Puur voor jezelf

hoeveel tijd
neem jij
puur voor jezelf?

echt helemaal voor jezelf?
puur en alleen voor jezelf?

ja ik zie al dat je wenkbrauwen gefronst zijn!
ja ik hoor je hersenen al kraken en zich afvragen:
wanneer was dat nu ook alweer?

en dan heb ik het niet over
samen iets heel gezelligs gaan doen
dan heb ik het niet over
afspreken met een goede vriend of vriendin

dan heb ik het over
gewoon
een uur lang – of liefst meer uren lang –
alleen met jezelf zijn

alleen
met
jezelf
zijn!

gewoon zijn

en verder
niks
helemaal
niets

het zijn wondermooie geschenken
die je dan krijgt
gewoon zomaar

in geheel je eigen stilte

je krijgt plots een antwoord op een vraag
je krijgt plots een creatief idee dat een schot in de roos is
je krijgt een gevoel van

ik mag hier en NU gewoon zijn!

in de TAW cursus is dat een kunstennaarsafspraakje
een heilig afspraakje voor mij
ik heb zelfs een eigen feestdag, geheel en puur voor mezelf!
en dit niet op mijn verjaardag…

koop jezelf een goede agenda, en schrijf je afspraakje met jezelf op.
deel het met iedereen die het moet weten
en ga gewoon even
alleen zijn met jezelf…

zeg wanneer was jij even alleen met jezelf?
zeg wanneer gaf jij aan jezelf een cadeau dat geen geld kost?
zeg wanneer ga jij je volgende afspraak met jezelf plannen?

foto van Life Inspiriti.

14 reacties op ‘Puur voor jezelf

 1. Iedere dag neem ik mijn moment. En zelfs in het wekend meerdere uren dat ik spendeer met mezelf, en voor mezelf. Dan is er ook niets dat me ervan afhoud zoals gsm of pc. Want ook in die momenten moet je dat los kunnen laten.
  Zelf heb ik mij al een lange tijd voorgenomen als ik thuis ben of vakantie heb hoe lang het ook mag zijn dat er geen pc opkomt. Dat ik wel even mails bekijk omdat dit soms belangrijk kan zijn. Maar voor de rest is het rust in alles.
  Puur voor jezelf wel veel mensen hebben hier een angst voor. Want de vraag rijst al snel mag ik dat wel ben ik dan niet egoïstisch bezig. Nee helemaal niet. Je hebt dat nodig je hebt even die uitlaatklep voor jezelf nodig.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Ja heel veel mensen hebben ‘schrik’ om alleen te zijn, en het is een oefening in mijn 3 cursussen!
   dus ikzelf doe het ook! zeker als ik weet dat ik meerdere uren achter elkaar alleen ben!
   in het weekend kan ik de pc en de gsm nog niet echt missen… dju toch maar het komt nog… ook omdat mijn man het wil dat ik de gsm bij me heb
   en omdat ik verslaafd ben aan schrijven…
   ja zo ist.
   maar ik heb bewondering voor u shivatje! ja ik kom ook nog zover!
   groetjes
   Esther

   Liked by 1 persoon

 2. begin met het woord loslaten van pc. Schrijven kan je op andere manieren om het nadien in te brengen. Een gsm ja ik begrijp en daarvoor vind ik het leuk dat ik alleen als het echt nodig is opneem. Maar ik stel ook mijn track en trace zodat ze weten waar ik me bevind als het echt nodig mocht zijn. Heb ik geleerd als ik die ayahuasca weekend ben gaan doen en ik zelf niet wist waar het te doen was. 🙂

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. hahaha, weekend geslaagd in ieder geval! hahahaha…
   en nu dus het weekend woord – loslaten van pc – loslaten van pc – loslaten van pc –
   zennnnnnnnnn
   ja, en trouwens je schrijft zeer raken dingen, zelfs zo rake dingen op je blog shivatje dat ik ineens ze allemaal wil onthouden…
   is zo een weekend ook goed voor je geheugen?
   knipoog…
   Namasté
   fijne dag nog
   en tot morgen (ik kijk er nu al naar uit)
   X

   Liked by 1 persoon

 3. Ik ben ook heel graag alleen en ik kan ook veel alleen. Mensen vind ik vaak zo verstikkend. Klinkt niet echt sociaal, maar het voelt wel zo. Iedereen vraagt wat ik allemaal doe in mijn vakantie. Ik zit uren te lezen op het strand, in de tuin of in mijn kamer.
  Als de vakantie straks voorbij is, zal ik weer veel moeite hebben met de drukte om me heen. Dan zal ik bewust zo’n agenda als die van jou moeten bijhouden. Het lijkt me een goed idee.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s