de vestjes en de rest

ik volg de politiek niet echt meer op tv, ik neem ervan mee wat ik nodig heb en de rest niet meer…

maar eerlijk, ik heb echt geen goed gevoel meer, vertrouwen in de mensen die ik persoonlijk ken en waar ik kan gaan achterstaan zelf daar heb ik mijn bedenkingen soms bij.

hoe de politiek nu geconsumeerd wordt door de politici zelf, ik kan het niet echt goed begrijpen.

je kent ze nu ondertussen wel, fluor goed zichtbaar komt nu meer en meer in het straat beeld en krijgt een waarde in de hoofden van grote zelfregulerende politici.

maar wees eens eerlijk, wil je elke dag een gezonde maaltijd op tafel krijgen met alles vers en in gedachten houden de seizoen groenten, vlees, vis en de rest dan heb je een budget nodig. 

ja hoor sinterklaas brengt me nog steeds geen kar vol biogroentjes en basis levensproducten.

ik heb het zelf altijd vreemd gevonden dat mensen niet protesteren, ja wel met de protest stemmen, dat hebben we weer mogen zien de afgelopen stemronde – en dat gaan we weer zien bij de volgende ronde hoor – maar wat halen die uit?

dat ze in ons buurland de dingen kort en klein slaan, dat is niet iets wat ik graag zie, maar ik hoor wel graag de essentie van de goed zichtbare hesjes in het buurland.

het beknibbelen aan de basis benodigdheden in een gezinsbudget is niet niks!

ik merk dat goed in ons budget!

nu kan ik van de daken gaan schreeuwen, ik ga voor vega! omdat ik het geld niet meer heb om niet voor vega vanuit eigen keuken te kiezen, gaat een brug te ver, maar heel langzaam worden de gezonde producten echt duur.

laat staan wat de maatschappij verwacht van ons als ‘gezin’. 

gaan werken, een auto, weet je hoeveel een auto kost ! al eens uitgeteld?

heb je al eens stil gestaan hoeveel een verzekering kost? 

wij zijn als gezin hebben niet te veel hoor, we moeten creatief zijn, ook omdat ik gekozen heb om als huisvrouw door het leven te gaan en gezonde  voeding en duurzame kleding hier in huis te voorzien.

en ja we krijgen klappen van de zweep, hoeveel we moeten bijbetalen omdat mijn man in de veronderstelling was dat zijn hospitalisatie verzekering een 1 persoonskamer dekte en het niet heeft gedaan, min bijna 300 euro ook omdat de dokter een supplement heeft aangerekend dat niet gedekt is.

zelf heb ik een dure DKV verzekering, joepie, joepie, ik spring in het rond, maar die dekt alleen de hospitalisatie en niet – geen hospitalisatie – dus geen …

en dan weet ik dat ik nog niet mag klagen, heel zeker niet, in de buurlanden is het zo nog niet.

maar ik leer mezelf dat je al heel veel geluk moet hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, en op het einde van de maand rond komen.

ik kijk mezelf in de ogen en zie wat een euro waard is.

nochtans begin ik weer om te rekenen in Belgische franken.  wat kost een kwaliteitsvol brood? ja 2.40 soms over de 3 euro…

dan kan je je vragen waar ik mijn brood ga kopen?! ja je hebt gelijk, ik kies idd voor een smakelijke boterham, ééntje waar je met twee sneden een smakelijk ontbijt mee hebt gegeten.

en zo is het met alles, ik kies voor de goede basis producten!

het is een cirkel natuurlijk. ongezond is gewoon veel goedkoper…

gezondheid tegenover de gezondheidszorg…

gisteren zat ik in de rolstoel, op een dikke 15 minuten was de orthopeed geweest – keek naar me in de zetel die klaar was gemaakt voor een nieuwe plaaster – keek naar het scherm met de foto van mijn voet – zei tegen de vriendelijke vrouw – ja die plaaster gebruiken – keek naar me terwijl ik opnieuw vroeg wat er was en ik kreeg van hem een gezichtsuitdrukking “heb je het niet gehoord terwijl ik naar de foto’s op de pc keek ” dat je gescheurde gewrichtsbanden hebt?!” 

hij klaarde op toen ik nog eens vroeg of dat het dan wel ‘normaal was dat die zwelling nog zo sterk aanwezig was’ hij lachte en antwoorde dat de doorbloeding nog moest in orde komen en dan mijn voet minder zwelling ging hebben.

en zei – je gaat er nog wel last van hebben de komen de weken. 

en weg was hij.

ik dacht, je dat gaat misschien wel…. knipoog… (ik ben hen wel dankbaar hoor, mijn gynaecoloog verdient de hemel ze is goed en ik ken haar al heel lang nu ik weet ook hoeveel uren ze moeten draaien en dat aan hun loon ook beknibbeld gaat worden…)

mijn tandarts kiest voor één keertje dit en volgende keer dat en dan gaat we dat doen en de volgende keer… oef ik heb een tandenverzekering anders is dit ook een dikke dikke streep door de rekening

oei ik ben even mijn draad kwijt…

waar was ik gebleven – 

ja zo was het toen ik onlangs de TUUT hoorde en ik de kar moest laten staan ‘het grote kassa en inkom deel van den Colruyt 

geen geld meer en dan gaan we improviseren …

waar zijn ze gebleven?!

er zijn geen oplossingen meer als je TUUT zegt, maar dat en daar houden de politici geen rekening mee.

je kan dan alles te koop zetten en verhuizen, ook dat is na een aantal bezoeken op websteks en gaan kijken niet meer van toepassing.

de rekening is gemaakt, willen we houden wat we hebben en onszelf versterken dan zullen we het moeten doen met dat wat we in ‘onze handen hebben’, en dan zijn we bij de gelukkige met ons klein huisje op een lapje grond.

twee slaapkamers, een living een keuken en een badkamer, met in de kleine tuin een atelier…

een westie, een kattin, 3 vissen, 2 auto’s, een kind, en wij.

hoeveel moeten we daarvoor betalen mijnheer de politieker?!

 https://www.een.be/van-gils-gasten/zijn-jullie-niet-beschaamd

Advertenties

12 reacties op ‘de vestjes en de rest

 1. Ik begrijp je volledig en volkomen Esther, en ik geef je groot gelijk met je woorden. Zoals je weet sta ik ten principale niet anders in je emoties en gevoelens. Maar ik zie de politieke wereld ook alleen maar door mijn bril, en dat betekent de komende transformatie van de huidige 3D naar 5D waar iedereen aan moet geloven. Dat betekent dus ook dat de huidige 3D-politiek dan ook niet meer bestaat en dus kan je je zorgen ook laten rusten! 😉

  Liked by 1 persoon

   1. Ik heb nog en vraag over * ik ga dan over tot ‘een bestelling’…* Ik vermoed dat dit Vlaams is, want ik kan deze uitdrukking niet plaatsen in verband met ons volgende leven in 5D. Een bestelling ken ik alleen van iets aankopen of een consumptie bestellen op een terrasje of in de kroeg. Dus, mijn vraag Esther, wat bedoel je met ‘een bestelling’?

    Liked by 1 persoon

   2. dat is een vriendinnen spreektaal, – we zeggen het wel eens als we een wens hebben – bestel het eens – en dat spreken we het uit in het universum – dat bedoel ik met ‘ een bestelling’.

    Liked by 1 persoon

 2. Het zal er allemaal nog niet op beteren.
  Ooit hoorde ik er zal terug gegaan worden naar arm en rijk iets er tussen bestaat niet meer.
  En wij op het einde van de maand nog kan sparen dat is een rijk persoon zeg ik altijd.
  Zoals je schrijft je mag niets tegenkomen of je kan naar het ocmw lopen.
  En dan weet ik dat wij nog niet echt mogen klagen kijk maar eens naar onze buurlandjes die het nog zwaarder hebben als het gaat over ziekte verzekeringen en dergelijke.

  Ik hou me al lang niet meer bezig met politiek. De rede je stem wordt toch niet gehoord. Ze noemen het een plicht maar die plicht trekken ze niet door voor hen zelf.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. ja ik denk het ook – rijk en arm – dju, helemaal niet meer humaan…

   ja wie op het einde van de maand nog kan sparen is idd een rijk man!

   plichten en rechten hé, ja ik denk dat we vooral de specialisten zijn geworden van rijke achterdeurtjes…
   wie dat betaald zijn die die niks meer over houden om te sparen…

   Namasté
   shivatje

   Liked by 1 persoon

   1. ja wij zijn te braaf geworden, ja zo ist echt te braaf.
    ik ben ook erg verschoten van de ‘hoeveelheid’ bijbaantjes ze mogen hebben en hoeveel ze erbij mogen bij verdienen, er BIJ verdienen hé, straf, echt straf…

    och ja, morgen is een andere dag hé!

    Namasté

    Liked by 1 persoon

 3. ha die Esther
  ik sta hier pal achter
  de smerige politiek is er niet voor de gewone man/vrouw
  die is er voor het grote geld
  als ze zeggen dat we in een rijk land wonen , hoe zo zijn er dan steeds meer voedselbanken 😦
  een schande is het bah bah bah

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s