop kunnen inleven, mijn lichaam, mijn kunde, mijn kennis, mijn hart hebben zich daardoor kunnen vormen.

Mijn enthousiasme is ook gebleven, mijn nieuwsgierigheid is oneindig, mijn blik is ruim, mijn gevoelswereld idem, mijn brein is autistisch.

Het anders verwerken is hier een groot voordeel, ik voel, ik onderzoek, ik verwerk – op een autistische manier. daardoor ga ik opzoek naar literatuur en leer, door het leren kan ik verbinden, en door het leven staan mijn ‘kennis kasten’ door de zintuigelijke beleving altijd open voor mezelf en door mijn passie voor de mensheid ook voor ‘de mensen’…

Het is en blijft voor mij de vanzelfsprekendheid wat ik hier vertel in deze podcast, ik kan heel goed begrijpen dat dit niet vanzelfsprekend is voor u die het heeft beluisterd. Waarvoor mijn oprechte verontschuldigingen daarvoor, ook dit is een normaal gegeven, ik ben ik en jij bent jij en dat maakt de wereld zo mooi en boeiend.

Hoe het nu echt komt dat ik dit van nature ben, aanvoel en beleef heeft alles te maken met mijn leven – zonder filter – ik voel de natuurlijke trillingen aan, wat maakt dat er ook veel liefde en verbondenheid is door de natuur en mezelf vanuit mezelf, de natuur en mijn hart.

De verbondenheid is eindeloos, ik ken er op dit moment nog maar een fractie van, en ga niet actief opzoek naar verder ‘invulling’ van mijn gave die ik van nature heb meegekregen.

Ik beleef plezier, het is een helende voeding die ik krijg en kan de verbondenheid van die magische belevingen zo helend beleven dat ik ze als ‘mijn schat’ beschouw en maar uitzonderlijk wil delen.

Ik ben een specialist in het – sensorische beleven -…

Mijn zintuigen staan steeds open, ik gebruik ze nu doelgerichter om mijn leven te kunnen bevatten en te beleven.

  • ik kies welk klassiek muziekstuk ik opzet
  • ik kies welke Jazz ik opzet
  • ik kies welke pop ik opzet
  • ik kies welke stilte ik in me opneem
  • ik kies de tijd voor alleen zijn

en als ik overspoeld ben heb ik een actie plan – naar zee gaan…

Het is eigenlijk allemaal heel simpel!

Het is de kracht van je intuïtie, dat is je innerlijke kracht!

En dat is één van de belangrijkste boodschappen die ik wil uitdragen vanuit mijn leven hier op aarde – goed geaard met de voeten stevig op de grond –

Maar altijd dansend als een citroentje in de vroege lente


https://www.youtube.com/watch?v=VOhr9DH0L3M

________

Wie graag de verwijzing heeft naar de aflevering van Van Gils en Gasten


https://www.een.be/van-gils-gasten/meditatie-tegen-angst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s