hoog intelligent

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180803_03646755

ja als wij in de oceaan hadden geleefd, hadden we dit ons nooit kunnen voorstellen.

wij hebben nog veel te leren van deze prachtige dieren

en ja wij hebben een aantal zeerreizen voor zeezoogdieren gedaan, in de golf van Biskaje waar ook een kudde orka’s leven, wij hebben er andere gezien, maar ze zijn zo indrukwekkend als ze langs het schip zwemmen en komen spelen…

we staan er te weinig bij stil.

we zijn zeker niet het enige zoogdier met een hoge intelligentie…

en ja we zijn lid van een stichting voor het onderzoek en behoud van de zeezoogdieren.

maar nu we toch bezig zijn, laat de dieren ‘gerust’ ga er niet bij ‘zwemmen’, zoals bij de dolfijnen in weet ik veel waar…

ze zijn getraind om dit met mensen te doen! omdat ze van nature nieuwsgierig zijn, wil dat niet zeggen dat je er tussen moet gaan zwemmen…

als je nog eens gaat varen, kijk dan eens naar de bruinvissen voor onze kust, het zijn geen dolfijnen al is een witsnuitdolfijn misschien wel eens te spotten!

en als je dat wenst te doen doe het met een natuurorganisatie zoals Landschaps vzw die huren Jerremy en zijn team in en die zijn een krakken op dit gebied!

ode aan de orka’s en alle andere zeezoogdieren!

5 reacties op ‘hoog intelligent

 1. Ben volledig eens met je schrijven Esther. Zeker dat je niet zomaar tussen de dieren moet gaan begeven. Maar ja er is een maar. Bij sommige mensen kan het een rust brengen en dan spreek ik niet over de dolfijnen maar ook paarden en en andere dieren kunnen een goede therapie zijn.
  Misschien dat je vanuit dit stukje schrijven van jou hier ook dit stukje misschien op je blog een logje kan van maken.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. ja ik doen, maar ik voel een soort ‘verdriet’ opkomen, als ik eraan aan het schrijven ben, een soort kwaadheid ook, omdat we als mens niet zien hoe het leven in het algemeen rondom ons van onze manier van leven – afziet – moeilijk onderwep voor me!

   en toch, ik kan er binnen een paar dagen zeker iets over schrijven, want ja paarden, honden, katten doen iets met mensen!

   Liked by 1 persoon

   1. Lees het laatste stukje op mijn blog leven uit liefde. Dan verdwijnt het verdriet. Al begrijp ik het zeker en vast dat dit een gevoel schrijven kan worden. Maar door iemand die er helemaal in leeft is het goed om de mensheid er bewust van te maken dat men mens en dier gescheiden moet houden.
    Ik spreek dan niet over paarden of dolfijnen of noem maar op, maar het kan perfect een hond zijn die ook ingezet kan worden. 🙂

    Aum Shanthi

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s