Ilma kijk !

gisteren kreeg ik te lezen- ILMA er hangt veel negatieve energie rond u –


DUH !!!

Ik heb de afgelopen maand(en) de wereld op mijn dak gekregen, op alle vlakken die je kan bedenken -, financieel, op gezondheidsvlak, op relationeel vlak, op opvoedkundig vlak, op innerlijk vlak, op professioneel vlak.


Ja dat je dan niet al lachend door het leven gaat is normaal denk ik dan!
Ik ben ook niet degene die zegt, dit voelt niet goed ik wil dit zo snel als kan even verwijderen, ik ben iemand die zegt, kom alles eens even bekijken en kijken naar dat wat het te zeggen heeft…
(en nee, nee dat is geen spiegelwerk, dat werkt hier niet!)


Het is storm geweest in het weer, het was een orkaan in mijn gevoel en mijn leven!


De kracht hebben om dan alles weer in goede banen te manoeuvreren kost dus tijd en nu ook bij mij een reeks beslissingen, beslissingen die ik neem om de grenzen nog sterker en duidelijker te maken.


Vanuit het Jungiaanse heb ik geleerd om in de diepte te gaan kijken, welke triggers hebben me onrustig gemaakt, wat kan ik er uit halen?zijn mijn associaties die ik intuitief aanvoel – 123 – wel ok – de 123 – zijn de stappen die ik toelaat en dan een besluit neem – is de weg die ik ben opgestapt wel ok?

Ik leerde dat vanuit het Jungiaanse en ook hier weer, hier komt het toch op neer; ja ook in het rouwen, in het verwerken en het bewerken in het intuitief aanvoelen en in het beleven blijft het anders, het blijft anders, het blijft een autistisch gegeven, anders…


De meeste coachen zullen nu lezen dat ik opnieuw in de slachtofferrol kruip, en dat is het niet!

Nee, echt wie niet chronisch ziek is geweest en nog steeds op die dunne koord loopt, door een aangeboren ‘beperking’, en daardoor dikwijls over de grenzen gaat – zowel lichamelijk als psychisch – bijna heel een leven lang – en daardoor nog doet wat je kan doen en inzet waar je talenten zitten en nog alles uit een voldoende verbonden situatie kan halen en die opnieuw verder gaat versterken en opbouwen, die zit niet in een slachtofferrol!

Dat ik ook de reactie kreeg om eens even naar mezelf opnieuw te kijken nadat ik toch opnieuw workshops annuleerde – omdat ik de workshops zogezegd nodig had om mijn project opnieuw te financieren – het gat te dichten zoals mijn man het noemde – dat gaf ook een ongeziene druk en liet me afglijden van mijn kern.

Wel ik kijk elke dag tegen mijn blokkades aan, ik kijk elke dag tegen mijn ‘onkunde’ aan en elke dag sta ik soms ‘stijf’ van verbazing hoe de mensen communiceren en doen wat ze doen en niet wat ze hebben beloofd om te doen.

Wat stil staat, daar heb ik geen boodschap aan!

Mijn hoofd is heel veel overbelast, een punthoofd, een vol hoofd een hoofd vol van alles en nog wat, met daarboven op meestal nog extra’s en vele meningen bovendien.

Ik ben nu wel gewoon om wat te – slikken – je ziet immers niet dat ik voldoende fysieke beperkingen heb door een aangeboren beperking.

Je ziet het dus niet, en dikwijls hoor je het ook niet, maar later ga je het wel merken!

Leven met autisme is een kunst, ik heb daarbij een over sensitief sensorische beleving waardoor ik dikwijls geen enkele filter meer heb en deze ook niet meer kan instaleren.

Daardoor kan ik innerlijk dikwijls niet meer schakelen maar uiterlijk loopt het leven gewoon verder…

Maar niemand heeft een boodschap aan dat wat er dan allemaal bezig is in mijn lichaam, maar ook in mijn innerlijke beleving.

 • mijn arts zei me net aan de telefoon dat ze er niet aan uit kon dat ik mijn artificiële schildklierhormonen alweer moest verhogen, ik zat al aan de top en nu moet ik nog meer hebben…
 • dat is wel een teken dat ik het rustiger aan moet doen en dingen doen die me energie geven…
 • maar wat me energie kost is mijn gezin, en dat gezin is me zo dierbaar, en heeft nog steeds voldoende verbondenheid dat ik verder ga en mezelf minder ‘druk’ op leg in het perfectionisme.

Het zijn geen verhalen die zich in mijn hoofd en mijn lichaam afspelen, het zijn boeken, levens details waar vele nog geen eens bij nadenken…

Dat is ook autisme!

De nuance aanbrengen is zo belangrijk als je me benaderd met – zeg nu eens hoe het met je gaat? – & ik heb al meteen het gevoel dat er de tijd er niet voor is, en ik deze keer niet opnieuw – de opgestoken vinger in de lucht – en het zalvende gesprek – nodig heb, dan haak ik dus meteen af!

En ik sluit de deuren…

Meestal is dat de druppel hoor, ik heb al een aantal signalen geven en heb al nagegaan of ze ‘aangekomen’ zijn , wanneer ik voel – ze zijn aangekomen – en ik helaas het zelfde nadien opnieuw aanvoel en dit proces zich 3 x heeft herhaald met het zelfde resultaat, dan stop ik en neem ik afstand, en soms gaat er idd een deur dicht!

Ik die ‘rollen’ speel en die rollen die kunnen combineerbaar zijn met een andere rol, maar dat vraagt heel heel heel veel vertrouwen!

Tijd is goud waard, en tijd speelt in mijn gevoel niet mee hoor. Als ik kies om voor iemand tijd vrij te maken, maar mijn omgeving en ikzelf laten het niet toe om voldoende schakelmomenten in te bouwen dan blokkeer ik, of blijf ik wel eens hangen…

Dat blijven hangen dat vraagt ook een bewustwording en is altijd een rouwproces! Altijd! Dat zijn de meest confronterende momenten in mijn leven die zich heel dikwijls herhalen, telkens weer met je onkunde geconfronteerd worden dat is fucking lastig.

En nee hoor ik beleef dat, ik ben geen slachtoffer van mijn autisme, van mijn cvs, van mijn endometriose, van mijn ziekte van Hatsjie moto – knipoog – het is een gevolg van een aangeboren ‘beperking’ waar de maatschappij nog steeds niet echt goed mee uit de voeten kan…

En laat dat nu net mijn werk zijn, laat dat nu net mijn drijfveer zijn laat dat nu net mijn adhd’tje naar laten boven komen!

Luister naar mij!

ZONDER MEDELIJDEN !

Ik kan het hoor, helemaal op mijn manier, en trouwens ik heb al heel veel watertjes doorzwommen en dat zal ik blijven doen want ik heb voor mijn leven hier zo als ik ben gekozen, maar respecteer me zoals ik ben.

Ik heb alleen duidelijkheid en realisme nodig!

En soms een hand op mijn schouder die zegt, het is ok en meteen erna zegt hoe de realiteit is en hoe ik dat kan bekijken…

Kijk ILMA zegt mijn vriendin me, en dan heb je mijn aandacht, want ja ik kijk graag mee met haar!

Dankjewel voor uw levenskunst!

Ik beoefen die van mij wel!

12 reacties op ‘Ilma kijk !

 1. Je valt niet in een slachtofferrol. Je ziet iets voor jezelf over het hoofd en dat maakt dat iemand gezien heeft dat je heel wat negatiefs bij je draagt.
  Ga voor jezelf even opschrijven in twee drie woorden telkens wat er tegen zat de komende tijd. Neem daar dat uit waar je mee aan de slag kan gaan om de rust terug te vinden. Ga zo je schrijven af en je gaat merken rust komt over je heen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. dankjewel Shivatje, het is door te schrijven dat ik nu heel goed weet wat er is! – maar dat kan ik natuurlijk niet bloggen –

   ik ben wel heel blij met je berichtje, en ga dat meer doen elke dag – 3 ochtend pagina’s schrijven – want ja het is super veel geweest dat afgelopen 6 weken! –

   en ik heb nood aan het te laten zakken, en het uit te filteren –

   het heeft me al zoveel geholpen dat schrijven, het gaat me nu ook weer lukken!
   daar ben ik heel zeker van!

   ik ben wel verdrietig hoor, ik sta voor een deel toch altijd nog te veel te kijken en reageer altijd beetje te laat …

   of niet, ik weet het niet goed, maar dit is niet iets van vandaag op morgen, dat voel jij waarschijnlijk ook hé…

   Namasté shivatje
   en nogmaals bedankt voor je reactie.

   Liked by 1 persoon

 2. Mooie tekst en reactie lieve Esther. Ilma heeft nog van niemand geleerd dat je dat soort spontane waarnemingen nooit en te nimmer met iemand deelt, als er niet naar gevraagd wordt. Want dan is het een kwestie van jezelf opdringen. Zij heeft dus meer te leren dan jij! Maar ja, iedereen heeft wat te leren en dat is maar goed ook want anders stonden we stil als dood water, hihi.

  Liked by 2 people

   1. Omdat er inderdaad verwarring ontstaat, is het ook een kwestie van haar Ilma duidelijk te maken dat het niets uitmaakt of je wel of niet iets voelt (en of dat klopt), maar dat hou je voor je want niemand heeft gevraagd om die ‘waarneming’ te openbaren. En het feit dat ze het wel voelt, betekent ook dat zij er zelf heel voorzichtig mee moet leren omgaan en niet op de manier zoals hier is gebeurd. Ze had jou persoonlijk moeten mailen bijvoorbeeld met de vraag of het klopt wat ze voelde en dat dan alleen als ze een goed advies klaar had voor jou waar jij iets aan zou kunnen hebben. Anders zien je (Ilma) eerst jezelf af te vragen waarom je die waarnemingen ontvangen mag; misschien iets voor in de toekomst als het dan op een gelegen moment wel goed uitkomt. Ik heb op mijn opleiding healingmediumschap niet voor niets geleerd dat er een ethisch-normatieve regels bestaan als je beschikt over deze eigenschappen. Altijd moet er sprake zijn van toestemming als je een dergelijke boodschap krijgt en wilt doorgeven. Anders laat je het gewoon ‘passeren’ als er geen sprake is van toestemming. Ik hoop dat ik hiermee wat duidelijkheid heb kunnen bieden over de geldende spelregels op dit vlak. Zo is het dus nuttig geweest dat het gebeurd, want anders was er geen aanleiding tot deze interventie! 😉

    Liked by 1 persoon

   2. Ja idd, sommige mensen moeten veel leren, ik ook nog! ik weet het dat je niet mag ‘inbreken’ als er geen vraag is, want dat is zinloos…

    ik kan zelf opdringerig overkomen, zeker als het me plots hoog zit door op stapeling van gebeurtenissen waarvan ik denk, het is het moment nog niet ik ga niets zeggen, maar dan – vlam in de pan – door iets waarvan ik merk – tjonge kijk nu toch eens goed wat je schrijft – doe dat niet als je het niet meent -…

    dan ga ik dus uit mijn dak omdat de intentie van de zender niet ok is…

    ik heb je daarnet wat verkeerd begrepen volgens mij. Nu snap ik het, het verwarrendste is voor mij nogal eens dat ik ‘iets’ voel aankomen voor iemand anders en dat ik er niets van mag zeggen…

    meestal gaat dit gepaard met controle, nog eens controle bij mij en als het dan nog zo duidelijk is … hmmm

    maar nu is het een samenloop van toch wel harde levensnoten kraken en ondergaan, zoals Shivatje ook beschrijft, het is niet zomaar even een tegenslag, ze blijven nu even komen, heftig en toch ook weer dankbaar, want wat ik nu allemaal beleef zijn levensstappen die niet alleen mij sterker maken maar ook mijn gezin en mijn omgeving.

    Dankbaarheid staat centraal, en ja ik ga zelf weer opnieuw schrijven om ze te plaatsen en er sterker in te worden…

    Een belangrijke blz is weer omgeslagen en kan weer verder beschreven worden!

    dat is healing ook! beleven, inleven en verder leven…

    Dankjewel aquarius – Jan Willem!
    Namasté

    Liked by 1 persoon

 3. Als je geen emoties zou hebben of voelen dat zou ik ook schrijven je begeeft je in een slachtofferrol. Maar jou kennende moeten er zware dingen zijn die zo aan je knagen je vasthoud. En ja je komt er niet door ze los te laten maar door ze te verwerken. Door die zure appel bijten dat zuur aanvoelen en dan weet je wat je ermee kan gaan doen.

  Aum Shanthi

  Like

  1. ja zo ist shivatje, onder tussen weet ik hoe ik heftige watertjes kan doorzwemmen, en ja meestal doe ik dit met een select groepje van mensen 1 à 2 die er iets van weten.

   ik ben niet zo een prater op dat vlak… en daardoor hebben ze kunnen doorknagen…

   en ik eet graag appels ook de zuren, dat voel je prikkelen op je tong en dat brengt je terug in het leven van nu.

   morgen is een andere dag hé!

   Dankjewel voor je steun, je leest het weer tussen de regels door, dankjewel!

   Namasté shivatje

   Liked by 1 persoon

  1. Ja ik heb de moed, en de levenslust hier in huis lopen! De opkomende lente in de sierappelboom doet ook goed! we gaan er voor! Dankjewel Annaberg voor je berichtje! ik lees je blog nog steeds als ik tijd heb en het doet me goed, je brengt me weer ‘in de wereld’ altijd leuk !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s