ze noemt Silke

en dit was gisteren onze dag

ze noemt Silke, en hij zit in 1c, en er zitten garnalen in de aquarium in zijn klasje, zwarte en gele.

zo dat was het dan, zo simpel wast het…

zo simpel was het, zo simpel kan het dus zijn…

“mama, mag ik op de speelplaats nog even spelen?”

____________________________________________________

soms is het toch niet te verstaan!

hij heeft de voorbije 2 weken met de volle regelmaat van de klok, de boel grondig op stelten gezet, zo dat papa er een bloeddruk val van kreeg – ik herkende het meteen!- en onze zoon heeft het klaar gekregen dat ik bezwijkt ben aan oververmoeidheid…

het was me een ‘wereld op zijn kop’ alles bijeen, alles!

dat is het leven natuurlijk…

geen kabbelende beekjes hier…

twee dagen hebben ik en onze Joris in huis gezeten – nee mama geen boodschappen we blijven gewoon thuis – tot zelfs de chocopot er gisteren aan ging en de koelkast helemaal leeg is blijven staan.

thuis twee dagen, alleen maar thuis, tot gisteren namiddag, schoen kopen – hij zag de blauwe schoenen van Nike, hij nam ze zelf en deed ze aan en deed ze niet meer uit. het andere paar koos hij ook zelf op basis van – DIE ZITTEN GEWELDIG MAMA – hij riep gisteren zowat de hele dag!

dus ja wij schoenen halen, ja brood ook – want de dag ervoor hadden we ook alleen maar koeken gegeten, het kan niet blijven duren natuurlijk – en dan weer naar huis, libellen tekenen – ZIE ZE KUNNEN VLIEGEN MAMA !!!! ja ook weer roepen zodat ons Fien heel de dag bijna in haar nestje lag en onder de struiken in de hoek van de tuin om er zeker van te zijn dat hij met haar geen judo oefeningen en ‘beenzwieren’ ging doen… – leren vallen dat  lukte zo goed niet-  riep hij vanuit de tuin eergisteren –

KIJK MAMA !

hij zat bovenop het klimrek van de sportzaal van het Sint Jans Bergmans College te kijken naar een scherm waar PC opstond MAMA ER STAAT PC OP DAT SCHERM, ssscchhhttt schatje! roep nu eens niet zo…

WANNEER BEGINNEN ZE NU ! sssscccchhhhtttt schatje we zijn hier niet alleen! maar hij, hij zwierde en klom als hartenlust… dju meteen ik in mijn gedachten – wat gaan de andere hiervan denken – maar goed, ik had me gehuld in het blauw en zwart en hoopte om toch een beetje – niet zichtbaar te zijn –

en als laatste werd zijn klasje afgeroepen, de juf met de groene trui volgen.

ik was compleet in overleving, het geluid van veel volk trof me erg, niemand die we kende, ik ben zo moe en overvol dat ik wel eens innerlijk een traantje wegpinkte, heel gevoelige kwestie voor mij blijkbaar…

buiten voelde ik dat hij het perfect naar zijn zin had, hij liep om bijna naast zijn nieuwe juf te gaan staan, om te luisteren naar zijn nieuwe juf en volgzaam voor ons uit naar zijn klasje te lopen. hij onze zoon…

hij stapte binnen en ging aarzelend zitten op een rood stoeltje en toen kreeg hij het even moeilijk, kwam mij halen en ik moest bij hem gaan staan.

hij luisterde, heel aandachtig, omdat hij – het uur dat we op school moeten zijn – moest onthouden van ons omdat – mama dat niet goed kan onthouden –

de school begint om –

mama, hij keek me aan en zei op een gepaste toon tegen mij – maandag om 9 uur en de andere dagen om 8.30.

de school is uit om –

mama, hij herhaalde het zoals het paste en ik zag hem dat met grote ernst zeggen…

daar stond ik – op mijn plaats gezet – en daar leerde ik – hij gaat dit zoals hij is helemaal zelf kunnen! –

als hij had geroepen dan had hij dit – MAMA IK KAN DAT ZELLUF – geroepen.

ja

daarna gingen we nog even ‘iets eten’ op de zomervakantie te vieren, en ik vroeg hem tijdens de wandeling

en hoe is juf Silke?

“het is nu al een lieve mama!’ ‘ja het is naar mijn gevoel nu al een lieve juf mama’, in herhaling en heel zeker.

en verder is hij met zijn gekregen armbandje met daarop het woord KNALLER, gaan slapen, want nu weet hij wat een knaller is, hij !

DAT BEN IK riep hij al dartelend !

ja

hij is mijn knaller, in elke zin van het woord.

en

lieve schat, jij kunt dat helemaal – zelluf – in je nieuwe klasje bij juf Silke in klas 1c.

daaaaag lieve schat, het ga je goed!

6 reacties op ‘ze noemt Silke

 1. die jongen gaat het helemaal maken
  wat druk zo ik het lees hier , zo wat , ik vind dat beter dan als een dooie pier rondhangen
  maar begrijp ook dat het zeer vermoeiend kan zijn voor de ouders
  kop op meid
  O nee het loopt tegen bed tijd
  slaap wel groet

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s