Nog een kwartiertje

ik heb nog een kwartiertje

en ga even los schrijven…

over wat ik de afgelopen dagen allemaal heb geleerd?

gezien gehoord en besnoven ?

ach nee, misschien moet ik gewoon eens even los schrijven, en je vertellen dat wat ik vandaag ga doen van geen belang is voor de wereld om me heen, niemand ligt er wakker van wat ik vandaag ga doen, net zoals ik niet – of nee toch wel een beetje – wakker lig van wat jij vandaag gaat doen.

elke dag maken we een verschil, maar als we dat niet doen is het ook geen probleem.

alleen het kan een probleem worden, niet weg kruipen is de boodschap elk leven heeft een boodschap en dus ook die van u, van mij en van zij die de boodschappen verkondigen ook als die tegen mijn borst in druisen.

hoe het komt dat ik dat dan voel dat ze niet kloppen is gewoon omdat ik door mijn ogen naar buiten kijk maar netzogoedalszeker ook naar binnen kijken, en kijken doe we allemaal, liefst zo veel als we kunnen naar buiten…

oei ik ben niet los aan het schrijven ik ben op weg om een punt te maken over mensen die ja, ok ik moet al lachen en ik lach met mezelf bij de gedachte, Esther als mensen hier een kwartier lang moeten lezen hoe mensen alleen maar naar buiten kijken en de wijsheid van het hele leven alleen maar van binnen te vinden is , dan ben je ronduit vervelend.

dus schrijf nu eens iets waarvan je opkikkert in deze donkere dagen van weinig daglicht…

wel ik kan het zo goed niet bedenken maar als je in jezelf de energie voelt stromen en het warm krijgt als een levensvuurtje van binnen en vanbuiten omdat je eigen methode er ligt om te gaan uitproberen in een grotere doelgroep dan roep je innerlijk yes ik heb succes en wil je dat van de daken schreeuwen en ja ik ga daardoor wat dromen en ben in de ogen van andere zeer amibituis maar als je weet dat ik jaren geleden in de zetel zat af te zien van cvs en andere ongemakkelijkheden zoals endo dan lagen de ‘andere’ ook niet wakker van mij, maar ik wel wakker van de andere.

er is geen wereld waarin we met zijn alle in de zetel moete gaan afzien, ik heb gezien afgezien, jarenlang elk jaar meerdere malen in het ziekenhuis geweest door de endo en meerdere malen een ingrijpende operatie moeten ondergaan. sterk zijn wie sterk wil zijn, leren wat je te leren hebt en goed weten wat je kan en wat je niet kan.

focus, ja focus, en laat je niet verleiden door zelfbeklag, maar wees wel mild voor jezelf! zelfbeklag helpt je geen stappen te zetten, wel motivatie en gezonder realistische positiviteit. en dat kost levenstijd, geld en veel heel veel energie! opbouwend werken en je de kans geven om dat te doen. ja als ik eerlijk ben, ben ik nu weer wat de ‘oude nieuwe’ aan het worden, ik heb momenten waarvan ik besef – Esther je bent eruit – ja ik ben eruit, ik ben eruit gekropen uit mijn zeer moeilijke en heel ingrijpende post partum tijd.

depressie? ja en ook zeker nee, want ik ben gewoon van met diepte om te gaan. als geen ander ken ik ze in mijn hele leven.

nu ik de cursus gezonden intuïtie geef merk ik heel erg hoeveel zelfkenniswerk en inzichten het me heeft gegeven om die laag per laag van mezelf eens helemaal afte pellen en te kijken hoeveel prikstof eronder zat. prikkende ogen, maag, darmen en jeukende huid en verschillende opgevreten organen heb ik er aan over gehouden, maar, maar, maar ik ben jawel er heel dankbaar voor, en dat kan je nu niet echt geloven maar weet je wat, ik ben dankbaar, want die kracht die in me zat om mezelf – op te vreten – die heb ik kunnen ompolen naar een kracht die me is gegeven vanuit het universum en die mijn levenskracht is om ‘iets’ in de wereld neer te zetten in dat wat ik het beste kan op dit eigenste moment, NU, kan ik wat ik kan en gebruik ik niet alleen de kracht die in mezelf zit – en niet meer om mezelf te vernietigen – maar om in het vierkant alles de wereld in te brengen en daar ook neer te gaan zetten… spijtig dat ze boeken niet in het vierkant drukken…

ik vertelde laatste tegen een cursist – weet je wel vanwaar ik kom?

stomme vraag natuurlijk, ik vertel het bijna nooit tegen iemand anders, ik die maar stukken en brokken vertel van dat wat er eigenlijke allemaal is beleeft, vergeven is en waar ik nog midden in zit… ik ben een zwijger en soms mag je meegluren, en dan nog meer hier dan onder woorden…

iedereen heeft een oordeel als ze je verhaal horen en het belezen, daar zijn we allemaal mensen voor en doordat kunnen we nu de dag beginnen en is mijn kwartiertje om!

maak er een hele fijne dag van!

tot morgen!

8 reacties op ‘Nog een kwartiertje

  1. Het kwartje is om maar ook gevallen. Want mensen oordelen naar wat ze lezen en durven juist geen vragen te stellen over het schrijven.
    Esther maar er geen geurende schrijvende dag van waar jouw woorden kracht geven aan deze die niet oordelen maar lezen wat er geschreven staat.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s