luister !

Ja we zijn het i.d.d. verleerd, daar is geen twijfel over mogelijk!

https://www.brainwash.nl/bijdrage/we-zijn-verleerd-naar-ons-lichaam-te-luisteren

Persoonlijk ben ik het perfecte voorbeeld geweest, cvs, endometriose, auto-immuunziekte, heeft ervoor gezorgd dat ik vanaf mijn 30ste bijna elk jaar een paar keer per jaar in het ziekenhuis belande met grote gevolgen van dien…

Maar er is nog meer, ik heb autisme en ik heb een vertekend zelfbeeld GEHAD! 
GEHAD !

Twee jaar geleden heb ik weer een aantal keer in het ziekenhuis gelegen met ingrijpende gevolgen, en toen heb ik beslist – ik ga mijn lichaam niet verder ‘opvreten’…

Toen is pas het besef gekomen, wat er nog aanwezig is ga ik koesteren en alle ‘innerlijke rommel’ moet eruit. Zo ben ik nog dieper gaan graven, kreeg ik uiteindelijk een autisme diagnose, toch wel behoorlijk autistisch ben ik, en ben ik nog meer gaan kijken wat ik met mijn lichaam en mijn leven verder wenste te beleven?

Lichaamsbesef – wat verteld je ziekte, je kwetsuren, wat wil dat zeggen en welke boodschap geeft u wat je lichaam wil zeggen?
Dàt is een zeer essentiële vraag van mijn innerlijke stem – intuïtie – geworden.

Zelf bewustwording, zelfbesef verkrijgen, zelf inzicht hebben is een verrijking voor uw hele leven!

Natuurlijk, ze zeggen dat het bij autisme een zeer moeilijke kwestie is, lichaamsbesef, lichaams’gevoel’, de innerlijke communicatie en aansluitend de communicatie naar buiten toe….

Ja, ik kan daar inkomen, ik vertelde ook maar even gewoon dat – mijn voet pijn deed – als ik klein was en hij bleek zwaar verstuikt door een verstoord evenwichtsgevoel door de vele prikkels die ik te verwerken had gehad… toen ik veel te laat bij de dokter aankwam wist ik het wel, en kreeg ik dubbel – op mijn dak – van mijn ouders die het niet wisten en van de dokter…

Ja ik herken het zeker, als ik ziek was en er uiteindelijk iets van ging vertellen wisten mijn ouders al dat er meteen actie moest genomen worden…

Ik en mijn onzichtbaar autisme hé…

Ik ben nu sinds mijn 35ste klant in 2 ziekenhuizen, en ik heb mijn dossier’s hier pak klaar in de schuif liggen om altijd mee te nemen als ik opnieuw naar spoed moet na de huisdokter het heeft bevestigd. – trouwens nog niet zo lang geleden opnieuw gebeurd, deze keer zonder operatie joepie…

Maar dat is helemaal niet nodig hé!

Naar je lichaam luisteren is essentieel om het welzijn van je hele ‘zijn’- je lichaam & hart…

Doe niet zoals ik, pak je lichaamssignalen serieus en ga naar de dokter als je niet zeker bent!

MAAR VOORAL kijk ook eens wat de boodschap is dat je lichaam u wil vertellen!

Mijn voet wenste op de dag van mijn verjaardag zeggen dat ik het rustiger aan moest doen en iets aan de stress moest doen die ik aan het ophopen was… (ik liep met een maagontsteking rond toen) … wat lag er op mijn mag ja, wat…

Dit weekend heb ik een heel goed gesprek gehad!
En ja, het evenwicht is terug en nu kunnen we opbouwen!

Het is altijd een verhaal, luister, investeer in je lichaam en in jezelf – ja het kost tijd en geld – maar de investering is zoals een langverwachte droom – welzijn voor lichaam en geest –

Niet vergeten hé!

Oei wat een lange blog, dit had ik niet verwacht, hmmm dit gaat ook in het boek komen… ja!

7 reacties op ‘luister !

    1. Ja he! zo ist, trouwens ik heb gisteren iets bijzonder ontdekt… ik heb zin om in de wagen te springen (of misschien is een vliegtuig nodig) om tot bij u te komen om mijn methode te laten zien, want het – ook – gaat over dit onderwerp…
      Namasté shivatje!

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s