het innerlijk kind

laten we nu eens even
naar ons innerlijk kind kijken

ons innerlijk kind
is ons kind
dat nooit mee
is gegroeid

dat kind
dat ben jezelf

het springt
het zingt
het danst

zoals jij altijd hebt gedaan
toen en nu

er is niets veranderd

als je je innerlijk kind
in jezelf

de ruimte geeft

wat ga jij vandaag doen
om je innerlijk kind
de ruimte te geven

denk groot
maak het fantastisch
met veel fantasie

ga en geniet!

foto van Life Inspiriti.

32 reacties op ‘het innerlijk kind

  1. ik heb er eigenlijk geen woorden voor, ik zelf heb er bijna 10 jaar gelden 300€ voor over gehad om mijn innerlijk kind weer te ontdekken, ik heb er toen een schilderij van gemaakt en ik heb het al dansend geschilderd een moment van ommekeer en dat vergeet je niet…

   onze zoon leert me mijn innerlijk kind weer ‘uit te pakken’ en dat is zo fijn!

   even gewoon je zelf laten springen, zingen en hier vooral tekenen en ja ook kliederen…

   ik wens het iedereen toe!

   namasté en geniet van je innerrijk kind vandaag shivatje

   Geliked door 1 persoon

 1. Esther, je slaat wat mijn ontwikkeling betreft de spijker op de kop. Vermoedelijk kom je niet toevallig met dit thema aanzetten, want onbewust wist je wat er met mij aan de hand is geweest.

  Afgelopen weekend heb ik dus een (dramatisch) gesprek met mijn jongere zus gehad die mij totaal niet kon volgen in mijn spiritualiteit. Maar de kern was dat ik vanuit mijn familiesituatie te maken heb gekregen met twee jongere zusjes die mij in alle opzichten voorbij zijn gegroeid en daarmee de oorzaak (lees: ouders die onvoldoende zicht hadden op het kindertal) en mij met de erfenis hebben opgezadeld dat mijn innerlijk kind niet heeft bestaan, werd ontkend en genegeerd, waarvan ik mijn hele jeugd – en ook tijdens de volwassenheid – last heb gehad.

  Deze zware route heb ik moeten doorlopen omdat ik innerlijk voelde dat mijn ziel hiervoor had gekozen, Het betekende de voorbereiding voor mijn latere missie om mijn gevecht tegen de gehele gevestigde orde aan te kunnen gaan (via mijn boek), het te kunnen bolwerken en overwinnen.

  Ik weet nu ook dat mijn innerlijk kind in dit specifieke leven een dramatisch verloop moest nemen zoals het was, zodat ik die ervaring kon meenemen in mijn duizenden levens op aarde hieraan voorafgaande, die ‘normaler’ verliepen.

  Kortom, tel alle levens op aarde bij elkaar op en dat openbaart zich een ‘innerlijk kind’ dat normaal is en dat ook heel vrolijk, uitbundig en gelukkig kan zijn. Het is dus heel betrekkelijk drama van het innerlijke kind, vanuit spiritueel perspectief bezien.

  Dit als reactie op jouw mooie gedicht, dat ik dus direct herkende en er innerlijke verwantschap mee voelde.

  Dank voor deze gelegenheid om te reageren!

  Jan Willem

  Geliked door 2 people

  1. Beste Jan Willem

   ik ben vereerd dit bericht van u te lezen.

   het innerlijk kind is zo belangrijk in ons volwassen leven.

   zoals je beschrijft, je weet hoe belangrijk het is om net dat kind terug te voorschijn te halen en het ruimte te geven.

   weet je Jan Willem, als je kinderen observeert zal je zeker iets herkennen dat je innerlijk kind ook graag heeft gedaan, en misschien is het een kleintje om eens een brief te schrijven naar je innerlijk kind…

   want je innerlijk kind, is ook een stem, een wijze stem die je door het leven – laat spelen –

   kinderen kunnen hun kwetsbaarheid gewoon laten zien, ook je innerlijk kind.
   als de kinderen troost zoeken, dan kan je het zelf doen, maar je kan ook hulp zoeken hoor!

   misschien ga ik nu hier wel te ver, als dat zo is hoor ik het graag.

   met veel liefde en respect
   hartelijk dank voor je bericht.

   Groet
   Esther

   Geliked door 2 people

 2. Vaak wordt het innerlijk kind tegengehouden door familie. Net zoals je schrijft aquariuspolitiek en ja dan moet je zware keuzes maken. Om niet vastgeroest te blijven hangen.

  Dat is echt een open schrijven aquariuspolitiek

  Aum Shanthi

  Geliked door 2 people

  1. ja, met – doe normaal – en – dat past nu niet – en die opmerkingen…
   om eerlijk te zijn, ik heb moeten afscheid nemen van een deel van de familie door een ruzie.
   ik heb me nooit zo ‘vrij’ gevoeld…

   amai ik wist niet dat ik ook daar over had geschreven…

   oh lala, dankjewel!

   – het gaat weer een speciale dag worden voel ik –

   namasté

   Geliked door 1 persoon

 3. Wel ik heb met heel mijn familie gebroken hoe spijtig dat dit ook was. Maar voor mezelf een verlossing. Ik kon groeien in het leven waar ik nu de aarde mee bewandel. En in eerste instantie mezelf zijn zonder een masker te dragen bij deze.

  Aum Shanthi

  Geliked door 2 people

 4. Esther, omdat er sterk heldervoelend ben schieten de tranen in mijn ogen als ik andere peuters, kleuters, en kleine kinderen herken die niet geaccepteerd worden. Dan stuur ik liefdeskracht naar hen toe om ze te bemoedigen zich niet alleen te voelen en dat het later weer goedkomt.

  Ook al moeten er veel tranen vloeien, maar dat ontplooit weer je emotionele lichaam!

  Licht & Liefde

  Geliked door 2 people

  1. oh daar raak je idd een heel gevoelige snaar, ik deel het met je.

   ik kan er plots meteen iets over schrijven…

   ik ben zelf ouder van een bijna 6 jarige en ik weet meteen wat je bedoeld Jan Willem.

   Ja veel licht en liefde ze kunnen het gebruiken!

   dankjewel!

   Geliked door 2 people

 5. Correctie: Omdat ik sterk heldervoelend ben…

  Dat is een kracht, maar ook het tegendeel, namelijk maatschappelijk lastig, al moet ik me van die maatschappij niets aantrekken. Vier weken geleden heb ik mijn kat moeten laten inslapen omdat de antivlooiendruppels niet goed werkten en dat blijkt – telkens weer – dat ik als man een vrouwelijke hoeveelheid emotiegevoeligheid bij me meedraag, die ik niet kan blokkeren of tegenhouden. Dierenartsen die ik in de loop der tijden heb leren kennen, hebben nog nooit een man meegemaakt die zo intens huilde na dat spuitje. Het waren mijn kinderen…
  t

  Geliked door 2 people

  1. in eerste indruk ga ik meteen zeggen dat huilen goed is Jan Willem!

   mijn man heeft het ook gedaan als wij onze poes vorige zomer hebben moeten laten inslapen…

   onze dieren zijn onze kinderen, heel herkenbaar…

   ik ben er wel even stil van geworden omdat ik het herken…

   veel sterkte Jan Willem

   Geliked door 2 people

 6. Dat vind ik zo erg altijd om te horen nog te lezen. Dat een man niet huilen mag zijn emoties niet mag laten tonen. Dat dan gezegd wordt je bent een kind of je hebt teveel vrouwelijke trekken. Wel je bent niet alleen want ook ik laat mijn tranen gaan als mijn gevoel overloopt.
  Dat kan opluchten en nadien weet je voor jezelf het is nodig.

  Aum Shanthi

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s