heel opmerkelijk

http://news.tulane.edu/pr/tulane-psychiatrist-wins-national-award-research-shows-how-trauma-seeps-across-generations#.W4PzQasezYg.facebook

ikzelf heb een stressvolle zwangerschap gehad omdat ik 1 altijd dacht ‘dit ook te kunnen verliezen’ en een stressvolle tijd heb gehad omdat er nog veel in en rond ons huis moest gebeuren, en we toen al ‘niet wisten hoe we dat allemaal gingen rond krijgen’…

na de zwangerschap een zeer moeilijke post partum periode kreeg omdat ik al chronische vermoeidheid had en ook een zwaar auto-ongeval had gehad waardoor nek en rug zijn geraakt en geopereerd zijn geweest.

de complete verpletterende verantwoordelijkheid voor zo een alert kind dat verschrikkelijk moeilijk dronk en telkens gewichtsverlies liet zien omdat hij altijd ‘met iets anders bezig was’ (ja toen al) en dan, dat ik veel alleen heb gedaan omdat ik de steun moest delen van mijn moeder met mijn grootmoeder die een ernstige val maakte 14 dagen ja de geboorte van onze zoon, was pittig.

zo heeft de kraamzorg mij ooit compleet uitgeput gevonden en me meteen naar de huisarts gestuurd. zo heeft mijn moeder me overactief gevonden toen onze zoon uiteindelijk sliep overdag.

zo heb ik huilend aan de deur gestaan van een opvangmoeder hier in de buurt, die dan ook de deur voor mijn neus dicht deed met de woorden, ik heb een wachtlijst van 6 maanden en de zussen en broertjes gaan altijd voor…

ik heb half verdoofd op en neer mee gependeld naar de zieke vader van mijn man met een overactieve zoon die nog steeds niet genoeg at omdat hij met iets anders wenste bezig te zijn.

ik heb zo ook afscheid genomen van de vader van mijn man, ik was volledig weg van een postnatale ‘depressie’ en oververmoeidheid…

ik weet bijna niets meer van de begrafenis.

ik weet wel dat ik nu, nu hij binnen een halve maand 6 gaat worden er uit ben gekomen. ik ben zelf uit die moeilijke post partum tijd gekomen en meteen in het ASS verhaal gerold…

en ik weet ook dat trauma’s over gaan van generatie over generatie, het was geen toeval dat mijn grootmoeder een val maakte na de geboorte van onze zoon. het was geen toeval dat… en zo verder en zo voort…

toen ik een baby was… en toen ik een kleuter was… en toen ik een lager schoolkind was…

als mijn moeder – mijn ouders toen hadden geweten wat ik nu weet, wat was er dan anders geweest…

iemand kan de patronen doorbreken!

familie trauma’s gaan echt verder in de familie, ik heb een aantal familie patronen ontdekt waarvan ik nu nog altijd denk, deze had ik maar beter niet ontdekt…

ze zijn er en ik ben er me bewust van, en dat is al heel veel…

het is wel opmerkelijk, dat veerkracht en veranderingen gekoppeld zijn aan fysieke ‘uitkomsten’ op langere termijn…

hmmm ook dat is herkenbaar…

natuurlijk mag ik niet projecteren, en ik besef ook dat hierover schrijven dat kan inhouden, we zijn dus voorzichtig, maar het is wel opmerkelijk dit onderzoek dat ik trouwens op een autisme forum heb gevonden…

het werkt idd door bij mij, dit onderzoek…

4 reacties op ‘heel opmerkelijk

  1. Ik ben het niet helemaal eens met die intergenerationele overdracht van trauma’s, want geen spirituele redenering. Je komt vergelijkbare karmische situaties bezig die je familiegewijs kunt oplossen of verbeteren; dat heeft dus niets met generatieoverdracht te maken. En ik weet dat ik zelf de taak heb gekregen de familie-DNA te wijzigen en te verbeteren. Maar daarover zal ik je persoonlijk mailen. En tot slot: mediamiek aangelegde personen hebben een veel zwaarder leven achter de rug dan normaal, zodat ze alle adviesaanvragen zeer persoonlijk en met eigen ervaring kunnen uitleggen en overdragen. Dat heb ik op mijn mediumopleiding (healing) geleerd en ik heb ervaren dat het klopt.

    Voor straks fijne nachtrust, Jan Willem

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s