kijk de vernieuwing is er!

ik loop al 45 jaar rond met autisme.

al 45 jaar.

gediplomeerd sinds vorig jaar.

monddood heb ik me dikwijls gevoeld, want ja als ik dan eens zei wat ik voelde, hoorde, meende en wenste dan deed ik daar lang over want ook jawel alle details kwamen ermee uit.

en zeg nu zelf wie heeft graag de details waarmee ze al eens zijn geconfronteerd …

spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is het mooiste voorbeeld van Europa?

Juist ja

Ja idd, er is een meisje die zeer goed weet wat ze aan het vertellen is, die zeer goed alles beleefd en geordend heeft in haar brein en zeer duidelijk en helder nu Europa aan het veroveren is – omdat ze een talent heeft – maar ook omdat ze het vanuit haar autisme heeft kunnen bedenken!

ik ga je het niet vertellen dat talent hierin een grote meerwaarde geeft en heeft voor iedereen die haar al bezig heeft gehoord en gezien!

ze inspireert onze zonen en dochters die ook tieners zijn op menig asfalt in Brussel…

wij staan met openmond te kijken! en ik sta te springen, ik spring elke donderdag gaten in de hemel en ik ben een veer als ik Greta bezig zie…

Focus heeft het, Focus in de belevingswereld waarin wij leven – het staren naar de navelelenbuik – is FOCUS leggen – buiten die grens- ver zoek, en wat is het talent dat bij ons is aangeboren?!

juist ja!

Greta is één van de zovele! zoveel zijn er die de stem kunnen laten horen op de manier zoals alle Greta’s in Europa een stem hebben…

wij als ouders, als opvoeders hebben er alleen maar naar te luisteren, en dat doen we behalve als we in de politiek zitten, Brexit aan politiekers die de verantwoordelijkheid in de handen leggen van alle Greta’s in de manifestatie van brossers voor bossen hier en de klimaatmarsen daar!

persoonlijk heb ik met kleuters gewerkt over het klimaat en de veranderingen ervan.

ik zal je nu al zeggen daar zaten ook Greta’s tussen! Nu zijn dat jongeren met een eigen stem, een stem die op een unieke manier kan schijnen op de kaart van de chronische ziekte die onze aarde doormaakt.

geen enkele stem heeft het recht om daartegen in te gaan.

geen enkele stem heeft het recht om te verbeteren wat alle Greta’s zeggen over het beleid dat er zoveel jaren is gevoerd…

 • ik hoop dat die stemmen niet in de politiek gaan! Nu Etiënne Vermeers is gestorven hebben we opnieuw een stem nodig die ethisch de juiste nood kan aanslaan, anders gaan we de toer op van een ander land met een geloof tegen de klima… verandering….

in de politiek maken ze de Greta’s van Europa monddood…

maar goed ik verdwaal even in de patronen die we NIET meer nodig hebben als we voor vernieuwing gaan…

ik ben er niet van verschoten, na 45 jaar hier op deze bol rond te lopen, heb ik verhalen gehoord van reizigers van klimaatonderzoekers en van beheerders die hier en nu al 20 jaar lang roepen dat de climax van het maakbare voorbij is.

zorgen voor, is de toekomst, ZORGEN VOOR is de toekomst!

en dat wat we niet hebben gehad, dat gaan we uitroepen!

ja je leest het goed – dat wat we niet hebben gehad dat gaan we uitspreken!

ja je hebt een keuze hé, meer dan 1000 keuzes per dag – en als je dan weet dat je 80% intuïtief beslist per dag en maar 20% cognitief dan kan je de Greta’s van deze wereld goed begrijpen!

Intuïtie is nu éénmaal heel sterk bij de vrouwen op deze wereld…

 • waarmee ik de mannen met een sterke intuïtie niet wil vergeten. want Ying en Yang hebben we nodig in deze nieuwe tijden die de jongeren in gaan gaan zetten!

nu we toch bij Ying en Yang aangekomen zijn kan ik je wel vertellen dat het evenwicht van man en vrouw in deze vastgeroeste navelenbuikstaardertijd (wie zich niet aangesproken voelt laat je horen!) weer beter in evenwicht kan komen. de vrouwen en de mannen in deze wereld die niet grijpen naar vastgeroeste patronen en vernieuwing – VERANDERING – wensen, die gaan NU hun kans moeten grijpen om met een natuurlijke ambitie er te gaan staan en klaar zijn om een pionier en een vernieuwer te zijn…

Oei wat lees ik hier…

ja ja waar kunnen mensen met autisme niet goed tegen? – jawel! idd verandering! MAAR als ze er zelf een innerlijk plan van aanpak hebben van kunnen maken dan is er een oerdrive aanwezig en luisteren is dat wat we dan nodig hebben –

voel jij het al wat ik met deze blog wil zeggen?

mensen met autisme zijn de mensen die een vernieuwing in het collectief denk, voel en luister vermogen kunnen brengen.

JA idd, mensen met autisme – Aspergers – hoog functionerende mensen met een prachtig spectrum – zijn de mensen die een oorverdovende innerlijke stem hebben en zeer luid kei goed zijn in hun denk en beleefwereld!

Als, als ze genoeg voldoende en zeer aangepaste ondersteuning krijgen!

Als ze met mensen omringt worden die die bijzondere vernieuwende talenten kunnen onderbouwen en ondersteunen!

het zijn die mensen die de eerste nieuwe jobs gaan invullen!

oh ja hoor het zijn deze bijzondere mensen – ASS – HB – BL – en zo – die de kunst in het leven er terug inbrengen, de ambachten van vernieuwing creëren en de gezonde spiritualiteit van de mens weer leven inblazen!

laat ons ontwikkelen in de vernieuwing van de wereld waarin in we leven!

laten we luisteren, vernieuwen, actie voren en verantwoordelijkheid nemen!

laten we inzichten krijgen wie we zijn, ons levensanker sterker maken, onze omgeving versterken en onszelf ontplooien – ook al zitten we onze broeken te verslijten op de schoolbanken – om realistische vernieuwende ideeën en uitvindingen in de wereld te zetten!

de tijd is NU!

dankjewel aan alle Greta’s van Nu en van de toekomst!

4 reacties op ‘kijk de vernieuwing is er!

 1. Ze hebben hun gave hun inzicht. Maar juist omdat ze een stempel dragen worden ze hierin geremd. Kijk maar eens naar jezelf en wat je nu aan het verwezenlijken bent. School ouders ze kunnen er niet mee om, en ze willen dat je ook andere dingen leert. Het belangrijkste vergeten ze hun gave die ze hebben.

  Zelf ken ik heel wat mensen en er is er eentje bij daar ik altijd versteld van gestaan heb. Als deze een liedje hoorde kon hij perfect zeggen de zanger/zangeres titel en wanneer het uitgebracht was. Maar dat was natuurlijk niet goed genoeg voor de school waar hij opzat.

  Mooie tekst.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. geef hem een dikke knuffel, ik begrijp perfect wat je beschrijft!

   ja idd ik weet het, ja en ik moet zeggen – mijn ouders hebben gedaan wat ze konden, toen en nu nog, ik ben hun heel erg dankbaar.
   Nu is het een andere tijd hé… ik ga samen met mijn zoon werken aan de nieuwe tijd!

   om mensen een stem te geven en de kracht om talenten – nieuwe talenten – te laten ontplooien en zichtbaar te maken…

   daarvoor ben ik geboren hé – knipoog –

   ik voel het in mijn hart…
   Dankjewel shivatje, veel liefde voor je bijzonder(e) kracht…

   Namasté

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s