hier heb ik geen woorden voor!

ik heb ondertussen al heel veel boeken gelezen over geboren worden en nieuwentijdskinderen en zo verder en zo voort… ja er zit aan mij ook een HB kantje…

ik heb me jaren geleden ook afgevaagd waarom mijn kinderen niet werden geboren en me eveneens afgevraagd waarom onze zoon dan plots wel geboren is geworden…

ik heb me bewuster in gaan leven in mijn geboorte en me opnieuw ingeleefd in de geboorte van de zoon & de periode daarna…

het heeft voor veel helderheid gezorgd, natuurlijk ik ben daar bewust mee omgegaan en heb daar ook bewust heel intense hulp voor ingeschakeld van een coach en een therapeut…

enerzijds omdat de opvoeding en de begeleiding van een ass zoontje als je zelf ass hebt helemaal niet vanzelfsprekend is…

ik deel deze uitzending even gewoon omdat deze mevrouw hele goede boeken heeft geschreven die ik ook gebruik in mijn research voor mijn aankomend boek…

dus dit is voor de liefhebbers, toch deel ik het graag omdat ik ook zo in het leven sta…

— ik wist het door via blogs van vrienden veel te lezen over deze onderwerpen, en ook al boeken te lezen over deze onderwerpen.

maar het dan van een grote dame te horen en in mijn gevoel bevestigd te horen dat doet wel wat met me —

ik heb de aflevering nu een uur geleden gezien en ze blijft bij me hangen!

echt kijk en ja verwonder!

3 reacties op ‘hier heb ik geen woorden voor!

 1. Wow, laat ik nou precies hetzelfde in mijn prilste eerste jaar van mijn leven hebben meegemaakt als waarover Anna Verwaal vertelt, maar dan in een andere setting dan de zeeman van haar. Ik ben drie maanden na mijn geboorte in Amsterdam (1947) direct na de oorlog met mijn moeder op een passagiersschip naar Tokio vertrokken omdat mijn vader daar was aangesteld als tolk-vertaler bij het oorlogstribunaal als oud-gevangene van de Jappenkampen maar als ‘sinoloog’ (studie Chinees en Japans) ook aangesteld als verantwoordelijke voor het krijgsgevangenkamp in Nederlands-Indië. En in die functie voor alle ‘wandaden’ van Nederlanders de verantwoordelijkheid moest nemen en dus dagelijks gemarteld werd. Maar dat terzijde.

  Mijn moeder en ik onderweg naar Japan tijdens een driemaanden durende bootreis, omdat er nog geen vliegverkeer bestond; de DC3 als eerste vorm van passagiersvervoer moest nog worden uitgevonden. Alle reizen de wereld over gingen per schip. Halverwege Azie kreeg mijn moeder een telegram van mijn vader dat we niet mochten ontschepen in Tokio-haven omdat hij te horen kreeg dat ik als baby deze 51e Nederlandse ‘ingezetene’ zou zijn, terwijl er maar 50 ‘mochten’ worden toegelaten. Wij zijn toen gestrand in de buurt van Ceylon (het vroegere Sri Lanka) tot mijn moeder alsnog een telegram ontving dat we toch werden toegelaten omdat die bureaucratische regel was afgeschaft.

  Maar het wonderlijke was dat de spanningen voor mijn moeder tijdens het moment van ontvangt van het bericht van weigering zo ernstig opliepen dat ik ernstig ziek werd vanwege een hersenvliesontsteking, waaraan ik zou zijn overleden, ware het niet dat ik als een van de eerste baby’s kon profiteren van de net ontdekte antibiotica, dat toen een medische revolutie betekende. De dood passeerde mij dus, maar het verhaal van Anna Verwaal heeft me natuurlijk een schok van herkenning opgeleverd, omdat zij ook te maken had met verlies van (in haar geval adoptie en dus) haar ouders, tot ze in het Midden-Oosten ontdekte dat baby’s op sterven na dood ook gered konden worden. In haar geval een opgegeven en achtergelaten baby dat via de vingers van Anna contact probeerde te krijgen met haar, waarmee dus een instinctmatig gevoel van overlevingsdrift kenbaar werd gemaakt: ‘Ik leef en besta nog en ik wil niet dood.’

  Mijn zusje waarmee ik het in het najaar gebrouilleerd ben geraakt meende in dat laatste gesprek dat ik via mijn hersenvliesontsteking mijn hypersensitiviteit kreeg omdat die relatie is aangetoond voor het onderzoek van Pim van Lommel in zijn boek ‘Eindeloos bewustzijn’. Maar ik vertelde haar dat ik met mijn heldervoelendheid was geboren (zoals iedere baby met alle 5-D zintuigen wordt geboren). Maar omdat mijn zus daarin niet gelooft, bleef zij alléén dat verband als verklaring vasthouden en werd het voor mij duidelijk dat ik niets meer te zoeken had bij mijn familie, waardoor ik mij gedwongen zag die banden door te snijden.
  Nu pas wordt het me ook duidelijk dat ik bewust in dat gezin werd geboren opdat ik een bijdrage kon leveren aan een verhoging van de familie DNA-structuur omdat ik hoger bewust wezen op aarde ben gekomen om deze familie op te trekken naar hoger niveau door een hogere trillingsfrequentie aan te brengen, want dat wordt automatisch ‘overgezet’ en meegenomen in de nieuwe DNA-structuur van komende generaties binnen de familielijn. En voor nieuwe inzichten of hoger spiritueel bewustzijn kunnen ze altijd bij mij aankloppen. Zo werkt dat is in de biologische evolutie. Maar daarvan is nog geen gebruik gemaakt, want ik heb al mijn hele leven ‘onzin’ uitgekraamd in hun opvatting.

  Dus, dank je wel lieve Esther voor jouw prachtige blog, waarmee ik ook weer een mooi geschenk hierbij kan doorgeven!

  Geliked door 1 persoon

  1. ja, hier ga je echt weer tussen de lijntjes door lezen natuurlijk!

   dankjewel voor je verhaal hier!

   ja een baby heeft enorme krachten, en zeker krachten en waarnemingen waar wij als volwassenen nog geen eens de notie van hebben hoe het komt dat een leven op aarde in een lichaam als dat van een baby een ‘inpakt’ heeft op ons trillingsniveau, en dat van een ander…
   voor mij persoonlijk begint het leven niet van het moment dat ik adem, nee het begint ook zoals Anna zegt voor het begin van de conceptie!
   ik heb er me dus al wel wat jaren van bewust dat een ‘levensstudie’ niet vanuit het aardse leven komt!

   en ja ik volg, je hebt een familie gekozen om het trillingsniveau op de krikken…
   hier bij ons in ons gezin loopt er ook zo ééntje rond… knipoog…
   maar dit schrijven Jan Willem is toch ook niet vanzelfsprekend…
   Shivatje heeft hier zeker ook iets over te schrijven, ik ben benieuwd!
   groetjes en een hele fijne dag vandaag…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s