Waar?

ik heb zelf een methode ontworpen om te leren uiten, te benoemen…

gisteren kreeg ik bezoek van mijn begeleidingsdienst en ik heb ze uitgetest op mijn begeleider omdat het zo aankwam…

ze werken!

ik twijfelde niet dat ze niet zouden werken, het is een methode die al heel oud is en al heel goede diensten bewezen heeft ook in bedrijven…

maar nu ik doordenk en nu ik al mindmaps heb gemaakt voor mijn boek…

begint het te dagen waar mijn strategieën op niets uitlopen…

shivatje heeft gelijk, ik heb rust nodig op alle vlak, even echt genieten…

ik heb de afgelopen dagen een aantal strategieën ontmaskerd…

 • alles wat ik niet kan begrijpen zo snel als kan – aanpakken – doorwroeten – en oplossen… – in dat oplossen ga ik dan zover dat ik mezelf verlies, en heel dikwijls heeft het te maken met het door gronden van een gedrag of een denkwijze van iemand DIE IK NIET BEGRIJP … ik zal me er moeten bij neerleggen, soms begrijpen de mensen zelf hun denkkronkels niet – maar ik heb die duidelijkheid nodig om weer verder te gaan… – het zal me tijd kosten om dit te aanvaarden en gewoon weer verder te gaan – het tis wat het tis – als het mijn omgeving het wel begrijpt maar ik niet –
 • mijn vluchtgedrag heeft ook te maken met de omgeving niet meer te kunnen – handelen – wegens een te vol hoofd en niet voldoende tijd… ik ga het dan letterlijk – buiten mezelf zoeken – ik zet mijn overleving strategie volledig in – en dan ben ik in no time een ongeleid projectiel… eerst en vooral innerlijk! dan uiterlijk adhd ten top!
 • het grote nadeel van mijn vluchtgedrag is ‘vastbijten’ aan dat waar ik wel vreugde en rust van kreeg…. hmmmmm een dubbeltje op zijn kant, want dat is iets wat heel moeilijk is om te draaien…
 • ik ga idd dingen doen die me plezier geven maar doe dat in zo weinig tijd dat de tijdsdruk toeneemt en ik dus ja behoorlijke stress krijg…rap rap rap naar het tuincentrum, rap rap rap de planten in de bak – en dit moet juist zijn – en dan rap rap rap naar binnen met bevroren handen en een kind dat ‘kei veel honger heeft’ omdat mama even helemaal in to de planten en de aarde was…
 • ik kan de bijzaak van de oorzaak – of – wat is belangrijk en wat niet – dan zo extreem moeilijk onderscheiden…
 • ….

mijn moeder zegt dan – Esther waar maak jij je toch druk over – dan is het zo dat ik het niet kan – te pakken krijgen –

de zin die ik ga uitspreken is

 • moet ik dit nu doen?
 • moet ik dat wel doen?
 • wat ga ik doen?
 • voor wie ga ik het doen?

ik dank alweer Shivatje, en ja hoor Aquariuspolitiek – Jan Willem – meestal schrijven en zeggen de coachees het antwoord op hun problemen, als coach moet je gewoon – de bal proberen in de inzichtnetten te dribbelen –

ik heb nu al een paar nachten door kunnen slapen, en dat doet goed!

en nu muziek, want dat is voor mij super helend!

4 reacties op ‘Waar?

   1. Ik kan je vanuit afgelopen twee weken melden dat ik mijn belangrijkste les heb ondervonden bij het schrijven van mijn boek: je kunt het alleen maar succesvol afronden als je voorbereiding erg goed is geweest en dus alle aspecten en onderdelen heel zorgvuldig hebt vastgelegd en die ook voor het grijpen liggen.

    Dan, na die voorbereiding, is het een kwestie van alleen maar de hele dag door schrijven tot je ermee klaar bent, want ieder onderbreking of afleiding is dodelijk. Ik heb zelf ontdekt hoeveel gaten er nog in mijn tekst aanwezig waren en waar ik afgelopen jaren geen stap verder heb kunnen zetten.

    Nu had ik er dus genoeg van en heb mezelf erg boos gemaakt en mezelf toegesproken: nu maak je het af of anders stop ermee! Ik ben dus als een wildeman tekeer gegaan en alleen maar 2 weken lang alles gecorrigeerd en de boeken er weer bijgehaald omdat ik spelfouten niet kon plaatsen. En nu is dat overzicht spontaan ontstaan en ben ik er erg tevreden over. Maar nu weet ik ook tegelijkertijd hoe ik een 2e en 3e editie moet aanpakken, omdat ik nog lang niet uitgeschreven ben. Daarom zijn schrijvers types die zich als kloosterlingen en kluizenaars kunnen opsluiten. Anders lukt het niet!

    Liked by 1 persoon

   2. dankjewel, dankjewel! dankjewel ! in mij leest een kluizenaar… en ja je hebt gelijk, ik ben opnieuw begonnen aan het ‘voorwerk’, en ja ik voel nu ook al, 123 aankomen, maar eerst beginnen met het begin, idd het moet gewoon ‘vast te grijpen zijn’…
    hmmm

    ik ben benieuwd naar uw toekomstig(e )boek(en)…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s