de kleren maken je dag…

de kleren maken je dag

ik dacht er deze morgen aan,
ik die vandaag alleen maar in mijn
bijna versleten
zwarte
trainingsbroek van Nike
wil rondlopen

met een hoodie
die er bij hoort
bij deze
lazy day

lazy is mijn day niet
ik zit in mijn rust en stilte momenten
naar mezelf te luisteren
naar de wiegende bladeren
van onze linde
te kijken

naar de wolken
die drijven

even alles laten passeren
op mijn ‘mentaal scherm’
en weer weg laten waaien

lazy is het niet
maar wel helend

dus ik heb ‘troost’ en ‘verwen kleding nodig’

ja aan mijn kleding kan je zien in welke fase
ik mezelf aan het beleven ben

ooit droeg ik niets anders
geen behoefte aan iets anders

nu wel,
ik trek met plezier nu ook de kast open
en haal daar een hemdsjurk
te voorschijn
een sjaal en hakschoentjes

jawel
ik ben vooruit gegaan.

maar vandaag draag ik weer
mijn ‘beleef’ kleren
en ga echt ook daarmee

naar de groetenboer
de bakker
en de slager (ja nog even)…

om dan in die kleren
te koken
te tekenen
en te schrijven

en morgen
is het een andere dag!

de kleren maken je dag!
wat heb jij aan vandaag?
passen je kleding wel bij je vandaag?

een fijn weekend gewenst!

tot maandag, of dinsdag of woensdag…😉

foto van Life Inspiriti.

6 reacties op ‘de kleren maken je dag…’

  1. Ik voel me altijd blij en ik heb veel blije jurken en voor de kou en op de fiets blije broeken. En als ik verdrietig ben, wat dan komt door ziekte van mensen om me heen, of een naderend afscheid, dan trek ik toch een blije jurk aan, want hoe fijn is het iemand te kennen waar je ook verdriet om kan hebben, dan pas heb je echt een band en houden van en ziekte of dood gun je niemand, maar we zijn op een dag allemaal aan de beurt……ik geniet van wat er nog is en de steun die ik mag geven.

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo is het Esther!
    Vandaag gingen we uit eten met mijn moeder. Ik trok een knalgeel gekleed jurkje aan en voelde mij in mijn nopjes. Toen ik thuiskwam kon het jurkje niet snel genoeg uit zijn om terug mijn matrozenkloffie aan te trekken: een legging en een gestreept shirtje (voorkeur versleten).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s