Forever Young

wist je dat je als kind geen angst had.

jij voelde wat je voelde, je zag wat je zag en had een overvolle fantasie…

het reptielenbrein in volle actie!

heerlijk!

nodig om te leren leven zoals we zeggen als volwassenen…

is dat zo?

we weten allemaal dat de droombeelden van vroeger alles hebben bepaald in ons onbewuste.

geen van ons ontsnapt daaraan! onder het bewuste staan de eerste levensjaren in gegraven.

daar waar we ze nog net weten te vinden….

als we ze dan opgeslagen hebben, hebben we ook de mogelijkheid om ze terug te halen.

imaginatie!

dat is heel gemakkelijk, u strekt de armen, en plooi je handpalmen naar u toe, dat is je mentaal scherm. op dat scherm kan je je kindertijd bezigheden laten op schijnen!

en neen het is geen fantasie!

en voel eens, er is geen angst bij! ja hoor je voelt het goed geen angst BIJ DAT WAARVAN JE DROOMDE ALS KIND –

angst!

onze grootste georkestreerde emotionele collectief gedragen emotie die onder onze huiden is gekropen en waar we allemaal een allergie voor zijn gaan ontwikkelen.

het mag niet getoond worden, het mag niet geuit worden, want dan zijn we verlamd van angst.

of andersom, we gaan net in actie schieten door angst.

we gaan creëren uit, angst, boosheid, verslagenheid en andere onderdrukte basis emoties…

creëren van een onderdrukking…

ik ken er wel wat van.

tot ik een paar maanden geleden heb gezegd, ik ga het niet doen! niet meer werken vanuit de schaduwkant van mijn ego…

en toen gebeurde er iets…

mijn eigenheid kwam boven drijven, spiritualiteit.

een woord waarvan we gaan duizelen, zweverig, niet concreet, we duizelen allemaal als we het woord horen MAAR WE GEBRUIKEN HET ALLEMAAL ELKE DAG EEN AANTAL KEER…

wat zeg je nu?!

ja we gebruiken onze intuïtie heel veel op een dag.

onze intuïtie?

wat heeft dat te maken met spiritualiteit?

alles!

ALLES?!

ja alles!

en dus, ik maak deze week iets mee waarvan ik onbewust wist dat ik het kon, maar nog niet bewust van was.

zoals dat gaat in een evolutie, een walk of life, gaat het naar daar waar je in dit moment van je leven goed in bent, dàt wat je ontwikkeld past bij het talent dat je nu in de wereld kan neerzetten…

ik deed voor de tweede keer mijn spirituele ‘deur open’ en mocht ik als vertaler een boodschap vertalen vanuit het universum.

ja de angst helemaal achtergelaten ! helemaal verlost van de angst deed ik mijn innerlijke deur van mijn poort open naar de wereld van mijzelf en andere…

geen angst want ik was helemaal geaard!

zonder angst kan je pas in de ruimte die je voor jezelf hebt gecreëerd leven. leven in ruimte, zonder angst !

ik kan het achterlaten de angst, ik ben ook niet meer ‘bang’ voor vanalles en nog wat, life is life, en je kan er alleen maar ‘het beste, het pure’ uithalen.

en dat pure, die angstvrijheid, die heb jezelf in de hand.

IK BEN !

en ik laat me niet in de sluiers inpakken, ik ga de ruis aanpakken!

dankjewel angst, je hebt me geleerd wat leven is.

dag angst, ik laat je gaan!

dankjewel!

hallo wolfsvrouw!

natuurlijk besef ik heel goed dat bloglezers zich bij het lezen van mijn spirituele posts op zijn minst hun wenkbrauwen fronsen, of erger meteen uitklikken, mijn ouders zouden het ook doen…

maar kijk, ik ben gewoon wie ik ben, en alles is energie, ik en jij, en veel veranderd ben ik niet, hier ben ik gewoon zoals jij en jij…

het verschil is, ik heb een onzichtbare spier zodanig getraind dat ik ze herken en kan inzetten om een niveau waar andere het ‘raar’ vinden….

nochtans, iedereen heeft een oer brein – ons reptielen brein – en dat is bij mij bijzonder actief…

ik noem het alleen mijn wolfsvrouw…

191daaecc02d2fcc92151afdf97ab5be

 

Advertenties

10 reacties op ‘Forever Young

 1. Wat mijzelf betreft klopt dit niet; ik heb angst gekend toen mijn zusje geboren werd en haar aanwezigheid in het gezin was voor mij een bron van ellende. Ik heb daardoor een hele traumatische jeugd gekend. Twee weken geleden heb ik met haar en haar man een gesprek gevoerd over mijn manuscript en dat liep geheel uit de hand. We waren het op geen enkel punt eens en ik heb haar energie ervaren, die geheel parallel lopend aan onze jeugdjaren. Naar aanleiding van dat gesprek heb ik nu het contact met haar verbroken omdat zij structureel geen respect voor anderen (en niet alleen voor mij) kan opbrengen en altijd en overal dominerend wil zijn. Nu het me zo duidelijk is geworden, werd me ook duidelijk waarom ik mijn jeugdjaren geheel uit mijn geheugen gewist heb. Dus kinderen met vechtende ouders, om maar een parallel te trekken, groeien met evenveel angst op als dat mij is gebeurd.

  En later op de middelbare school waar ik mijn spiritualiteit ontdekte, maar ook bemerkte dat anderen er niets van begrepen, volgde de angst om erover te spreken en heb dus van dat moment een dubbele persoonlijkheid ontwikkeld uit angst voor afgewezen te worden. ik heb eraan gewend geraakt en wist toen ook dat ik mijn eigen ruimte had gecreëerd om veel en vaak in stilte te verkeren. En dat was een zegen!

  Liked by 3 people

  1. Ik wilde alleen met deze reactie aangeven dat ik nu het feitelijke bewijs in handen heb gekregen dat alle traumatische pijnen – uit al de levens tot nu toe en in het huidige leven – bewaard en opgeslagen blijven in al je lichaamscellen en dat die allemaal moeten worden geheeld om verder te komen in je ascentie naar hoger bewustzijn. Daarvan had ik vanuit lezingen en literatuur geen voorstelling, want wie kan zich daarvan de praktische consequenties voorstellen? Maar nu weet ik het en sterker nog, twee jaar geleden maakte ik in familiekring een herdenking mee van en nichtje (van mijn leeftijd – jaargang 1947) die net was overleden (in Canada). Die familie-energie bracht mij in een uiterst heftige emotionele explosie waarin ik het concentratiekampsyndroom via mijn zusje (1,5 jaar jonger maar later uitgegroeid tot een ambitieuze persoonlijkheid) heb opgelopen omdat ik als kleuter van 1 jaar niet wist wat me overkwam door al op die leeftijd zoveel geestelijk geweld.

   Mijn ouders wisten ook geen raad met mij omdat ik mij zo anders opstelde dan jongere peuters. Voorafgaande aan die geboorte van nr 2 (er zouden nog 2 volgen) was ik bljj en vrolijk, maar na de eerste maanden na de geboorte voelde ik intuïtief dat ik grote problemen met haar zou krijgen en dat werd dus volledig bewaarheid. En pas enkele jaren geleden wist ik dat deze martelgang noodzakelijk was om mij weerbaar genoeg te maken voor mijn toekomst als ik door de wereld trek met mijn boek. Dat dwars tegen alle religieuze conventies zal ingaan. Dan heb ik mijn missie vervuld die 2000 geleden is mislukt als een van de vele apostelen (vanuit de buitenkring; een van de 144) die de wereld introk, maar direct werd geslachtofferd door de vijandige omgeving. Nu weet ik dat ‘kerstenen’ een vergrijp tegen de mensheid betekent en dat de hele kerkelijk-christelijke gemeenschap een zwaar karma meedraagt.

   Liked by 2 people

   1. wel Jan Willem, nu je dit hebt geschreven gisteren ben ik er al een aantal uren mee aan de slag gegaan en is er een herkenning aan de gang, al kan ik de verbanden nog niet met de vinger aanwijzen – dat doe ik niet over 1 nacht, dat is veel voelwerk – maar het begint me te dagen…

    ik wil hier alvast meer over weten – ook al denk ik dat het hier niet de juiste plaats is voor deze gesprekken…

    Liked by 1 persoon

 2. Als kind had ik ook angsten, waarvan sommigen mij nu nog op 45-jarige leeftijd teisteren. Maar ook kon ik soms erg onbevreesd zijn, wat nu ook het geval is.

  Als oudste kind leerde ik vroeg verantwoordelijkheid, waar ik nu ook veel aan heb. Heeft mij wel een beetje een controlfreak gemaakt.

  Maar stapje voor stapje ga ik het gevecht aan mijn enkele van mijn (overgebleven) angsten. Angst voor de grote spinnen (tarantula’s en dergelijke)? Leer wat zo’n beest drijft. Ben nu bijna een expert in het gedrag van die beesten.

  Idem voor honden (met dank aan de tv-programma van Cesar Millan).

  En toch kijk ik terug op een redelijk zorgloze jeugd. Ik mag van geluk spreken, vind ik!
  Fijne zondag!

  Like

 3. Bepaalde angsten krijgen we mee bij onze geboorte. Andere angsten krijgen we mee van onze ouders, die daar eigenlijk geen weet van hebben.
  Het is juist aan jezelf hoe je om wilt gaan met jouw eigen angst of angsten.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s