wat wil je weten over…

Gezond spiritueel welzijn

spiritualiteit is al zo moeilijk te definiëren als je de religie niet mee rekent.

als je vanuit de vaktermen gaat praten zit je meteen bij de 5D en de 3D en dat is nog een stap te ver om daar meteen over te beginnen…

dan kan je het nog hebben over de nieuwe wereld – dan denk ik meteen aan een stuk van – Antonín Leopold Dvořák – die de nieuwe wereld heeft gecomponeerd…

en ja dan kom ik heel dicht bij met dat waardoor ik spiritualiteit kan verstaan, het is een compositie van symfonieën die aan elkaar geschreven worden doorheen het leven in een – nieuwe wereld –

het is heel gemakkelijk als je met kaarten gaat werken in de spiritualiteit, het is een hulpmiddel om dat wat je doet visueel zichtbaar te maken…

mijn spiritualiteitsbeleving gaat hier niet over, die komt van uit mijn ziel meteen in verbinding met de kosmos…

niet uit boeken, niets uit cursussen niets uit dat alles, de bron was er al vanaf geboorte en ik heb heel mijn leven mijn intuïtie getraind dus die is sterk aanwezig.

logisch dus, ja.

en nu

start

wat is spiritueel ontluiken?

 • ontluiken – niet ontwaken – omdat we in de spirituele spreektaal het ook hebben over – door een poort gaan – en poortdagen…

het begint meestal bij een levensgebeurtenis die ingrijpend is.

 • wat heb ik nu meegemaakt?
 • wat is mij nu overkomen?

die gebeurtenissen zijn niet toevallig en dragen meestal een verandering in hun boodschap.

meestal ben je dan even uit evenwicht en moet je even ‘in je arm knijpen’ om te voelen dat je het echt hebt meegemaakt.

de meest beschreven voorvallen zijn die – waarbij je het licht, de heelheid, de intense verbondenheid, de ‘verlichting’ even hebt gevoeld –

ik zelf heb dit voor het eerst mogen meemaken bij een ongeluk. nadien bij zwangerschapsverlies en nadien zelf mogen waarnemen bij een heel intense sessie die ik zelf mocht begeleiden.

in mijn eerste ontmoeting was er een lichtwezen dat me vertelde dat ik terug moest beginnen te ademen, dat het voor mij nog geen tijd was om te vertrekken van de aarde.

bij mijn tweede ontmoetingen heb ik mezelf de vraag gesteld, waarom de twee andere niet en onze zoon wel? ik maakte daarna een reis met het boek – zielskinderen -. de oefeningen die daar in stonden die kende ik al, en het was dus thuiskomen.

in verband met zielskinderen heb ik niet alleen de mijne mogen leren kennen, ik heb mijn 3 zielskinderen mogen leren kennen, met daarbij een werk van 9 maanden om een zielskind ‘te gaan halen’ voor iemand die mij heel dierbaar is. – eigenlijk is het nog steeds niet te geloven dat we dat hebben gedaan hé – knipoog – .

de laatste ontmoeting was vorig jaar, tijdens een sessie over zielskinderen en het verlangen ernaar en andere levensgebeurtenissen kreeg ik kosmische hulp aangeboden om mijn verhaal en mijn gave zichtbaar te maken voor mezelf.

een bijzondere ontmoeting natuurlijk.

is spiritueel ontluiken bijzonder?

ja als je er voor open staat en zeker als je met je voetjes op de grond blijft.

aarden is een hele klus als je zoals ik meer naar boven bent gericht. – boogschutter – boogschutter…

natuurlijk, ik ben ik, en jij bent jij.

we beleven allemaal anders onze spiritualiteit.

we zijn allemaal verschillend en dat is ook zo in de beleving van spiritualiteit.

heel veel mensen gaan boeken verslinden om een antwoord te vinden, gaan cursussen volgen om beter te worden of om antwoorden te vinden.

het is een hele normale reactie, en er is leesstof genoeg, veel is er over geschreven, boeken vol.

de bronnen zuiver en ook niet zuiver…

hoe zuiver je spiritualiteit is hangt af van dat wat je hebt meegemaakt. heb je het door hulp van specialisten al kunnen verwerken, een plaats kunnen geven en genoeg inzicht gekregen in jezelf. kan jij jezelf voldoende ‘lezen’ en ‘analyseren’ en er ook iets aan gaan doen, dan heb je kans dat je een zuiver kanaal hebt om jezelf een zuivere spiritualiteit te laten beleven.

het gaat over overtuigingen, conditioneringen… het gaat over inprentingen overgenomen generaties op generaties… het gaat over vorige levens en de invloed ervan op het leven van NU op deze aarde….

het gaat over groei, de kosmische lessen, de harde noten kraken en weer verder groeien…

dat is spiritueel ontluiken…

het beleven gaat over liefde en over hoop.

 • onvoorwaardelijke liefde
 • hoop, groei en vrede

we zijn niet alleen, we hebben allemaal een beschermengel.

we beleven het niet alleen we hebben hulpmiddelen

 • edelstenen – die van mij een mooi geslepen bergkristal –
 • etherische oliën
 • klankschalen
 • bidkralen
 • dansen

daar gebruiken we onze zintuigen voor – de 5 die we fysiek hebben – en de niet zichtbare zintuigen –

hoe gaan we dan spiritueel beleven?

dat hangt af van hoever je er in wil stappen?

en hangt af vanuit welke stromingen je bent aangetrokken die bij je levensstijl passen…

je hebt er nogal wat, vanuit religie, en andere stromingen en nu gaan we weer naar een nieuwe wereld stroming…

we trillen allemaal mee op de aardse trilling, van de natuur dus we vangen allemaal die intensiteit op.

maar als we op Alpha niveau trillen dan zijn we daar gekomen waar we intuitief de spirituele trillingen kunnen opnemen en in materie neer kunnen zetten.

alles is energie, alles is liefde en hoop…

het neerzetten is geslaagd als je jezelf goed kan centreren, als je jezelf goed kunt aarden, vanuit deze standpunten kan je goed communiceren, 1 met jezelf, 2 met je omgeving,3 met het universum – de kosmos.

maar niet alleen communiceren maar ook ontvangen!

door ervaring weet ik heel goed WAT je allemaal kan ontvangen. hier zit een sleutel in, en die is WAT WIL JE ONTVANGEN ?

ja je voelt het al, ik heb hier mijn lezing uitgeschreven, over dat ga ik het hebben, en ik nodig met plezier mijn lezers en be -luisteraars uit om hier aan toe te voegen, want daarom schrijf ik dit uit hoop dat jullie er iets mee zijn en dit ook zo aanvoelen.

het gaat over zuivere liefde, over van jezelf houden, over de liefde voor je omgeving, de vriendschappen in je leven, het realisme en niet realistische verwachtingen, houden van vijanden, dierenliefde en de liefde voor de aarde.

het gaat over hoop in moeilijke tijden, onvoorwaardelijke liefde, hulp, mediteren, genezing, licht en duisternis, genieten, engelen, financiën, overwinnen van haat, tranen drogen, nooit alleen sterven, en natuurlijk

bewustwording!

bewustwording!

bewustwording!

 

 

 

Advertenties

6 reacties op ‘wat wil je weten over…

 1. Ik kan me hier helemaal in terug vinden. Sowieso kan dit toch enkel als je er voor openstaat, je volledig vertrouwen legt in jezelf. Toch ondervind ik nog een barrière en besef ik dat ik nog maar pas aan het ontluiken ben. Bedankt voor je tekst!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s