tuuuuuuuttttt

oei even een interne burn out…

ja het hoofd zit vol, er is te weinig alleen tijd geweest dat laatste dagen…

ja en er komt veel nog op me af waar ik geen controle over heb – een manier van denken waar ik heftig op reageer…

op dit moment komt mijn autisme zo duidelijk naar boven!

en schreeuw ik het uit – kan me iemand echt eens uitleggen hoe mensen denken zodat ik me aub echt kan inleven en het dan kan verwerken –

want afspraken zijn afspraken, en als het niet meer zo is dan sla ik tilt…

omdat ik niet genoeg alleen uren heb gehad – ik sta dan veel te vroeg op om uren te sprokkelen – ik doe dan dingen die niet passen omdat ik geen tijd heb om te ordenen – ik roep en spreek niet – ik kan dan ook niet meer luisteren en reageer dan niet op dat waarop ik moet reageren – ik vergeet de uren van een afspraak op te schrijven…

het is geen ‘bevriezing’ mijn zijn slaat op hol, maar ik kàn het niet meer uiten, en dat vergt ook veel energie…

dan sla ik tegenwoordig aan het opruimen, maar niet aan het sorteren, ik kieper gewoon alles weg waarvan ik denk dat… en waar mijn huisgenoten anders over denken…

ja het zijn spiegels…

en nu moet ik maken dat ik mijn jas aan heb en kan vertrekken anders kom ik te laat op school…

….

7 reacties op ‘tuuuuuuuttttt

  1. Oei, heftig dit. Ik heb een zoon met autisme. Hij kan ook slecht tegen afwijkingen van afspraken. Zelf heb ik eerder het omgekeerde. Ik sla dan op tilt als ik me in mijn bewegingsvrijheid beperkt voel. Daarom neig ik naar de slag om de arm. Dat zorgt voor een spanningsveld. Met dat soort mensen heb jij wellicht ook te maken, kan ik niet goed beoordelen. Naar mijn zoon probeer ik zo voorspelbaar mogelijk te zijn en me te houden aan afspraken die ik expliciet met hem maak. Duidelijkheid voorop. Ook over de dingen waar ik een slag om de arm wil houden. Dan spreken we af dat we niks afspreken. Het is geven en nemen denk ik. Mijn zoon en ik hebben een heel goeie verstandhouding. We zijn dikke maatjes, dus het lijkt te werken. Kan je hier iets mee?

    Liked by 1 persoon

  2. [omdat ik niet genoeg alleen uren heb gehad – ik sta dan veel te vroeg op om uren te sprokkelen – ik doe dan dingen die niet passen omdat ik geen tijd heb om te ordenen – ik roep en spreek niet – ik kan dan ook niet meer luisteren en reageer dan niet op dat waarop ik moet reageren – ik vergeet de uren van een afspraak op te schrijven…]

    Je antwoordt zelf al op je probleem: je neemt niet genoeg tijd voor jezelf en daardoor gaat het lichaam protesteren. Weet je nog dat ik afgelopen zomer niet eens meer kon opstaan om uit bed te komen? Ik had ook teveel van mezelf gevraagd en op een bepaald moment vinden je eigen (been)spieren het welletjes. ‘Als je toch niet naar je lichaam luistert, dan weigeren we verder dienst te doen voor een robot’, want je bent dan inderdaad jezelf aan het nahollen vanwege je afspraken. Dwing jezelf tot rust, zoals shivatje schreef, want zo houd je het niet vol. Met je denken zit het wel goed, maar nu nog je lijf liefdevol toespreken. Een liefkozing geven, jezelf knuffelen. Komt dus weer goed!

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s