intuïtie en creativiteit

1_59

het is een wonderrijke wereld als je de wereld van creativiteit in stapt.

ik deed dat op hele jonge leeftijd al, in de publiciteit en de creatieve ambachten.

mijn hoofddiploma is publiciteit en mijn specialisatie is creatieve ambachten.

wat ik op 13 jarige leeftijd begon te doen is creatief denken…

eerst over de verschillende onderwerpen die we moesten ontwerpen, schetsen, tekenen en schilderen van klein tot groot.

rekening houden met de technische specificaties van de producten en de gewenste uitvoering dat je ging kiezen, vooral in de verf in mijn geval.

je moest dus ook creatief zijn, en ik ging heel dikwijls experimenteren met de basis – de drager en het product.

door dat te doen, en er je passie in te vinden gaat je wereld gewoon groter worden, ook al ben ik nooit een knutselaar geworden!

ik ben geen bricoleerder… ode aan die het wel zijn hoor.

ik schilder en teken voor mijn plezier,

 • door het volgen van een training – door enneagram een droombeeld neer te zetten op papier is er een muur grote canvas uit gekomen. mijn innerlijk kind beeld, waar ik gelukkig van kon worden als kind heeft jaren lang in onze living gehangen.
 • door verder te voelen en te denken terwijl ik bezig ben met een idee, een onderwerp een ontwerp en uiteindelijk een tekening is er een project uit mijn vingers gekomen – de eco droom boom – waardoor je vanuit een opdracht of een idee verschillende zienswijze naar een (gezamenlijke) creatieve oplossing en werk kan komen. ik heb het jaren met mensen gespeeld, en het werkt!
 • door een cursus creatief denken te volgen en er daarna verder mee bezig te zijn heb ik een hele grote passie in mijn hart, en ja door nog meer dagboeken te gaan schrijven – dat deed ik ook al vanaf mijn 9 jaar of zo – weet ik hoe je je innerlijke kan afstemmen op je intuïtie en vanuit die bron creatief te zijn.
 • en toen nam ik op een dag TAW in huis, ik deed de 12 weken training en ging nog een TAW training volgen in het verre Groningen was ik helemaal verkocht.
 • en ja ik ben een laterale denker geworden!
 • heerlijk!

zo zie je maar creativiteit heeft zoveel waarde in je leven, en nu zit ik hier dit allemaal op te noemen en ik die heel goed weet hoe je blokkades kan opruimen, zit zelf met veel verschillende canvassen die opgestapeld liggen her en der vanwege de grote’s in mijn atelier en ik ben geblokkeerd van hier tot in Tokio!

het is zoals mijn vriendin glaskunstenaar zegt, ik werk soms liever voor een ander dan voor mezelf…

ik maak bollen en sleep de verf zolang van mijn penseel af als ik aan het werken ben, dat niemand nog ziet welk beeld ik oorspronkelijk aan het schilderen ben…

en daar stopt mijn verhaal…

niemand herkent wat ik schilder, dju!

ik zal mijn ‘dingen’ dan maar een andere naam moeten geven – ze trekken op mandala’s – misschien is dat genoeg en ben ik van mijn blokkade af (?!) wie weet…

blijkbaar is het voor mij nog steeds belangrijk dat mensen ‘herkennen’ wat ik schilder, ook al ben ik van dag 1 een abstracte schilder geweest, dat hadden ze niet graag in de school, dus ben ik gaan letters tekenen en schilderen, tot het langs mijn oren uitkwam en toen kreeg ik de reactie dat ik beeldend moest werken, waardoor ik weer innerlijk in de problemen kwam, want waarnemingstekenen is steeds een hele zware opdracht geweest.

ik kon het wel in het snelle schetsen, maar het was zo saai om het in werkelijkheid neer te zetten, een appel  schilderen was voor mij meteen een link naar Karel appel en dus daar ging ik en ik kreeg een EUH WAS DAT Esther?… vragende blik van de jury!

ik moet gewoon even dik mijn voeten vegen aan heel die ‘handel’… nu dit even vastnemen – door dit te schrijven – en dan te vragen aan mezelf – past dit nog wel bij mezelf?! – om dan te antwoorden – NEEN – dit papier op te frommelen en er een vuurtje aan te steken en te zeggen DAAAAAAAAGGGGGGG !

ja Voila Sè het is gebeurd, en de komende dagen is het zeer goed weer in de vroege morgen om de canvassen in de grondverf te zetten! en dus ja hoor te BEGINNEN!

maar weet je waar ik nu plots aan denk, ik deed over een week terug een uilenboek open ik schetste een uil, en werkte eraan tot ik weggeroepen werd, en dat ging vanzelf, gewoon door weer te schetsen!

oh dat ist hem natuurlijk!

schetsen – dat is de sleutel – ik schets en er komt een beeld !

de verf op mijn penseel doet de rest gewoon in de flow die ik gewoon vanzelf krijg als ik bezig ben…

en nu actie!

All-focus

ik heb hier een techniek toegepast op mezelf die ik ook ga toepassen in de cursus gezonde Intuïtie, rekening houdend met ieders achtergrond…

 

 

3 reacties op ‘intuïtie en creativiteit

 1. Bezig zijn is al creatief zijn. Wat men ook tekent schildert het heeft moet het eigen gevoel te maken. Daar zijn de grootste creatievelingen rijk mee geworden.
  Panamarenko
  Dali
  Ga maar door met je creativiteit te uiten.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s