dromen

vannacht ben ik gaan ‘diepzeeduiken’

niet zo maar duiken nee, echt eens kijken welke innerlijke grens ik heb, welke angst ik heb, welke vragen ik heb en wat ik doe is dat verzuipend werk?

werk waarin ik verzuip – door tunnelzicht en echolalie – en dat daardoor niet verstaanbaar meer is naar buiten toe…

dat is wat ik goed ken, en daar speelde ik mee de laatste maanden, kan ik mijn denkbrein aanpassen aan een ander denkbrein en dit laten corresponderen…

om het heel kort en bondig te zeggen – mijn methode moet ook verstaanbaar zijn naar mijn doelgroep(en) en ook verandering te weeg kunnen brengen…

nu ligt er hier op de tafel een serieuze investering voor iemand die geen zaak heeft en geen handel in kaarten wil opzetten, maar wel deze kaarten als medium wil inzetten naar buiten toe…

een hele uitdaging dus voor mij, niet de eerste keer hoor! maar ik voel het deze keer wel totaal anders…

het keurslijf dat ik vroeger had, dat heb ik duidelijk niet meer aan, geen grenzen meer, zowel innerlijk als fysiek niet meer, het is ok zoals het nu is en alles is in vernieuwing, ik en mijn methode en daarbij ook mijn gezin mijn omgeving en zo verder en zo voort…

ik heb leren loslaten – jawel ! zelfs wegsmijten ! – en vooral leren aanvaarden en nog beter leren vergeven!

ik kijk naar IK zonder navelstaarderij en zonder maskerade, want nee, uw verhaal telt ook mee…

ik ben in het vertrouwen gaan staan, het vertrouwen dat in mij zit en dat weet dat mijn lichaam en geest met elkaar zijn verbonden door mijn eigen energetisch veld met verbinding naar de aarde – in de eerste plaats – en het universum in de tweede plaats – ja ook als boogschutter boogschutter ja ja –

ik ben hier en IK heeft vorm aan genomen.

veel ballast is er weg gegooid, en ik heb echt het gevoel, laat nu maar komen en dus begin ik te dromen, want jawel onbewust zijn er dus toch nog de paden die platgetreden zijn en die ik toch nog zonder ervan bewust te zijn ‘bewandel’…

deze nacht dus de ‘zwemmende twijfelende Ik ‘ontmoet. en ik en water hmmm, ik kan wel zwemmen maar niet bijster goed en ik ben niet echt een waterrat…

maar dus deze nacht dus wel maar op een hele specifieke manier!

 • we waren met een groepje mensen, jonger dan mij ouder dan mij, ik was een jongetje en we deden een spelletje in groep – het leek wel een turnoefening met een begeleider – we stonden aan rotsen langs de kustlijn en we moesten dus springen in zee op commando van de begeleider.
 • springen in de diepte
 • het was een spel op leven en dood, er waren er al gesprongen en niet meer boven gekomen, en dat wisten we, we wisten voor we sprongen dat we wel eens zouden kunnen ‘verder duiken naar de diepte van de oceaan’ en een andere weg op gingen, hoe dat dat ging dat wist niemand niet, maar we wisten wel dat je als je terug kwam dan…
 • het is mijn beurt, ik een jong jongetje ongeveer een jaar of 11 met een gewoon normaal gebouwd lijfje staat daar gewoon klaar om te springen alsof die sprong de normaalste zaak van de wereld is, springen op leven en dood.
 • ik sta daar en kijk naar de diepte van de zee en prevel een soort gebedje – lieve leven ik heb hier een boodschap te geven willen jullie mij…
 • ik spring voor het teken is, maar ik doe dat op een heel bijzondere manier, ik duik niet met mijn hoofd naar beneden, maar zet mijn lichaam tijdens de sprong in ‘paalhouding’, mijn benen strak, mijn lichaam strak en mijn armen heel strak naast mijn lichaam met de vuisten gebald plof ik in het water.
 • ik ga als een speer de oceaan in, ik zie de kleuren veranderen van lichtblauw naar donkerblauw en weet dat ik de grens van het ‘leven’ nader.
 • ik prevel mijn gebed door – ik heb een opdracht maar als jullie wensen dat ik het niet mag verder zetten dan is het…

dan zie ik als mijzelf, zoals ik hier nu zit te schrijven dat kind zinken als een speer zonder lichaamsbeweging maar wel rustig proberen adem te halen dalen in de diep blauwe kleur van de oceaan…

ik denk ocharmen kind, en plots zie ik zijn missie en zie ik hem staan voor volle zalen… in een flits

 • dan zie ik verschillende mensen in die diepte en wachten tot hij op die hoogte is van die mensen, twee wachten hem op, hij komt eraan en ze nemen zijn gebalde vuisten vast en duwen zijn armen open, hij schiet met open armen terug naar boven…

en dan word ik waker…

meteen besef ik dat dit een hele belangrijke droom is, heel de dag al neemt dit beeld me mee!

ik ben er zoveel mee bezig vandaag en voel alsmaar de levensenergie door mijn aderen stromen, ik ben helderder vandaag dan andere dagen en de lach op mijn gezicht gaat moeilijk weg.

ik heb een grens overgestoken, een grens dat mijn leven gaat bepalen.

ook al kan ik mijn vinger er niet op leggen wat deze droom betekend – ik ga hem doorsturen naar mijn therapeut Sander – ik weet wel dat dit een – voor en na droom – is.

ik overleef…

en graag geef ik je dit beeld mee dat ik kreeg even na ik mijn fb opende

https://www.facebook.com/bigbleuworld/videos/233249114263237/UzpfSTEwMDAxMzkyNDE3NTgxMDo1ODU3MTcwNTg1NjkwOTU/

ik voelde me meteen helemaal verbonden met deze wereld…

dankbaar en heel erg verbonden

*foto https://www.facebook.com/bigbleuworld/?xts[0]=68.ARA-jFBgrPehyAocWQFwWyj7Tlcf0chm-o8nWbC1p3jB0hFbIeAINmA5W5LTnLq5E2R1H8DWUfpg_iOX4eVHJzK_hePeTnFFocukXaDYoj17EX2QqRAoN5_bej7aFRni-MD7vvYcAJsg1LI6rgV0buqPG-D2QNoD7fU43lDaJJ6lBFjuu-mYUqGNfV_sQfq9Klj5FFNfDwUUgQJK2hHrIyT6lJc0W1ZeVtoAuDGAvZRSFq1WLwIG3OczPSJ_TFNGirqqCX-BAFbGVJfeJml5OHxKqYEUG9pcyWrvyeHDzpwqF8P46Y7qe_sl3rc_pL_Oivb83LiF22NgMn0a47YoSDkGnw

6 reacties op ‘dromen

   1. Diepdonkerblauw. Bekijk het niet in zijn geheel. De lucht is blauw daar moet je heen als men zich onder water bevind. Als je boven komt zal je merken dat er een openheid ontstaat die diepte verdwijnt.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

   2. ja ik dacht het al, ik flirt altijd met die schaduwkant, de platgetreden paden he… ik ben boven ik hoef niet meer naar die diepte – en ik lach alweer hoor –
    ja ik heb de vinger aan de pols beet, dat is de voor en de na!

    yes yes yes…

    Namasté shivatje!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s