wat, wanneer, hoe en is het goed genoeg?

wanneer is het goed?
OK
het is een hele aardse vraag
waarom stel ik ze dan
als ik het ga hebben over

spiritualiteit

mijn bronnen zijn mijn bronnen
mijn helpers zijn mijn helpers
mijn kennis is mijn kennis

nu
morgen
en overmorgen

en toch
ga ik in het perfectionisme

de angst om iets ‘verkeerds’ te zeggen
dat niet helemaal beleefd
onderzocht
en ondergaan is

boezemde me angst in
gisteren, vandaag
maar morgen niet meer…

hoe is het toch mogelijk

de reis naar de lezing
over de spiritualiteit
die ik beleef

die ik heb beschreven
is iets dat heel diep
in mijn ziel leeft
in mijn hart leeft
in mijn zijn

liefde heeft

ik heb nu op het moment
alle boeken (- in totaal 6 bij me liggen)
en van daaruit komt er niks

NIKS vanuit die boeken

mijn stem zegt
– haal het uit je hart –
– haal het uit je ziel –
haal het uit de kosmos !

lieve schat
jij kent je eigen bron
geen boek is nu een meerwaarde…

ja ik ga het gewoon doen

zitten en schrijven
staan en vertellen
luisteren en beschrijven

en verder… – foto nummer 1
en dan…. – foto nummer 2

welkom op de lezing van 13 september
welkom op de lezing van 20 september

foto van Life Inspiriti.
foto van Life Inspiriti.
tjonge wat is dat toch, ik kan geen letter op papier krijgen wat een les, wat een levensles… ik weet wel dat deze twee lezingen KEI goe gaan worden als eerste voor mezelf – ha ha ha ! welke les haal ik eruit – het perfectionisme – het zelfvertrouwen – het zelfbeeld – angst om er te GAAN STAAN… niet te geloven! en dan weet ik heel goed dat wat ik heb geschreven, gebaseerd op boeken goed is, echt goed is…. straf straf straf…

5 reacties op ‘wat, wanneer, hoe en is het goed genoeg?

 1. Klopt, NIKS vanuit die boeken, jouw stem zegt: – haal het uit je hart – – haal het uit je ziel – haal het uit de kosmos !
  Jouw stem heeft gelijk, want het is aan ieder mens gegeven om dat te kunnen, maar …. ze zijn collectief met de verkeerde overtuiging(en) opgevoed. Je kunt alleen iets uit je hart, je ziel en uit de kosmos halen, als je die gedachte, dat concept hebt verinnerlijkt, en dat is bij 99% van de mensheid niet het geval, niet aan de orde. Maar JIJ kunt het. Doe het dus ook!

  Liked by 1 persoon

   1. Ik schreef dat we collectief met de verkeerde overtuiging(en) opgevoed. Maar ik krijg net de boodschap dat ik het scherpen mag formuleren: het gaat weel om ‘verkeerde overtuigingen of opvoeding als kind’, maar het zijn ‘valse’ overtuigingen vanuit de dogmatische kerken, die overal, of het nu kerken, of moskeeën of synagogen of boeddhistische tempels gaat. Valse zonder verkeerde consequenties aangezien hier hetzelfde van toepassing is als in het scheppingsverhaal van Genesis, waarin staat geschreven dat de aarde en de mens in zeven dagen zijn geschapen. Dat klopt natuurlijk niet, maar wisten de bijbelschrijvers toen veel… Ze wisten niet dat een multidimensionale schepper geen tekst kan uitspreken via zijn profeten in 3D. Alle boodschappen werden dus gecodeerd doorgegeven en dat betekent verpakt in gelijkenissen, die niets anders zijn dan metaforen omdat op aarde geen multidimensionale verschijnselen of beelden kunnen worden begrepen. Wie zou begrijpen dat onze wereld er totaal anders uitziet dan elders in het universum.

    Daarom maakte het niet uit welke onzin over de mensheid werd uitgestort omdat, wat het verhaal door de geestelijkheid van de kansel ook werd uitgesproken, het kon eenvoudigweg niet kloppen, want het echte verhaal van de geestelijke kosmos wordt hier (toch) niet begrepen.

    De uitdrukkelijke bedoeling was dus dat de mens zelf ging leren ‘zoeken’ naar zijn juiste godsbegrip en de bedoeling van de schepper, want alleen dan zou de begenadigde mens met aanleg ontdekken dat er geen god buiten de mens kon bestaan omdat de schepper binnen iedere bezield wezen woont/aanwezig is, dus in iedere ziel van de mens, het dier, de plant, het mineraal, en dus ook de steen en de elementen, elfen, etc.

    De oorspronkelijke koningen van de eerste beschavingen en hoge geestelijkheid zoals de Lemurische en Atlantische priesters op aarde waren hoge geestelijke zielen die van de Pleiaden afkomstig waren. Wij zijn namelijk allemaal buitenaardsen. Daarom is alles wat wij leren op school verkeerd: het scheppingsverhaal, de darwinistische evolutietheorie. Allemaal tijdelijke want wetenschappelijke of theologische theorieën die in 3D passen. Alleen de mensen die binnen of buiten enige religie leren mediteren, kunnen de innerlijke weg of het pad naar de ziel bereiken en worden op die basis een kanaal voor de mensheid om boodschappen door te geven en worden onze eigentijdse profeten.

    Ik hoop dat ik niet te ingewikkeld ben geweest met deze nieuwe opvattingen. Want niet iedereen is rijp of klaar om revolutionaire opvattingen aan te horen of te lezen. Maar ik weet dat ik deze woorden hier wel mag plaatsen, wat ik op andere sites niet zou doen. Esther en ik begrijpen elkaar, vandaar!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s