ikke, over een levensles deze week

Advertenties

8 reacties op ‘ikke, over een levensles deze week

 1. ‘Harde noten kraken’, zoals je uitgesproken hebt, daar gaat het inderdaad om. Dat vanwege het feit dat áls je in comfortzone blijft zitten, je lang niet zoveel opdoet én tegenkomt als je niet buiten je privédomein komt, maar mensen buitenshuis tegenkomt en heb gaat helpen met hun levensproblemen. Het apostolaat wil dus ook zeggen je medemensen helpen met de zware levensvragen, die je eerst zelf overdacht moet hebben. Want wat je zelf niet in huis hebt, en lees dat als ‘jezelf ontwikkeld hebt’, kun je ook niet geven aan de ander. Ontwikkel jezelf opdat je andere kunt gaan helpen, en vooral: verwoorden van de ware energie die je in jezelf hebt.

  Succes met je volgende lezing!

  Jan Willem

  Liked by 1 persoon

   1. Na mijn eerste reactie schoot me iets anders te binnen, te laat dus en dus maar nu. Het verschil tussen ‘in je comfortzone (blijven) zitten en ‘erbuiten treden’, kun je ook anders vertalen:een burgerlijk leven van het leven, zoals iedereen leeft alsof er maar één leven te leven is. Buiten je comfortzone is constant het contact met anderen zoeken en erop uit trekken om in discussie of dialoog te treden met anderen, en daarin je eigen, innerlijke mening uitspreken, zonder angst dat anderen je woorden afwijzen. In je eigen hartsenergie blijven zitten. Want dan ben je onverwoestbaar. Een mooi citaat in dit verband van opgestane Meester E; Morya:

    ‘Als je je gevoelens leert te beheersen, leer je onderscheid te maken tussen wat je voelt, wat je denkt en je intuïtie. het verlangen is een grote kracht die gestalte krijgt in je gevoelens en die je vooruit zal brengen. Het is dan ook goed om je verlangens juist te richten.

    ‘Het is dus goed om je gevoelens te volgen, met dien verstande dat je ze niet mengt met de gevoelens van anderen, tot je in staat bent het onderscheid te maken tussen wat je voelt, wat je denkt en je intuïtie.’

    “Wanneer je eenmaal dit onderscheid kan maken dan ben je waar je moet zijn. Want dan zal je kunnen leven vanuit je intuïtie, dan zal je kunnen leven met een grote gevoeligheid en dan zal je kunnen leven met een denken. Dan zal je precies weten wat je te doen staat. Dit is een hele klus. Je kunt je die veroorloven als je je gevoelens probeert te beheersen.”

    Liked by 1 persoon

   2. ja ja dat is het, ik heb het over het nog niet zichtbare maar wel voelbare in het burgerlijk leven, om vandaar uit naar een transcendente te evolueren…

    ja Jan Willem, je bewoord nu de bovenstroom waar ik in mijn leven heel veel mee te maken heb, en nu wil uitdragen naar de mensen toe – naar buiten –
    maar zoals je zegt – de harde noten – en het groeien is de onderstroom die je helemaal moet doorlopen in het aardse leven…
    ja
    ik heb er geen andere woorden voor op het moment…
    ik weet dat het voor me gewoon doorloopt in alle lagen, maar dan wel bewust van die lagen in de ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt, ik ga ze ook analyseren voor mijn toekomstige evolutie, waarbij je me deze week heel erg hebt bij geholpen!

    ik ben begonnen aan je boek, en bij de inleiding had je me al – te pakken –
    nu ben ik zeer benieuwd…

    het is zo we nemen enorm veel op en het is een kunst om bij jezelf te blijven en het te ontcijferen wat van andere is en wat van jezelf is.

    een levenskunst is het!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s