droom groot lieve schat!

– is het zondag tekenacademie? –
– nee –
zei hij – volgens mij niet mama –

ik keek heel goed naar zijn houding
het klopte

ik lachte
en zei
– dan moeten we wel goed tekenen in de vakantie –

hij lachte en zei
– mama ik kan al tekenen! –

ik lachte en zei
ja natuurlijk schatje
maar goed leren tekenen is nog veel beter…

hij keek me aan
met een blik van
– zeg mama ik kan al wel goed tekenen –

ik lachte naar hem
ik verwachte dat hij het ook ging zeggen

– ja mama –
ik ga later teken filmpjes maken voor baby tv
en films voor jullie!
dan hebben jullie altijd een film die jullie graag zien

oh!
zei ik
dan ga je naar Brussel studeren
voor regisseur en filmmaker

hij keek me weer aan
met zijn al eerder vertoonde blik
en zei
– mama ik ga niet studeren –
– ik moet daar niet voor studeren –
– als ik goed kan tekenen kan ik dat al ! –

ik keek hem aan ik lachte
– mama je moet niet lachen!
ik kan dat hoor!

en hij lachte naar mij
met een wonderlijke
grote lach
met glinsteringen
in zijn ogen

ja schatje
ga maar verder schatje
met filmpjes maken
want dat doe je al vanaf het moment
je wist hoe je dat moest doen!

succes
schatje
je hebt je – grote bomen – op je rapport verdient

filmpje via https://www.facebook.com/hetlampje/

6 reacties op ‘droom groot lieve schat!

 1. Prachtig, prachtig z’n echt nieuwetijdskind. Hij weet wat er gaat gebeuren en dus komen zijn dromen uit. Want hij kent zijn realistische dromen die geen droom-dromen zijn vanuit een ‘vluchtfantasie’, zoals dromen veelal voor volwassenen zijn. Gefeliciteerd Esther met zo’n ‘gaaf’ kind.

  Liked by 2 people

  1. ja, dankjewel ! ja ze weten het he! Neen het zijn geen – dromen, dromen – Het gaat misschien wat naar de schaduw evolueren, maar het zal altijd blijven, je ziet dat, ik voel dat en het is zoals hij zegt. telkens iets meer zelfzekerheid, waar wij als ouders wel eens van verschieten… straf hé…

   dankjewel

   Liked by 2 people

   1. Ze weten het zeker, en dat komt vanuit hun hart en dus wordt het werkelijkheid. Punt. Maar onze generatie is dat nog niet gewend en daarom ontstaat in strijd in menig huisgezin. En dat is zo triest. En wat dat betreft ben ik ook somber gestemd hoe traag die ontwikkeling gaat. Deze mensheid is niet hardleers door eigen onkunde, maar doordat veel te weinig mensen weten hoe het geestelijk werkt. Dat vind ik de grote constructiefout in deze aardse schepping, waar alleen een instroom aan hogere energieinflux ons kan redden.

    Liked by 2 people

   2. wel ja, dat denk ik ook… ik had het nog niet zo bekeken van de traagheid, waar ik dan wel eens op bots is de trauma waarmee vele mensen zitten die hoger bewustzijn. juist doordat ze zijn dichtgeklapt door het toedoen van het ‘niet weten’ van de opvoeders…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s